Dzięki Bernix za okazany nam szacunek.
Mówisz, że 16 tys to przesada - być może. Lepiej za sprzęt naprawdę w dobrym stanie dać trzy tys więcej niż statystyka i popracować nim w spokoju kilka lat. Przez ten czas zdążysz się go "nauczyć". Ja sam, chyba jako jedyny w kraju, w remont włożyłem 25 tys. I to wcale bez ekstrawagancji i fajerwerków. Zrobiłem co było do zrobienia. Dałem 17,5 tys plus remont, to sobie policz ile może kosztować 323 gotowy do pracy. Na tym przykładzie 16 tys wygląda przyzwoicie. Pogadaj z MARKIEMP, zastosuj jego metodę, moim zdaniem jedna z najskuteczniejszych.
Jeszcze jedno zdaje się najważniejsze. Czuję po kościach, że jesteś bystry gość. Jak nie miałeś okazji pracować Fortschrittem 323 A - nie bierz się samemu za kupowanie ! Opowieści znajomych i czytanie tego zacnego Forum są bardzo cenne. Jednak łomot trybu czwartego biegu w skrzyni słychać tylko "na ucho". Jak to słychać na Forum nie pisze. Proponuję zakup z tzw "faktorem", czyli kolegą mającym taki sprzęt. Obciach w sumie żaden, bo trudno znać się na wszystkim. Pomocy w temacie jw nie odmówię i mam nadzieję, że Koledzy z Forum też. Proponuję rozwiązanie najwygodniejsze. Kto ma najbliżej, ten pomoże nowemu Koledze w zakupie.