261

Odp: większy rozmiar kół- wszystkich

Teraz będziesz pewnie mógł używać drugi bieg który normalnie jest bardzo rzadko używany, a zarazem będzie nie wypracowany wink

262

Scorpion jak byś chciał komin to mój leży na bezrobociu. Stan b.dobry-. Minus za rdzę, ale który komin tego nie ma....
Co do dorsza to prezencie ma teraz super...

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

263

Scorpion napisał/a:

Wygląda jak wygląda- grunt że od kilku lat się trzyma, ale i na to przyjdzie pora smile
A zyskałem na prześwicie, prędkości i szerokości opon które i tak bym musiał zmienić, straciłem na mocy ale to bieg niżej i idzie a może jakieś turbo się wrzuci

a  przeliczałeś  jakos   rozmiary   żeby  obroty      kół   przednich   i  tylnych  sie   zgadzły     czy  tak  na  pałę  walnąłes?

maszyny Fortschritt  geniale   w  swojej prostocie   ale  jakże  przemyślane   ,wyciągnij    skrzynie  biegów  w  e512   a  w   bizonie  big_smile  wymontuj     silnik   w  zt300   a   w  dużym   ursusie  .

264

pawlon napisał/a:

ja mam z przodu 16x20 a z tyłu 18,4x30 juz d rok i jak narazie nie ma problemów

Pawlon dalej jeździsz na takich kołach ? Czy zauważyłeś jakaś różnice ?dużo lepiej ciągnie i czy wyjmowałeś wałki z przystawki

265

Jaki bylby odpowiedni rozmiar opon tylnych aby pasowalo pod przednie oryginalne opony ? 520/65r34?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

266

średnica tyłu powinna mieć 165cm

267

PRZYPAŁ napisał/a:
pawlon napisał/a:

ja mam z przodu 16x20 a z tyłu 18,4x30 juz d rok i jak narazie nie ma problemów

Pawlon dalej jeździsz na takich kołach ? Czy zauważyłeś jakaś różnice ?dużo lepiej ciągnie i czy wyjmowałeś wałki z przystawki

dalej jeżdżę, wałków nie wyjmowałem ale się do tego przmierzam. jeśli chodzi o jazdę to ja tylko po miękkim, zero asfaltów. na suchym polu różnicy za bardzo nie widac ale na grząskim idzie jak trzeba. na 12 po włączeniu napędu odnoszę wrażenie ze przód jakby lekko spowalniał. na jesieni miałem awarię głownego wałka który daje napęd na przystawkę (ścięło frezy) ale one był juz słabe i na razie nie wiążę tej awarii ze zmianą kół. zobaczymy jak bedzie dalej z tym wałkiem

268

Na kołach 16-20 jeżdżę już prawie 1,5 miesiąca i powiem że różnica jest ogromna . Ciągnik dużo lepiej ciągnie nie zapada się  w terenie . Na starych kołach napęd go spowalniał , wystarczyło włączyć napęd podczas jazdy z góry i dać na luz ciągnik zaczął hamować a teraz nabiera prędkości . Wałki musiałem wywalić bo podczas jazdy po asfalcie przystawka wyła . Ogólnie polecam

269

A co wy na to? - do ZT323A
tył 580/70R42, przód 16.9 R 30

270

A błotnik gdzie przy 520/34 jest już malutko miejsca a gdzie 42 ?????

271

A co wy na to? - do ZT323A
tył 580/70R42, przód 16.9 R 30
Można?
http://heavycherry.com/machineinfo/fort … actor.html

272

Myślę,że napęd mimo wszystko się nie zegra a skręt będzie mieć jeszcze mniejszy. Ciągnik będzie mieć problem sam się rozpędzić, ale jak już się rozbuja to pewnie z 60 pójdzie tongue

273

do tego ciągnika to by pasował silnik od 516 v8 240km ja by dołożył turbo to 300km by było.

274

Ciekawe jak je tam zmieścili skoro u mnie przy r38 błotniki przycierały :hmmm:

275

Scorpion napisał/a:

Temat bardziej jako ciekawostka, traktor był/jest wykorzystywany w pullingu, jako zawodnik czy ustawiacz nie wiem, ( patrząc na komin raczej startuje:))w każdym bądź razie jeździ głownie na wprost więc dobry skręt średnio jest potrzebny- duże koła raczej w tym przypadku nie przeszkadzają-mimo wszystko wygląd niesamowity. Swją drogą tył na 42 mi nie wygląda.

276 Ostatnio edytowany przez kuba875 (2014-09-11 22:08:19)

Panowie założyłem właśnie na tył opony 18.4R34 albo nowe oznaczenie jak kto woli(460/85 R34) tutaj podaje link http://allegro.pl/18-4-r34-opona-rolnic … 08652.html
a teraz chce dobrać coś na przednią oś tylko jakie?? bo tu każdy pisze coś innego czy
1. 16/70-20 (400/70-20) http://allegro.pl/michelin-16-0-70-20-o … 33202.html
2. 16/70-20 (405/70-20) http://allegro.pl/opona-16-70-20-nowa-o … 82042.html
ktoś pisał że to powinno być (420/70-20) podobnież Mitas robi ale nie znalazłem. Czemu stre oznaczenie wszystkie mają takie same a nowe każda inna?? jaką kupić żeby to najlepiej pasowało do tylnych. Dziękuje i proszę o podpowiedz.

277 Ostatnio edytowany przez Krzysiek (2014-09-12 08:08:10)

Bierz którą chcesz. To nie apteka. Rozmiar rozmiarem producent producentem. Nowe opony tego samego rozmiaru różnych producentów nie są tej samej wielkości. Jak dobrze pamiętam to w 20 będzie od 105 do 107cm  w 30  było 3 cm różnicy

278

Mój 323 z niemcowni przyjechał z przodu na 18r20, tył 18.4r34 i wszystko było cacy

279

Scorpion napisał/a:

Masz foto z tymi koly R38?

280

Na poprzedniej stronie są, post 251.