741

Odp: Dopłaty

Chyba nie będzie gorzej....
Powiem szczerze że czytalem kilka razy projekt do konsultacji i mam wątpliwość jak to co piszą rozumieć. w tym tygodniu bedę sie widział z babka z odr to pogadam.
Być może zmusza nas do siania róznych "wynalazków" ale wyjdzie nam to na dobre.
Np ja jadę na samych zbożach w tym roku chcę wejść w rzepak. Oprócz tego na moim jednym polu sąsiad sadzi ziemniaki ( zamieniamy sie) w to wszystko idą poplony. No i cóż. na tym ziemniaczanym kawałku puki co i tak jest za duża powtarzalność (żyto ziemniaki pszenica) bo w pszenicy mi wyskakuje żyto.
Moze powiem tak. Na bardzo mocnych ziemiach trochę na tych nowych zasadach będzie się tracić. na kiepskich bedzie można zyskać.
Ale jeszcze dopytam

742

A ludziska narzekali na centralne planowanie za komuny ....  socjalizm to pikuś w porównaniu  co teraz będzie .  Czekam tylko na wytyczne z brukseli o której godzinie będziemy mogli siadać na kibelek i srać!!!

743

A spróbuj tylko się wysrać za stodołą i podetrzeć się trawą

E 516 na części
Telefon 695 076 269

744

Jeżeli ktoś przegapił, to dziś ostatni dzień składania wniosków o dopłatę do zboża siewnego.

745

z tego co pamiętam to limitowaną produkcję ( mleko , cukier ) oraz takie obostrzenia to Hitler wprowadzał

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38

746

koseś napisał/a:

A ludziska narzekali na centralne planowanie za komuny ....  socjalizm to pikuś w porównaniu  co teraz będzie .  Czekam tylko na wytyczne z brukseli o której godzinie będziemy mogli siadać na kibelek i srać!!!

To do władzy musi dostać się PIS .Srać jak srać ale pałkę wrzucić kobiecie to będzie problem.

TEN NIE POPEŁNIA BŁĘDÓW KTO NIC NIE ROBI big_smile

747

Orientuje sie ktos jak t z tymi łąkami można orać czy nie? bo każdy mówi co innego.

mdw

748

Idź do agencji i sie dowiedz....

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

749

W agencji sami nie wiedzą  , twierdza  ze nie sa w stanie sprawdzi czy dany grunt to trwały uzytek zielony

mdw

750

5lat

751

tomek1974 napisał/a:

5lat

???

mdw

752

Czy wie może ktoś jakie są dopłaty do soczewicy bo słyszałem że wysokie ponoć

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

753

też słyszałem że ponoć wysokie ale dokładnie nie wiem ile, leśnicy gadali żeby zasiać u siebie na poletkach w lesie ze względu właśnie na wysokie dopłaty

E 516 na części
Telefon 695 076 269

754

Sąsiad pseudo rolnik posiał tego z 20 ha, on nic nie zbiera, żyje z dopłat

O FORTSCHRITTA TRZEBA DBAĆ,TO NIE ŻADNA CHIŃSKA BLAĆ,BO TO DO DZIŚ JEST SPRZĘT FEST I DLATEGO JEST THE BEST!!! big_smile Gdy ci smutno,gdy ci źle,idź do kuchnii,nażryj się...   
+7/-0

755

To jakie są?

756

Wracam do domu dziś a tam już czeka decyzja z ARiMR odnośnie dopłat RS. Widać że wybory zbliżają się.

757

Dostał już ktoś ONW?

758

Tak 16 .10.2014

759

też 16tego

760

Też dostałem .