Odp: Wytrząsacze
A czy taki pasek musi być na całej długości wytrząsacza? Jakoś nie mogę sobie przegryźć tego, no i pewnie faktycznie hałasuje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Wytrząsacze
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A czy taki pasek musi być na całej długości wytrząsacza? Jakoś nie mogę sobie przegryźć tego, no i pewnie faktycznie hałasuje.
Jak te paski wyglądają i jak to się montuje ?
zwykły pasek klinowy przecięty, najlepiej żeby był tak długi jaka jest długość spodu klawisza, przykręcony jest na końcu klawisza do jego dolnej części, poprostu przewiercić go i przykręcić śrubą M6 albo M8. Hałasu nie ma bo to przecież guma. Znajomy mówił że jak kosił kukurydze to na sicie miał przykręcone łańcuszki żeby je oczyszczały no to tam był wtedy hałas...
Też to mam . Podobno nie zapychają się przez to bo pasek pracuje w środku i oczyszcza.
A ja powiem inaczej jak wytrząsacz na spodzie ma farbę zamiast rdzy i jest gładki to takie wynalazki są zbędne w innych przypadkach pas pomaga ale i napier....
Ja w bizonie to czyszczę jak mi nawbija ości jęczmiennych, ale u ojca w 512 nie ma nic i nigdy mu nie zapchało. Tyle że ja nie mam tych grzebieni na górze wytrząsaczy a on ma. Może z nimi lepiej słoma jest przemieszczana?
Ja w moim NH 1530 jeszcze nigdy nie czyściłem wytrząsaczy a mam identyczne jak w bizonie
Mam jednego wytrząsacza takiego lichego i teraz go wyspawuje (jedyna rzecz w kombajnie która jest w słabym stanie). Jak dzwoniłem o nowy to chłopina powiedział mi 1350zł- rozbój w biały dzień! A do bizona 440 zł. Kupę taniej wyszłoby założyć cały zestaw od bizona tylko rozstaw wałów musiałby pasować do mocowań jakie są w forszu. Najgorsze jest to że te wytrząsacze do bizona i forsza najczęściej robione są w tym samym zakładzie a jaka różnica ceny
Przywilej części do zachodniego sprzętu
Mam jednego wytrząsacza takiego lichego i teraz go wyspawuje (jedyna rzecz w kombajnie która jest w słabym stanie). Jak dzwoniłem o nowy to chłopina powiedział mi 1350zł- rozbój w biały dzień! A do bizona 440 zł. Kupę taniej wyszłoby założyć cały zestaw od bizona tylko rozstaw wałów musiałby pasować do mocowań jakie są w forszu. Najgorsze jest to że te wytrząsacze do bizona i forsza najczęściej robione są w tym samym zakładzie a jaka różnica ceny
Dwa lata temu kupowałem używany w niezłym stanie za 200, a za 300 to widziałem jak nowe.
Marku jak za te pieniądze to warto było by jechać w Twoje strony i komplet takich wziąć, ale to jedynie jak już będzie po robocie i trochę czasu by było
Laszek, klawiszami częstował mnie w tamtym roku koleś mający części w Szerominku.
Chciał chyba 350 PLN za sztukę, a było w czym wybierać.
Przed Płońskiem na złomie stoją dwie 512 , jedna oszabrowana druga jeszcze w całości.
Żeby było coś bliżej mnie... Do jednego złomiarza dzwoniłem to mówił że ma takiego w średnim stanie i chce za niego 650 a takie w słabym stanie co sam mam to 450... Ale po sezonie jak będe miał czas to na spokojnie coś się może poszuka
Panowie- ja może bedę miał dwa wytrząsacze w bardzo dobrym stanie. Cena za sztukę 450zł do oddania.
Panowie- ja może bedę miał dwa wytrząsacze w bardzo dobrym stanie. Cena za sztukę 450zł do oddania.
Kamilo16 a nie masz może u siebie tej dolnej osłony w której są te ślimaki w poprzek kombajnu od zboża i na powrót co są połączone z podajnikami?
Jak byś mógł to podaj mi swój nr albo skontaktuj się ze mną pod nr 503477136.
Z góry dzięki
Mam ale jest już skorodowana od dołu
Dzięki Kamil to ja dziś do ciebie dzwoniłem rano.
Mam pytanie czy do 524 będzie pasował wytrząsacz ??
od 514 pasuje do 524 ponoć
512 nie wiem
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » młocarnia » Wytrząsacze
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo