Odp: GG FORUMOWE
Włącz wałek na 540 obr i daj większe obroty na silniku i po sprawie, za dużo nie kombinuj żeby napęd hydrauliczny montować
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 117 118 119 120 121 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Włącz wałek na 540 obr i daj większe obroty na silniku i po sprawie, za dużo nie kombinuj żeby napęd hydrauliczny montować
Do Z-230 lepiej zapiąć sześćdziesiątkę i paliwo zostanie i robota będzie dobrze zrobiona. Ja bym w tę stronę kombinował.
MAREKPE do tej pory właśnie z nią pracowała 60-tka ale przy sianie jak liczy się każdy dzień pogody i czas to jeden zgrabia 60-tką a ja prasuję forszajem....a na wałku 540 obr muszę jechać tak na 1700 do 1800 obr całym gazem praktycznie żeby jako tako chodziła... no nic na razie musi być jak jest może coś pokombinuje z tym napędem hydraulicznym nie wyjdzie to trudno ale jak nie spróbuję to nie będę wiedział
Jak dasz lepsze obroty to i w belkę się więcej zmieści, bo słoma się lepiej ułoży, szczególnie że te prasy nie gniotą rewelacyjnie. Różnica w paliwie nie będzie aż tak duża bo to tylko kilkaset obrotów.
Daj spokój z taa hydrauliką. Prościej zdobić przekładnie na paski klinowe przed kołem zamachowym.
Panowie czym zalać przekładnię rozsiewacza Kuhn/Rauch? Wcześniej było coś pomiędzy olejem a smarem, ale wywaliłem to bo było już pół na pół z ziemią i nawozem, a remont chcę zrobić dobry żeby mi posłużył. Wszystko uszczelnione dobrze to i olej byłby dobry, jak radzicie?
I ile nalać tego oleju, bo nie ma ani korka wlewu,poziomu czy spuszczania....
Jeżeli potrzebny tam gęsty to transol, ostatnio taki wlałem do przekładni gnojary.
szykujecie już kombajny? my na pierwszy rzut części za 3 tyś zamówiliśmy, ciekawe co jeszcze znajde do wymiany do początku sezonu
Krzychu , najprościej będzie dać większą zębatkę tą co napędza całą prasę , zamiast 13 zębów załóż 18-20 i będzie hulało że ho ho.
Paweł dobrze mówi, choć z drugiej strony jak podepnie pod 60tkę może mieć ciężko. :hmmm:
Krzychu robisz sianokiszonkę tą prasą?
szykujecie już kombajny? my na pierwszy rzut części za 3 tyś zamówiliśmy, ciekawe co jeszcze znajde do wymiany do początku sezonu
mi jeszcze heder został kombajn praktycznie gotowy , tylko olej musze zmienic i rura. a jaka masz maszyne?
512stke, a u siebie dużo roboty miałeś?
w sumie to nie, łozysko , jakieś gumy.
Mój gotowy stoi już od września tylko zmiana oleju i do roboty.
Krzychu robisz sianokiszonkę tą prasą?
sianokiszonkę robię z drugiego pokosu , samozbierającą tą prasą tylko słomę i siano przy sianokiszonce poowija się bardzo na wałku tym co wciąga i tym co pasy ciągnie...
Nie masz skrobaków?U mnie nie było na wałkach co pasy ciągną , podorabiałem i spokój.
skrobaki mam ale już trochę poddarte są i lekko krzywe tak że nie sposób ich ustawić żeby były w jednakowej odległości od walca
Mój 323 ma od dziś 3 metry
Scorpion dajesz foty
Strony Poprzednia 1 … 117 118 119 120 121 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo