Temat: Sposób na dzika, sarne, zająca

Znacie jakieś metody na pozbycie się tych szkodników oprócz broni palnej?

2

Odp: Sposób na dzika, sarne, zająca

dobry pies

mdw

3

humanitarnie to pastuch,armatki hukowe nie humanitarnie to kusza,łuk,granat,mina smile

4

Na zająca smarować drzewka tłuszczem zwierzęcym np smalcem.

5

ponoć działa maść bukowa do smarowania kopyt

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

6

Na jelenia wystarczy ogrodzić pole białym sznurkiem

E 516 na części
Telefon 695 076 269

7

Petardy ala granat tj. z zawleczką kawałek sznurka montujesz w ściezkach którymi zwierzyna dochodzi do pola  jeśli jesteś w stanie takie znaleźć

8

My palimy świeczki solarne. Normalnie wygląda kukurydza jak pas startowy/lądowy na lotnisku big_smile I jakoś nikt nie przychodzi najwyżej co sarna wleci a dzik nie koniecznie. Znajomy miał i psa dobrego wilczura normalnie do pasa wielkiego i nic. Dziki przyszły i zrobiły co chciały więc pies nie za koniecznie wink A tak to u mnie słychać co dzień armatki, petardy albo jakieś śmierdzidła ( skarpetki tez moga być tongue ) heh

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

9

No u mnie w ziemniakach też mam te lampki i działa. wiosną przylazł jak zwykle potem postawiłem lampki i nie przychodzi....
Patent tak działa że zupełnie zapomniałem ze tam są....

10

Próbowałem smarowidel itp. pasta do butów wlosy perfumy mydło. Dopiero odeszły po petardach dwu strzalowych. Cztery petardy dzień w dzień około 22 godziny. Ile kosztuje armatka hukowa na propan butan? A w wiadomosciach łódzkich było że ileś tam dzikow martwych znaleźli na polu kukurydzy sprawcy szukali. Ktoś się wkurzyl ciekawe jak to zrobił ???

11

Prąd?

E 516 na części
Telefon 695 076 269

12

rosyjski pomór świń??

13

szambo domowe wokół pola.sprawdzone skuteczne
lampki solarne?!mój sąsiad postawił w ziemniakach-efekt-kupuje ode mnie ziemniaki

14 Ostatnio edytowany przez rafalregulski30 (2014-08-30 20:40:25)

Szambo działa ale tylko domowe i pod warunkiem że całą beke wylejemu pod strzelnica koła łowieckiego podobnie pasta do butów pod warunkiem że posmarujemmy szczeble od drabinki od szczelnicy. U mnie dziki z łąk odeszly po konflikcje z kołem łowieckie lowcze rzucali przynety na moją łąkę. Po zrycju totalnym 3.5 h łąki zaczolem na poważnie poszły listy polecone po 8 dniach już byli 400 zł dali po kilku dniach kolejny hektar zryty oni że koniec odszkodowań na ten rok dla mnie.  Zaczolem wojnę mimo łąk zrytych około 20 dni traktorem w nocy dzień w dzień salwy z petard. Biedacy nic nie mogli upolowac przylatywali z bronią i tlumaczyli mi że przyjechali upolowac watache co mi ryje łąki żeby mi nie ryly. W pół zdania odpalalem mu petarde i pytałem się kto ty jesteś imię nazwisko czy jesteś trzeźwy czy masz pozwolenie na broń czy wiesz że jesteś na terenie prywatnym i salwy z petard w miedzy czasie. Po dwudziestu dniach znudziło mi się poszlem do jednego z nich i powiedziałem następne porcie łąki i po pierwsze sprawę w sadzie wam zakladam a po drugie armatka hukowa będzie napier... dzień w dzień. Od tej pory spokuj z ryciem. Najwiekszym szkodnikiem jest koło łowieckie. Żeby nie jezdzili po lace polecam drut kolczasty położyć w trawie po owiniecju się woku koła robi masakre z przewodem hamulcowym i zmusza do refleksi. Ciekawe czym mogły te dziki się zatruć wtedy pomoru afrykanskiego nie było jeszcze tym bardziej że to było w łódzkim.

15

Szambo ludzkie wiosna pomogło na dziki w owsie. Teraz też mam zamiar rozlać po lasem  na pszenicę. Zobaczymy.
Zrobiłem syrenkę z alarmu z małym układem czasowym i aku z auta i mi ukradli. Zrobiłem armatkę z butla z propanem i mi ukradli. Szamba nie ruszyli kutafony jedne. Pozdro.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

16 Ostatnio edytowany przez yokoslaw (2014-08-30 21:48:33)

Masz plusa Rafał, mam to samo zdanie o kołach i te same sposoby na dziki to zn, ciągnik i petardy.a z tym szambem sprubuje.

mdw

17

ją dodam że szambo nie tylko domowe działa także na bobry

18

jacekrado napisał/a:

Szambo ludzkie wiosna pomogło na dziki w owsie. Teraz też mam zamiar rozlać po lasem  na pszenicę. Zobaczymy.
Zrobiłem syrenkę z alarmu z małym układem czasowym i aku z auta i mi ukradli. Zrobiłem armatkę z butla z propanem i mi ukradli. Szamba nie ruszyli kutafony jedne. Pozdro.

Mogę prosić więcej informaci o tej armatce hukowej wlasnej produkcj ? Z chęcią bym też takom zrobił !

19

Jest trochę roboty z elektroniką. Układ zapłonowy, dozownik gaz - powietrze. Pooglądaj na You Tube.
Jak się bawisz elektronika dasz radę.

R E S P E C T ! ! !

<a href="http://forum.atnel.pl" >ATNEL tech-forum</a>

20

Najłatwiej byłoby  sprowadzenie naturalnego wroga,czyli wilka