Odp: Dyskusje czasowe.
zaparłem się swojch przekonań i nie poszedłem na wybory .mam dość wszech obecnego systemu partyjnego.tak niska prekwencja to ostrzeżenie dla polityków że czas na zmiany i dość zabawy za nasze pieniadze. tak myślę.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Strony Poprzednia 1 … 66 67 68 69 70 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
zaparłem się swojch przekonań i nie poszedłem na wybory .mam dość wszech obecnego systemu partyjnego.tak niska prekwencja to ostrzeżenie dla polityków że czas na zmiany i dość zabawy za nasze pieniadze. tak myślę.
sarast z całym poważaniem ale oni nas obywateli mają w dupie w 99% swojej kadencji tylko w tym 1 zasranym procencie nam obiecują przed wyborami ... sorki ale nawet jak bym chciał iśc to nie ma na kogo .... bo jak to już powiedzieli w nikosiu .... tych starych siwych ..... mam już dość
.....tak niska prekwencja to ostrzeżenie dla polityków że czas na zmiany i dość zabawy za nasze pieniadze. tak myślę.
Jakie ostrzeżenie?
Nie chodzić to sobie możemy. Im przy obecnym ustroju i obecnym sosobie wybierania posłów niska frekwencja będzie dowodziła tylko tego że mamy to w d..... . Przecież każda partia ma swoich ludzi tych którzy płacą składki, wujków, braci, siostry. Oni pójdą i wybiorą za nas. Frekwencja będzie 1 może 5% no i co z tego? Będzie jeden z drugi posłem i ministrem.
Pewnie po ubolewają nad smutnym losem kraju którego obywatele łącznie z "elitami" politycznymi mają go w dupie i będą robić swoje.
Chyba że wejdzie Putin......
Oglądaliscie dzisiaj wilkowyje? Na końcu Pan z pod sklepu powiedział piekne słowa.....
Byłem, głosowałem. Nie będzie lepiej, za to weselej !
i tego się trzymajmy!!
głosować mogło 30330000 polaków
do urn poszło 22,7%
jak to przeliczyć do Donald dostał koło 2 000 000 głosów a Janusz 500 000.
Myślę że donald powinien pomysleć troszkę o przyszłości bo czasem może być zmuszony do jakiejś dziwnej koalicji za kilka lat....
Po raz pierwszy w życiu nie poszedłem na wybory. Nie będę sam z siebie robił idioty i udawał że ode mnie coś zależy.
http://csr.forbes.pl/o-unijnym-prawie-d … 8,1,1.html
proszę was koledzy to były wybory o lepsze jutro ????? to była walka o życie przyszłych eurodeputowanych i ich rodzin ..a ja mam to w tyle.!!!!!!
najgorsze jest to że my wybieramy posłów a oni robią prawo dla korporacji i koncernów, jak tak może się dziać?
Przez 20 lat sumienie wypełniałem obowiązek i chodziłem na wszystkie wybory ale na te nie bo poco chyba dla jaj jak robi się ślimaka rybą ,a innym pomysłem jest nie hodowla trzody tylko ma być uprawa świń to pytam jak żyć?
Chyba jedno wydarzenie przeszło bez echa na forum.
Pogrzeb generała.
Jakoś bylem zajety i nie widziałem żadnych relacji z uroczystości a podobno był dym.
Zacząłem czytać i czytam że małolat z IPN był przeciwny pochowaniu Pana Wojciecha na Powązkach. Czytam dalej i dowiaduję się że kombatanci i więżniowie polityczni składają wniosek by JAruzelski własnie tam spoczywał i rodzina popiera ten pomysł. Po jaką cholerę jest ten IPN?
Pana Wojciecha?!!!!!!! rozumiem, że to miał być niesmaczny żart.
A co ci nie pasuje ? To był wielki człowiek ,walczył o twoją wolność na froncie drugiej wojny światowej palił się w czołgu ,zminimalizował straty wśród rodaków w czasie przemian ustrojowych oraz był Prezydentem Polski i szacunek mu się należy !!! Lubię słuchać wywiadów z Czarzastym i fajny też był wywiad Rymanowskiego z Czarzastym na temat pochówku Jaruzelskiego .
... normalnie bohater... właśnie o nim są czterej pancerni.
w 68ym w grudniu 70ego w grudniu 81ego
Szczególnym bohaterstwem wykazał się prosząc w 80-tym władze ZSRR o interwencję wojskową w Polsce, ale na szczęście ruscy byli rozsądniejsi (zaangażowani w Afganistanie) i popędzili dziada.
A tak z innej strony Hitler był demokratycznie wybranym przez naród niemiecki Kanclerzem i trwał na tym stanowisku 13 lat. Przez 12 lat był, wybranym przez nard, prezydentem Niemiec. Dzisiejsza wyjątkowa pozycja ekonomiczna i gospodarcza Niemiec to przede wszystkim jego zasługa - gdzie jest pochowany bo bym pojechał mu znicza zapalić a zaraz potem Jaruzelskiemu...
Nasz Czech na forum tez pewnie dziękuje generałowi za interwencje naszych wojsk w Pradze.
Bardziej Jaruzelskiemu się należy grób na powązkach niż kaczyńskiemu na Wawelu.
tak jak piszesz....
już się martwilem że mnie wojtek łobuz przeżyje ale sprawiedliwość w tych sprawach nieuniknona .wymigał sie od osądu ludzkiego teraz stoji przed wyższa instancją i niech tak zostanie .płakac po nim nie będę,
Kaczyński się wymigał od sądu , i wielu co Polskę niszczą od 25lat !!! Mnie ciekawi czy jak Jaruzelski by nie wprowadził stanu wojennego to mieli byśmy to co mają na Ukrainie tylko w gorszym wydaniu bo wojska Radzieckie nie musiały wkraczać do Polski gdyż w niej stacjonowały . Ruska nikt nie lubi i nie szanuje ale to tylko dzięki niemu był względny spokój po drugiej wojnie światowej .Putin to twardy facet i być może zbyt twardy ! Dlatego robi co mu się podoba ,jak by dostał kulkę w łeb to wyszło by to Rosji na dobre .
Strony Poprzednia 1 … 66 67 68 69 70 … 77 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Dyskusje czasowe.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo