Odp: Zakup ciągnika
hmm zależy o których mówisz bo ja wiem tam o 4 co handlują ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hmm zależy o których mówisz bo ja wiem tam o 4 co handlują ...
http://snolmaszpol.otomoto.pl/case-1255 … 36875.html tego kupiłeś?
nie nie ... innego od innego tego co pokazujesz to jest prawie koło złomu ... następny handlarz jest przez drogę a następny na końcu wioski po lewej wjeżdża się go niego polniakiem jakieś 500m od drogi ....
kurcze nie dojechałem dalej, no właśnie to ten koło złomu, a miał może 5140?
nie 1455 ze świeżym lakierem JD , landini 2 renówki , jakieś merlo(teleskopa) itp ,,, takie 5140 jest w lubkowie u KAwałki ... ale szczyptę zmęczone było więc pomalowali i za 30 oddadzą ... w jakim stanie nie wiem >? nie paliłem nie interesowały mnie te modele wcale jakoś te skrzynie na co w nich siedzą nie przemawiają za mną
te skrzynie chodzą zajefajnie i nie są takie straszne, w sumie to mam na miejscu taki do zabrania bez ukrytych wad ale troche chce porównać do innych ale jak narazie nic sensownego nie znalazłem, a ci z gosciszowa maja jakąs strone?
fajnie chodzą ale obecnie nawet serwis nie jest w stanie w razie awarii ich naprawić .... wiem z autopsji bo kolega jest w trakcie naprawiania tego ustrojstwa .... szkoda słów jak na razie nic wielkiego 3 raz rozbierają i nie wiedzą czemu ? koszt na dzień dzisiejszy 16tys ... niby wszystko wymienione a dalej nie jedzie ... jakoś wole tradycyjne skrzynie ...
bo to jest kwestia wymiany czujnika, to u kumpla było włanczał bieg ciagnik ujechał pare metrów i stoi, przywiózł niemca , wymienił mu czujnik i po sprawie,no i chyba zabiore od niego ten traktor.
może i tak ale jak by nie patrzył w tym naszym dziwnym kraju zawsze jest jakiś problem dla tego wybrałem taki model czy dobrze nie wiem okaże się
nieraz sami go sobie stwarzamy , gratulacje z zakupu aby ci służyl.
u nas gościu ma fendta 714 i co chwila mu gasł i nie szło jechać, okazało się ze jeden kabelek się przetarł i stykał do masy... Skrzynia jak skrzynia, akurat te w 51XX to dość solidna konstrukcja. Ostatnio kuzyni sami naprawili skrzynie Autopower bezstopniową w JD bo już słabo jechał. Porozbierali kosze, tarczki udało im się zamówić z niemiec z ZF, przekładki między tarczkami dorobili w utwardzonej blachy i janek śmiga. Jak ktoś ma o tym pojęcie to nie ma rzeczy nie do zrobienia
Kuzynowi w casie 1694 przestał działać hydra-shift na niektórych przełożeniach.W jednym z dwóch,koszu były popękane tarczki.Po naprawie go w serwisie case za 6600 ,dalej nie działał jak powinien.Przyjechali serwisanci,pojeździli,popatrzyli, wykonali parę telefonów i stwierdzili,że to pewnie wina zmieszanego oleju.Po wymianie oleju(1000 pln) dalej kicha.Tylko kuzyn coraz bliższy zawału.Demontaż i montaż we własnym zakresie.
Znajomy zimą robił MF 6180 bo też półbiegów nie miał dwóch, i jakoś sami go zrobili tylko tam akurat nie wiem co dokładnie było do wymiany
Nie ma złych maszyn są tylko źli mechanicy i operatorzy .
wszystko jest dobre jak ktoś wie jak to naprawić .... z reguły te hydro skrzynie nie są tanie w naprawie i bez odpowiednich katalogów nie idzie cześci dobrac ...
Panowie prawda to że w case1455 jest skrzynia w hydro? Znajomy mówił że po rodzinie kupili i niby moc ogromna, na silniku ale przez źle działające hydro na kołach może połowę... Ja myślałem, że to te lata wczesne to jeszcze wszystko na suchym sprzęgle jest.
Nie, w tych modelach były tylko skrzynie mechaniczne
To musi być jakiś inny model a tylko taką naklejkę nakleili. Choć do złudzenia przypomina jak w ogłoszeniach są właśnie 1455.
Ja chyba wezme nowego case 115-120 km, jutro jade gadać. tylko nie wiem czu drugi preferencyjny dostane jak jeden wziełem już na ciagnik
w 1255 i 1455 jest sprzęgło hydro i drugie tarczowe ... niech wymieni olej w tym sprzęgle i będzie wszystko ok ... w moim jest tak że jak wrzucę 6 szybką i puszczę sprzęgło to tak jak by się ślizgał na sprzęgle i startuje jak samolot ,,, na mniejszych biegach zachowuje się standardowo jak zwykłe sprzęgło ... kolega Bartek będzie mógł się coś więcej o tym sprzęgle wypowiedzieć bo tam coś grzebał )
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 … 20 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Zakup ciągnika
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo