Temat: Pompa wtryskowa
demontaz i montaż pompy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Pompa wtryskowa
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
demontaz i montaż pompy
jest opisane na forum. a montaż i demontaż jest bardzo prosto
nie moge tego znaleźć
Dwa wina i lina.
Dwa wina i lina.
dobre
Znajdziesz, znajdziesz Niedawno też jeden kolega szukał i znalazł bez problemu....
Mam problem z pompom wtryskowa w e-517 nie daje paliwa na sekcje
może ktoś wie co zrobić i jak ją odkręcić
Zajrzyj czy czasem nie pękła sprężyna pociągająca listwę od sekcji .
poruszałem listwom i kombajn odpalił ale nie ma niskich obrotow
PiotrzeK podjąłbyś się też przeglądu i potrzebnej regulacji pompy wtryskowej do 517? jeden zestaw jest kompletny czyli pompa i 8 wtryskiwaczy i do tego mam jeszcze jedną pompę tyle że uszkodzona z dołu przez sworzeń od tłoka który wyskoczył z bloku ale coś dobrego może jeszcze w razie czego by szło z niej wyciągnąć, drugi komplet wtryskiwaczy też jest. poprostu zrobić jeden zestaw na cacy pompa + 8 wtryskiwaczy. bo widzę w temacie pomp same dobre słowa odnośnie roboty wykonanej przez Ciebie
Szczerze powiedziawszy, to tych silników i ich osprzętu unikamy jak ognia Głównie ze względu na czas i koszty. Jak nikogo chętnego nie znajdziesz, to może w zimę spróbowałbym się z tym zabawić...
panowie ile oleju trzeba wlać do pompy do E-512 i czy jest tam jakiś korek albo wskaźnik gdzie można ten poziom oleju sprawdzić?
Proponuję nalać do poziomu dolnego przewodu smarowania centralnego. Wtedy poziom oleju będzie taki sam jak przed odłączeniem.
No właśnie jak ma takie coś, ja nie mam centralnego a pompa jest podzielona i ma dwa wlewy bez korków przelewowych . Wlewałem na czuja ...
odkręcasz dolny "korek", tam gdzie wkręcony był powrót od centralnego smyrania i lejesz, lejesz, lejesz lejesz.... Jak już się zacznie przelewać przez ten otwór to znaczy że masz dość oleju...
panowie mam problem z pompą nie daje paliwa na wtryski próbowałem rozruszać listwe ale jakoś ciężko to idzie co robić?
regeneracja
a da się listwe jakoś ręcznie rozruszać
Zacinanie listwy to skutek zawieszania się sekcji, tak jak pisze Jacy.
Daj pompe do Piotra u mnie też się cuda działy i niby po regeneracji ,odkąd Piotr pompe zrobił to ciągnika nie poznaje ,teraz z 3ośką śmiga aż miło
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » Pompa wtryskowa
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo