Odp: Porozmawiajmy o kombajnach.
tak czy siak pewnie trzeba bedzie kupic 514, czesci tanie, marka znana nam od 20 lat, 517 za duzy dzik, moze ktos cos powie o rekordzie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Porozmawiajmy o kombajnach.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak czy siak pewnie trzeba bedzie kupic 514, czesci tanie, marka znana nam od 20 lat, 517 za duzy dzik, moze ktos cos powie o rekordzie
wydaje się mi że mam bardzo zdrową 514 mdw z hederem 5.7 ale 2 biegiem to kosiłem liche prosa albo gryki w dobrych pszenicach i żytach to i wariator trzeba sciągać . jak kosze z bizonem na długich polach to wydajność jest zbliżona .nie pogonisz! wydajnosci na polach poszły do przodu a kombajny z innej epoki.i pogoda coraz kapryśniejsza, stary kombajnista z SKR .Lekko przed laty po 250 godzin bizonem wyciskał ,ciekawe czy tyle by dziś wyrobił ? marne szanse.
Wybij sobie bizona z głowy, widziałem ze za 40 tys idzie deutza juz trafić
dziki97 napisał/a:tak czy siak pewnie trzeba bedzie kupic 514, czesci tanie, marka znana nam od 20 lat, 517 za duzy dzik, moze ktos cos powie o rekordzie
Wybij sobie bizona z głowy, widziałem ze za 40 tys idzie deutza juz trafić
Wraźe byś kupował deutza to najpierw sprawć dostempność części bo z tym bywają problemy
Yoko a co jest nie tak z rekordami ? Wiadomo że każdy sprzęt się psuje, mi siadło w tym roku łożysko na młocarni ale to dopiero po 25 latach pracy . Z bizonami jest tak jak z bankomatami banków spółdzielczych że w każdej dziurze wypłacisz kasę ,a części do bizona są w każdym mieście a to jest ważne bo żniwa to krótki i nerwowy czas .
przy takiej pogodzie trzeba kraść z pola, a wtedy 512 zostawia wiele do zyczenia... chyba wynajmiemy adm...
dziki co do tego giganta to do odważnych świat należy, to samo tyczy się posiadaczy 516/517. Jak znajdziesz dość jeszcze dobry egzemplarz i trochę przy nim posiedzisz to będziesz zadowolony
przy takiej pogodzie trzeba kraść z pola, a wtedy 512 zostawia wiele do zyczenia... chyba wynajmiemy adm...
jak admy bedą wolni bo wszyscy sie proszą o koszenie.
my troche po sąsiedzku
Panowie a miał ktoś z was doczynienia z bizonem sampo 2020 ? Będziemy szukać drugiego kombajnu w miarę nie drogiego mniejszego niż sampo 2075 , a te małe bizony nie pracowały zapewne na wielkich areałach i rocznikowo nie są leciwe więc pewnie i nie będą wychuśtane.
to zabawka,w szkole takiego mieliśmy... To vistula z kabiną
my troche po sąsiedzku
pół siekierczyna znam
http://olx.pl/oferta/case-iternational- … 0;promoted wydaje mi sie, ze ktos mial taki model, ale nie moge znalezc... ktos cos o nim napisze, bo ten kombajn jest mi zupelnie nie znany
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Porozmawiajmy o kombajnach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo