Temat: Żniwa 2014
Jak tam u was z przygotowaniami do żniw, u mnie jak pogoda pozwoli to w przyszłym tygodniu ruszę z jęczmieniem, będzie pierwszy test 524
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak tam u was z przygotowaniami do żniw, u mnie jak pogoda pozwoli to w przyszłym tygodniu ruszę z jęczmieniem, będzie pierwszy test 524
Mój bizon gotowy, świeżo zakupiony stół do rzepaku dopasowany, jednak też pierwszy jęczmień ozimy, dochodzi w oczach.
dokładnie, jęczmień już żóły, z tydzień i można ciąć. Ja u siebie jeszcze walczę, przyśpieszacz poprawiłem, muszę ten błąd na kompie jakoś wywalić i pasuje noże a sieczkarni zmienić, no i uszczelniacze na siłownikach w hederze ( w ciągu 2 lat wymieniane 2 razy...)
Paweł a jakie obroty wiatru ustawiasz na jęczmień w 512 ustawiałem na oko a tu nie wiem
a ja dzis jadąc z procesji widziałem wymłócony jęczmien!!!ale to taki gośc co ma wodę w gaciach.szybko zaczyna żniwa a jak wszyscy młóca on siedzie na strychu i szufluje
jeszcze z tydzień spokojnie ... nie ma co się spieszć ma być suchy a nie
na moim jęczmieniu pojawiły się zielone place, na których jęczmień odbił.
u mnie też fest dojrzewa ale na dołkach to jeszcze zielonkawy a nie będę się srać żeby kawałkami na jednym polu wykaszać a kombajn jeszcze stoi z przystawką do qq, teraz trochę pada więc jutro z siana nic więc może do niego zajrze bo na pewno uszczelnienie wariatora mnie czeka
Moja dwunastka już przygotowana ale na jęczmień trzeba poczekać dwa do trzech tygodni jeszcze.Nie chcę sobie ości nazbierać bo potem trochę się świnki na nie gniewają.
chyba jak u większości - tydzień i można kosić ale będzie musiał postać do 6 lipca aż wrócę z wczasów. Nie będzie mnie w domu to nie będę przynajmniej zaglądał - kosić nie kosić - przyjadę i w pole.
mpopis będziesz czekał aż dojedzie czy desykacja ? u mnie zielonkawy w miejscach gdzie nałożyły mi się nawozy np na poprzeczniakach.
myślę, że 1,5 litra randapu pozwoli na równe żniwa
myślę, że 1,5 litra randapu pozwoli na równe żniwa
Jeżdżąc ścieżkami będziesz pryskał tylko tam gdzie zielono ?
co sądzicie o tym preparacie http://olx.pl/oferta/ceramizer-do-silni … promoted??
podratuje bizona?
Ta na dzień czasu....a później będzie jeszcze gorzej....
Znajomy dwa lata kosił bizonem z takim ciśnieniem oleju że na wolnych obrotach w trakcie wysypywania zboża kontrolka smarowania mu się świeciła, był to jeszcze silnik w oryginale i wytrzymał.
Jack ten preparat to coś w rodzaju moto-doktora, w czasach polonezów z zegarem ciśnienia to handlarze wlewali przed giełdą.
raczej opryskam całość, wolę mieć na pewno wszystko suche.
No ja jeszcze przy samym kombajnie będę miał z 5 dni roboty żeby zrobić to co założyłem że zrobie przed sezonem. Ale na szczęście jęczmienia ani rzepaku nie kosze, czekam dopiero na pszenżyta to mam trochę więcej czasu
Chciałem dzisiaj wjechać na próbę w jęczmień ale pogoda jest jak jest i nic z tego, w sobotę skończyła mi się słoma, a zboża na kilka dni zostało, kilka dni słońca załatwiłoby sprawę
U mnie też ze zbożem i słomą robi się krucho, może na 2 tyg. wystarczy, i za tyle, mniej więcej powinien być jęczmień.
Dzisiaj na próbę wjechałem w jęczmień i o dziwo nawet ładnie się omłócił, 524 przeszedł pierwszy test
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo