Odp: Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
Ja w 514 na pochyłym mam założone od rekorda, jedyne co musiałem zrobić to w listwach dowierćci jeden otwór, bo trzy otwory pasowały a jeden nie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ja w 514 na pochyłym mam założone od rekorda, jedyne co musiałem zrobić to w listwach dowierćci jeden otwór, bo trzy otwory pasowały a jeden nie.
chodzi o jakość wyrobów żeby ząb od grubera nie ściął śruby M12 tylko się zgiął?!
byłem przy kombajnie, ogladalem podajnik
stwierdzam że jest luzny, naciagnac go jeszcze moge, tylko za bardzo nie wiem jak mocno zeby nie przedobrzyc. Jeden lancuch mam w kiepskim stanie, jest skrzywiony, podejrzewam ze to wina kawałka listwy drewnianej ktora musiala sie dostac miedzy łancuch a koło. Z kolei w drugim łancuchu jest spawany element do ktorego przykrecamy listwe. Teoretycznie chyba mozna łancuchy skrócic i wyrzucić te nieciekawe elementy? Chociaz sam nie wiem czy to gra warta swieczki
Za mocno też niedobrze bo pamiętaj że później dojdzie Ci słoma.
Polecam wymienić łańcuchy, jak to zrobisz za "swojego panowania" to będziesz miał spokój na długie lata. A ile rocznie nim robisz hektarów?
malutko, cos 40-50
No to jak wstawisz nowe to będziesz maił spokój na lata
Witam, ja na pochyłym też mam listwy bizonowskie i jakiś łańcuch nieznanego pochodzenia, już tak kupiłem.Fakt te listwy od bizona są trwałe nic im się nie dzieje ale są mocno ciężkie i trochę ocierają o blachę podajnika odbija się to głośna pracą,wiadomo łańcucha naciągnąć zbytnio nie można bo będzie się rwał.A tak jak wspomniałem nie wiem co to za łańcuch był nowy na pewno ale żadnej spinki do niego nie mogę dobrać podchodzą jedynie z bizona z tym ze bolca trzeba deczko podpiłować i co sezon pęka ze dwa ogniwa z tym ze nie wiem czy taki słaby czy te listwy za ciężkie.
listwy od bizona pasują idealnie czy trzeba przewiercać?
Trzeba przewiercać
Dzięki za odpowiedź, chyba wywale łańcuchy, koszt ponad 700zł, pare listw kupie od bizona i będzie hasać.
przekalkulowałem sprawę i taniej wychodzi kupić kompletny łańcuch z listwami za 1200 niż osobno trzy łańcuchy za 700 zł + 15zł/szt listwa
Panowie, wytargalem lancuch z podajnika klosowego, mam tam 35 łopatek. Na skladnicy do klosowego maja lancuchy po 36 lopatek, slyszalem tez o 34 lopatkach, ale o 35? Moze mam jakiś lancuch z innego kombajnu, albo przerabiany z 36 na 35 lopatek? Macie jakiś pomysl, bo części trzeba zamawiać a tu taka niespodziewajka
Miałeś na pewno 36 ale się wyciągnął i poprzedni właściciel skrócił go na łopatce...
Dokładnie jak pisze Leszek po tylu latach to się nie dziw.
Dzięki panowie za szybki odzew
Panowie taka sprawa, E514 MDW mają ponoć szerszy podajnik ziarnowy, kłosowy też? I jak to wygląda konkretnie w wymiarach? Jaka jest szerokość zewnętrzna w zwykłym 514 a ile ma już MDW? Na moje wychodzi że moja 514 jest ta przejściowa i powinien to być już ten szerszy... U mnie ma on 13 cm. W 516 to jest 16 cm
Ziarnowy ma 16 a kłosowy 13 cm.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » podajniki i zbiornik na ziarno » Podajnik zbożowy i kłosowy E-512
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo