Temat: kolejność zapłonu przy E 516
Witam wszystkich forumowiczów:D Potrzebna mi jest kolejnośc zapłonu przy E 516 z ośmiocylindrowym silnikiem IFA. Z góry dziekuję za oszczędzenie mi zbędnego kręcenia :beer:
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » kolejność zapłonu przy E 516
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam wszystkich forumowiczów:D Potrzebna mi jest kolejnośc zapłonu przy E 516 z ośmiocylindrowym silnikiem IFA. Z góry dziekuję za oszczędzenie mi zbędnego kręcenia :beer:
Najlepiej to zdejmij sobie pokrywkę z pompy wtryskowej i już wszystko będziesz miał jak na dłoni.
Dzięki za podpowiedź. Chciałem iść na łatwiznę, ale trudno
No ale już łatwiej tego nie da się zrobić. Obojętnie od którego miejsca zaczniesz, zawsze od razu wiesz gdzie będzie wtrysk. Uważaj tylko na uszczelkę pokrywki.
po odpaleniu kombajnu new holand 8080 silnik mercedes v8 om 422 nie wchodzi na obroty , jaka jest kolejność ustawienia cylindrów
Ja to sprawdzam tak: Pierwszy tłok jest zawsze najbliżej rozrządu, potem powoli kluczem wał obracając patrze na wszystkie zawory, gdy zacznie sie zamykać zawór ssący, to oznacza ze ten tłok jest na suwie sprężania, reszta to wiadomo.
może powiedz co wcześniej się działo lub co było robione przy silniku i w ogóle , a co z filtrami paliwa???
Czy to nowy zakup czy coś się stało że kombinujesz przy pompie?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Silniki » kolejność zapłonu przy E 516
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo