Temat: Pilnie 2 glowice do 323A

Jak w temacie, poszukuje 2 glowic, obie pekly w tym samym miejscu (bledy w montazu ?) miedzy zaworami.

2 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-08-25 11:26:03)

Odp: Pilnie 2 glowice do 323A

Większość z nas ma pęknięte głowice. Jak ci pękło tak ze gniazda zaworow pekły to lipa a jak sa to delikatne pęknięcia to zakladaj je i w pole.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

3

Ja chyba mam dwie na zbyciu ale musze je odkopać

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

4

Mam obydwie w dobrym stanie.

5

pitrekp napisał/a:

Jak w temacie, poszukuje 2 glowic, obie pekly w tym samym miejscu (bledy w montazu ?) miedzy zaworami.

wyjmij zawory i zobacz pęknięcie jak małe  to daj sobie luz ja miałem w poprzedniej 514 mdw
a jeździ cały czas a kombajn lekko nie ma

6

Jeszcze nie widziałem głowicy żeby nie miała nawet małego pęknięcia ( miałem ich 10 szt ) u mnie i ciągnik i kombajn chodzi na takich małych pęknięciach i nic się nie dzieję.

7

Mam głowice po 100 za sztuke,sprawne.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

8

u mnie pekniecia sa dosc duze , w chlodnicy pelno oleju

9

Tylko czy na pewno przyczyną są pęknięte głowice

10

trzeba sprawdzić

11

Też mam jak by ktoś potrzebował.

mdw

12

sławek77 napisał/a:

Tylko czy na pewno przyczyną są pęknięte głowice

Co innego może być przyczyna takich objawów ? głowice mam zdjęte i pęknięcia są wyraźne.

13

Olej w wodzie? Jest cały wątek o tym. Na pewno przez pęknięcie między zaworami nie będzie sie olej sączył do wody. O ile dobrze kojarze to jest jedyna droga między kanałem olejowym a kanałami wodnymi w głowicy. Są one tak blisko że wystarczy źle dokręcic głowice lub mniec ją lekko skrzywioną i będzie się sączyć. Najlepiej wrzuć foto tych pęknięć bo nie wierze że aż tak licho z nimi.

14

Jedna i druga tak samo pekniete.

www.peknietaglowica.patrz.pl

15 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-08-26 17:54:01)

To to pryszcz jest. A olej masz w wodzie właśnie z tego powodu co pisałem wyżej. Głowice jak odkręcałeś to mocno trzymały? Może półbloki są już krzywe... Ja bym radził zamówić u piotraK uszczelki między czasie dać do porządnego warsztatu głowice splanować a przy składaniu na około kanału olejowego dać dosłownie cieniutko silikonu dla świętego spokoju.
Miałem dokładnie ten sam problem z głowicami i olejem miesiąc po zakupie forsza. Założyłem nowe uszczelki porządnie dokręciłem poprawiając po 10 mth i problem znikł.

16 Ostatnio edytowany przez pitrekp (2014-08-27 12:53:51)

Nie bylo mnie w domu jak przydazyla sie awaria. Ojciec je odkrecal i twierdzil ze strasznie mocno byly dokrecone te glowice. Twierdzi ze zbyt mocno.

to co mi radzicie ?