Odp: Szkody łowieckie
Nic nie ugrasz ,szkoda nerwów !
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Szkody łowieckie
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nic nie ugrasz ,szkoda nerwów !
z tym dursbanem spróbuj...
dziś poszedł oprysk odżywkami + jakaś zaprawa na sadzonki ziemniaków, podobno fest śmierdzi ale jak traktorem zjechał z pola to z powrotem wróciły, zobaczymy jutro
Mi wytukły 20 arów pięknej pszenicy. trza będzie z mysliwymi pogadac.
A puki co zamówiłem petardy z zawleczkami. Wiem którędy wchodza na pole są widoczne scieżki. 2 kołki, sznurek petarda i zobaczymy....
Z zawleczkami ? zaczepne czy przeciwpancerne ?
zaczepne... Przeciwpancerne wychodzą drogo bo ciężkie i przesyłka droga....
GH-2 czy coś taniego ??
po taniości 1zł za sztukę. Zobacze co to warte. Taki za 20zł jest trochę niebezpieczny dla użytkownika.....
Koseś jeżeli chodzi o granaty to są zaczepne i obronne no ale faktycznie na dzika przydałby się mina przeciwpancerna :satan:
Dziwne bo na filmach z 2 wś to rzucali granatami w czołgi więc muszą być też przeciwpancerne ?
faktycznie są !
W wojsku nie byłem to i się nie znam ale małe miny to by się przydały na dziki ,bobry i innych nie proszonych gości .
Krzysiek jak wygląda taka petarda?
http://www.fajerwerkitanio.pl/pl/p/HE08 … eczka/1126
Myslę że jak wybuchnie z 2-3m od szkodnika to będzie rezultat nie wiem jaki ale będzie.
Mam znajomego myśliwego przyjaciel rodziny. Był oglądał wczoraj no i powiedział że dziki to może tu i były ale najwięcej szkód zrobiły łosie!! Dziś może dostanę pastucha z koła łowieckiego, a po odszkodowanie do gminy....
Do odstraszania dzików używam tych http://www.fajerwerkitanio.pl/pl/p/FP3-PETARDY-/535
3gramy NWP w każdej robi taki huk ze myśliwy myślał ze ze sztucera wale. Jedyny minus to brak zawleczek.
W tym roku puli co spokój ze zwierzyną. Jedynie sarny łubin podgryzają...
http://www.fajerwerkitanio.pl/pl/p/HE08 … eczka/1126
Myslę że jak wybuchnie z 2-3m od szkodnika to będzie rezultat nie wiem jaki ale będzie.
Mam znajomego myśliwego przyjaciel rodziny. Był oglądał wczoraj no i powiedział że dziki to może tu i były ale najwięcej szkód zrobiły łosie!! Dziś może dostanę pastucha z koła łowieckiego, a po odszkodowanie do gminy....
Odstraszysz go na tydzień, a potem wejdzie na pole 20m dalej nową ścieżką.
Pastuch, żeby był skuteczny musi mieć siłę uderzenia ok 15000J tylko drut trochę grubszy daj bo sarny będą rwały.
Na bobry skuteczna jest sól potasowa, trzeba posypać ich ścieżki to się wyniosą.
Założyłem ten wątek ponad dwa lata temu, równocześnie ze sprawą w sądzie o odszkodowanie. Wątek żyje, moja sprawa też. Jeszcze trochę i doktorat w tym temacie mogę robić.
gdyby ktoś rozważał kupno tych granatów to są ok. Robią sporo hałasu jak na takie pieniądze.
Panowie czy mysliwym wolno jezdzić prywatnymi autami po naszych łąkach?postawili ambone u sąsiada i dojeżdzają do niej po mojej łące praktycznie codziennie i sprawdzają tam możliwości aut.
a w życiu nie mają takiego prawa, nic im nie mów tylko rozstaw krokodylki
Marczi dzwoń do dzielnicowego i niech się chamami zajmie !!
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Szkody łowieckie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo