Temat: Pilnie 2 glowice do 323A
Jak w temacie, poszukuje 2 glowic, obie pekly w tym samym miejscu (bledy w montazu ?) miedzy zaworami.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Pilnie 2 glowice do 323A
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, poszukuje 2 glowic, obie pekly w tym samym miejscu (bledy w montazu ?) miedzy zaworami.
Większość z nas ma pęknięte głowice. Jak ci pękło tak ze gniazda zaworow pekły to lipa a jak sa to delikatne pęknięcia to zakladaj je i w pole.
Ja chyba mam dwie na zbyciu ale musze je odkopać
Mam obydwie w dobrym stanie.
wyjmij zawory i zobacz pęknięcie jak małe to daj sobie luz ja miałem w poprzedniej 514 mdw
a jeździ cały czas a kombajn lekko nie ma
Jeszcze nie widziałem głowicy żeby nie miała nawet małego pęknięcia ( miałem ich 10 szt ) u mnie i ciągnik i kombajn chodzi na takich małych pęknięciach i nic się nie dzieję.
Mam głowice po 100 za sztuke,sprawne.
u mnie pekniecia sa dosc duze , w chlodnicy pelno oleju
Tylko czy na pewno przyczyną są pęknięte głowice
trzeba sprawdzić
Też mam jak by ktoś potrzebował.
Tylko czy na pewno przyczyną są pęknięte głowice
Co innego może być przyczyna takich objawów ? głowice mam zdjęte i pęknięcia są wyraźne.
Olej w wodzie? Jest cały wątek o tym. Na pewno przez pęknięcie między zaworami nie będzie sie olej sączył do wody. O ile dobrze kojarze to jest jedyna droga między kanałem olejowym a kanałami wodnymi w głowicy. Są one tak blisko że wystarczy źle dokręcic głowice lub mniec ją lekko skrzywioną i będzie się sączyć. Najlepiej wrzuć foto tych pęknięć bo nie wierze że aż tak licho z nimi.
To to pryszcz jest. A olej masz w wodzie właśnie z tego powodu co pisałem wyżej. Głowice jak odkręcałeś to mocno trzymały? Może półbloki są już krzywe... Ja bym radził zamówić u piotraK uszczelki między czasie dać do porządnego warsztatu głowice splanować a przy składaniu na około kanału olejowego dać dosłownie cieniutko silikonu dla świętego spokoju.
Miałem dokładnie ten sam problem z głowicami i olejem miesiąc po zakupie forsza. Założyłem nowe uszczelki porządnie dokręciłem poprawiając po 10 mth i problem znikł.
Nie bylo mnie w domu jak przydazyla sie awaria. Ojciec je odkrecal i twierdzil ze strasznie mocno byly dokrecone te glowice. Twierdzi ze zbyt mocno.
to co mi radzicie ?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kupię » Pilnie 2 glowice do 323A
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo