21

Odp: Porozmawiajmy o kombajnach.

tak czy siak pewnie trzeba bedzie kupic 514, czesci tanie, marka znana nam od 20 lat, 517 za duzy dzik, moze ktos cos powie o rekordzie

22

wydaje się mi że mam bardzo zdrową 514 mdw z hederem 5.7 ale 2 biegiem to kosiłem liche prosa albo gryki w  dobrych pszenicach i żytach to i wariator trzeba sciągać . jak kosze z bizonem na długich polach to wydajność jest zbliżona  .nie pogonisz! wydajnosci na polach poszły do przodu a kombajny z innej epoki.i pogoda coraz kapryśniejsza, stary kombajnista z SKR .Lekko przed laty po 250 godzin bizonem wyciskał ,ciekawe czy tyle by dziś wyrobił ? marne szanse.

Leszek   dla kolegów'

23

dziki97 napisał/a:

tak czy siak pewnie trzeba bedzie kupic 514, czesci tanie, marka znana nam od 20 lat, 517 za duzy dzik, moze ktos cos powie o rekordzie

Wybij sobie bizona z głowy, widziałem ze za 40 tys idzie deutza juz trafić

mdw

24

yokoslaw napisał/a:
dziki97 napisał/a:

Wybij sobie bizona z głowy, widziałem ze za 40 tys idzie deutza juz trafić

Wraźe byś kupował deutza to najpierw sprawć dostempność części bo z tym bywają problemy

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

25

Yoko a co jest nie tak z rekordami ? Wiadomo że każdy sprzęt się psuje, mi siadło w tym roku łożysko na młocarni ale to dopiero po 25 latach pracy . Z bizonami jest tak jak z bankomatami banków spółdzielczych że  w każdej dziurze wypłacisz kasę ,a części do bizona są w każdym mieście a to jest ważne bo żniwa to krótki i nerwowy czas .

26

przy takiej pogodzie trzeba kraść z pola, a wtedy 512 zostawia wiele do zyczenia... chyba wynajmiemy adm...

27

dziki co do tego giganta to do odważnych świat należy, to samo tyczy się posiadaczy 516/517. Jak znajdziesz dość jeszcze dobry egzemplarz i trochę przy nim posiedzisz to będziesz zadowolony

E 516 na części
Telefon 695 076 269

28

dziki97 napisał/a:

przy takiej pogodzie trzeba kraść z pola, a wtedy 512 zostawia wiele do zyczenia... chyba wynajmiemy adm...

jak admy bedą wolni bo wszyscy sie proszą o koszenie.

mdw

29

my troche po sąsiedzku  tongue

Panowie a miał ktoś z was doczynienia z bizonem sampo 2020 ? Będziemy szukać drugiego kombajnu w miarę nie drogiego mniejszego niż sampo 2075 , a te małe bizony nie pracowały zapewne na wielkich areałach i rocznikowo nie są leciwe więc pewnie i nie będą wychuśtane.

31

to zabawka,w szkole takiego mieliśmy... To vistula z kabiną

E 516 na części
Telefon 695 076 269

32

dziki97 napisał/a:

my troche po sąsiedzku  tongue

pół siekierczyna znam

mdw

33

http://olx.pl/oferta/case-iternational- … 0;promoted    wydaje mi sie, ze ktos mial taki model, ale nie moge znalezc... ktos cos o nim napisze, bo ten kombajn jest mi zupelnie nie znany