161

Odp: Zakup ciągnika

hmm zależy o których mówisz  bo ja wiem tam o 4 co handlują ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

162 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-28 22:37:40)

http://snolmaszpol.otomoto.pl/case-1255 … 36875.html              tego kupiłeś?

mdw

163

nie nie ...  innego   od innego   tego co  pokazujesz to jest prawie koło złomu ... następny handlarz jest przez drogę a następny  na końcu  wioski po lewej  wjeżdża się go niego polniakiem  jakieś 500m od drogi ....

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

164 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-28 22:40:47)

kurcze nie dojechałem dalej, no właśnie to ten koło złomu, a miał może 5140?

mdw

165

nie 1455  ze świeżym lakierem  JD , landini  2 renówki , jakieś merlo(teleskopa)  itp ,,,  takie 5140 jest w lubkowie u KAwałki ... ale szczyptę zmęczone było   więc pomalowali i za 30 oddadzą ... w jakim stanie nie wiem >? nie paliłem nie interesowały mnie te modele wcale jakoś te skrzynie na  co w nich siedzą nie przemawiają za mną

166 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-28 22:47:43)

te skrzynie chodzą zajefajnie i nie są takie straszne, w sumie to mam na miejscu taki do zabrania bez ukrytych wad ale troche chce porównać do innych ale jak narazie nic sensownego nie znalazłem, a  ci z gosciszowa maja jakąs strone?

mdw

167

fajnie chodzą ale  obecnie nawet serwis nie jest w stanie w razie awarii ich naprawić .... wiem z autopsji  bo kolega jest w trakcie naprawiania tego  ustrojstwa  .... szkoda słów  jak na razie nic wielkiego 3 raz rozbierają  i nie wiedzą czemu ?  koszt na dzień dzisiejszy 16tys ...   niby wszystko wymienione a dalej nie jedzie ... jakoś wole tradycyjne skrzynie ...

168 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-28 22:55:12)

bo to jest kwestia wymiany czujnika, to u kumpla było włanczał bieg ciagnik ujechał pare metrów i stoi, przywiózł niemca , wymienił mu czujnik i po sprawie,no i chyba zabiore od niego  ten traktor.

mdw

169

może i tak ale jak by nie patrzył w tym naszym dziwnym kraju zawsze jest jakiś problem dla tego wybrałem taki model czy dobrze nie wiem okaże się

170

nieraz sami go sobie stwarzamy , gratulacje  z zakupu aby ci służyl.

mdw

171

u nas gościu ma fendta 714 i co chwila mu gasł i nie szło jechać, okazało się ze jeden kabelek się przetarł i stykał do masy... Skrzynia jak skrzynia, akurat te w 51XX to dość solidna konstrukcja. Ostatnio kuzyni sami naprawili skrzynie Autopower bezstopniową w JD bo już słabo jechał. Porozbierali kosze, tarczki udało im się zamówić z niemiec z ZF, przekładki między tarczkami dorobili w utwardzonej blachy i janek śmiga. Jak ktoś ma o tym pojęcie to nie ma rzeczy nie do zrobienia

E 516 na części
Telefon 695 076 269

172

Kuzynowi w casie 1694 przestał działać hydra-shift na niektórych przełożeniach.W jednym z dwóch,koszu były popękane tarczki.Po naprawie go w serwisie case za 6600 ,dalej nie działał jak powinien.Przyjechali serwisanci,pojeździli,popatrzyli, wykonali parę telefonów i stwierdzili,że to pewnie wina zmieszanego oleju.Po wymianie oleju(1000 pln) dalej kicha.Tylko kuzyn coraz bliższy zawału.Demontaż i montaż we własnym zakresie.

173

Znajomy zimą robił MF 6180 bo też półbiegów nie miał dwóch, i jakoś sami go zrobili tylko tam akurat nie wiem co dokładnie było do wymiany

E 516 na części
Telefon 695 076 269

174

Nie ma złych maszyn są tylko źli mechanicy i operatorzy .

175

wszystko jest dobre jak ktoś wie jak to naprawić ....  z reguły te hydro skrzynie nie są tanie w naprawie i bez odpowiednich katalogów nie  idzie cześci dobrac ...

176

Panowie prawda to że w case1455 jest skrzynia w hydro? Znajomy mówił że po rodzinie kupili i niby moc ogromna, na silniku ale przez źle działające hydro na kołach może połowę... Ja myślałem, że to te lata wczesne to jeszcze wszystko na suchym sprzęgle jest.

177

Nie, w tych modelach były tylko skrzynie mechaniczne

178

To musi być jakiś inny model a tylko taką naklejkę nakleili. Choć do złudzenia przypomina jak w ogłoszeniach są właśnie 1455.

179 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-06-30 15:13:05)

Ja chyba wezme  nowego case 115-120 km, jutro jade gadać. tylko nie wiem czu drugi preferencyjny dostane jak  jeden wziełem już na ciagnik

mdw

180

w 1255 i 1455 jest sprzęgło hydro i drugie tarczowe ... niech wymieni olej w tym sprzęgle i będzie wszystko ok ... w moim jest tak że jak wrzucę 6 szybką   i puszczę sprzęgło to  tak jak by się ślizgał na sprzęgle i startuje jak samolot ,,,  na mniejszych biegach zachowuje się standardowo jak zwykłe sprzęgło ... kolega Bartek będzie mógł się coś więcej o tym sprzęgle wypowiedzieć bo tam coś grzebał smile)