Temat: Sposób na dzika, sarne, zająca
Znacie jakieś metody na pozbycie się tych szkodników oprócz broni palnej?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sposób na dzika, sarne, zająca
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Znacie jakieś metody na pozbycie się tych szkodników oprócz broni palnej?
dobry pies
humanitarnie to pastuch,armatki hukowe nie humanitarnie to kusza,łuk,granat,mina
Na zająca smarować drzewka tłuszczem zwierzęcym np smalcem.
ponoć działa maść bukowa do smarowania kopyt
Na jelenia wystarczy ogrodzić pole białym sznurkiem
Petardy ala granat tj. z zawleczką kawałek sznurka montujesz w ściezkach którymi zwierzyna dochodzi do pola jeśli jesteś w stanie takie znaleźć
My palimy świeczki solarne. Normalnie wygląda kukurydza jak pas startowy/lądowy na lotnisku I jakoś nikt nie przychodzi najwyżej co sarna wleci a dzik nie koniecznie. Znajomy miał i psa dobrego wilczura normalnie do pasa wielkiego i nic. Dziki przyszły i zrobiły co chciały więc pies nie za koniecznie A tak to u mnie słychać co dzień armatki, petardy albo jakieś śmierdzidła ( skarpetki tez moga być ) heh
No u mnie w ziemniakach też mam te lampki i działa. wiosną przylazł jak zwykle potem postawiłem lampki i nie przychodzi....
Patent tak działa że zupełnie zapomniałem ze tam są....
Próbowałem smarowidel itp. pasta do butów wlosy perfumy mydło. Dopiero odeszły po petardach dwu strzalowych. Cztery petardy dzień w dzień około 22 godziny. Ile kosztuje armatka hukowa na propan butan? A w wiadomosciach łódzkich było że ileś tam dzikow martwych znaleźli na polu kukurydzy sprawcy szukali. Ktoś się wkurzyl ciekawe jak to zrobił ???
Prąd?
rosyjski pomór świń??
szambo domowe wokół pola.sprawdzone skuteczne
lampki solarne?!mój sąsiad postawił w ziemniakach-efekt-kupuje ode mnie ziemniaki
Szambo działa ale tylko domowe i pod warunkiem że całą beke wylejemu pod strzelnica koła łowieckiego podobnie pasta do butów pod warunkiem że posmarujemmy szczeble od drabinki od szczelnicy. U mnie dziki z łąk odeszly po konflikcje z kołem łowieckie lowcze rzucali przynety na moją łąkę. Po zrycju totalnym 3.5 h łąki zaczolem na poważnie poszły listy polecone po 8 dniach już byli 400 zł dali po kilku dniach kolejny hektar zryty oni że koniec odszkodowań na ten rok dla mnie. Zaczolem wojnę mimo łąk zrytych około 20 dni traktorem w nocy dzień w dzień salwy z petard. Biedacy nic nie mogli upolowac przylatywali z bronią i tlumaczyli mi że przyjechali upolowac watache co mi ryje łąki żeby mi nie ryly. W pół zdania odpalalem mu petarde i pytałem się kto ty jesteś imię nazwisko czy jesteś trzeźwy czy masz pozwolenie na broń czy wiesz że jesteś na terenie prywatnym i salwy z petard w miedzy czasie. Po dwudziestu dniach znudziło mi się poszlem do jednego z nich i powiedziałem następne porcie łąki i po pierwsze sprawę w sadzie wam zakladam a po drugie armatka hukowa będzie napier... dzień w dzień. Od tej pory spokuj z ryciem. Najwiekszym szkodnikiem jest koło łowieckie. Żeby nie jezdzili po lace polecam drut kolczasty położyć w trawie po owiniecju się woku koła robi masakre z przewodem hamulcowym i zmusza do refleksi. Ciekawe czym mogły te dziki się zatruć wtedy pomoru afrykanskiego nie było jeszcze tym bardziej że to było w łódzkim.
Szambo ludzkie wiosna pomogło na dziki w owsie. Teraz też mam zamiar rozlać po lasem na pszenicę. Zobaczymy.
Zrobiłem syrenkę z alarmu z małym układem czasowym i aku z auta i mi ukradli. Zrobiłem armatkę z butla z propanem i mi ukradli. Szamba nie ruszyli kutafony jedne. Pozdro.
Masz plusa Rafał, mam to samo zdanie o kołach i te same sposoby na dziki to zn, ciągnik i petardy.a z tym szambem sprubuje.
ją dodam że szambo nie tylko domowe działa także na bobry
Szambo ludzkie wiosna pomogło na dziki w owsie. Teraz też mam zamiar rozlać po lasem na pszenicę. Zobaczymy.
Zrobiłem syrenkę z alarmu z małym układem czasowym i aku z auta i mi ukradli. Zrobiłem armatkę z butla z propanem i mi ukradli. Szamba nie ruszyli kutafony jedne. Pozdro.
Mogę prosić więcej informaci o tej armatce hukowej wlasnej produkcj ? Z chęcią bym też takom zrobił !
Jest trochę roboty z elektroniką. Układ zapłonowy, dozownik gaz - powietrze. Pooglądaj na You Tube.
Jak się bawisz elektronika dasz radę.
Najłatwiej byłoby sprowadzenie naturalnego wroga,czyli wilka
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Sposób na dzika, sarne, zająca
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo