Temat: Przekładnia szumachera - olej
Nie znalazłem nic na ten temat potrzebuję zmienić olej i mam dylemat co dokładnie wlać. Przekładniowy to wiadomo ale jaki?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Przekładnia szumachera - olej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie znalazłem nic na ten temat potrzebuję zmienić olej i mam dylemat co dokładnie wlać. Przekładniowy to wiadomo ale jaki?
to nie silnik tylko przekładnia i ma być smarowana
na pewno się nie zważy itp
Rozmawiałem kiedyś z mechanikiem i powiedział mi, że jak jest dobry poziom oleju to go nie wymieniaj, bo i tak lepszego nie nalejesz niż tam jest. Jak brakuje to faktycznie trzeba wymienić. Do schumachera proponowałbym shell 80w90 Mój transit ma to w skrzyni i moście - wygląda jak nowy.
Przy transporcie był stół obrócony i wyciekło trochę trzeba wymienić niestety.
Panowie czy na zwykłe bagnety i kosę można założyć napęd, przekładnie szumachera? Czy muszą być specjalne bagnety i kosa? I w zasadzie czy to się różni? W tym co kupiłem mam przy hederze do rzepaku przekładnię, która nie napędza kosy w tym hederze, tylko jest przykręcona. Pomyślałem żeby założyć to do zboża, bo w zbożowym targaniec, już kiepski.
główkę kosy masz przykręcaną na 2 śruby więc ją musisz wymienić ... i wywalić to kopyto wraz z targańcem i jego wykorbieniem założyć zamiast wykorbienia koło pasowe i przykręcić w odpowiednim miejscu przekładnie i gra gitara
Właśnie koło pasowe jest tylko pasek trzeba dokupić i właśnie nie wiem czy wykorbienie do kosy jest. Prawda to że w szumacherze kosa przechodzi nie przez jeden a przez dwa bagnety?
prawda tzn przez jeden podwójny
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zespół żniwny » Przekładnia szumachera - olej
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo