61

Odp: zakup nowego ciągnika

farmer1 napisał/a:

niestety case cięszko zdobyć na testy a mi się jakoś udało a dodatkowym argumentem jest to że jestem na zielonej liście i jak bym kupił case to by był pierwszym nowym case w powiecie a o wejście na rynek mocno im zalerzy tego co miałem warzy 7500kg bez obciąrzników osobiście warzyłem ,a cena to około 300000zł to jakieś 10000zl rużnicy między nh i teraz dylemat który . a skrzynia w automacie naprawde  fajna sprawa .Dowiedziałem się że kubota daje ciągnik na trzy dni ale musze to sprawdzić

z kubota to zalezy jaki dealer wojek jak kupował to mu nie dali na testy, znajomy miał dostac na 3 dni to dostał na 5 godzin

Rolnik z powołania:-)

62

Koledzy odświeże troche temat a mianowiće umowy w agencji podpisane i oczywiście niewiadomo co wziąść czy nh t7.210 czy valtre t160 ewentualnie  case160 cvx i  jest dylemat

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

Wioske dalej Pan o nazwisku Kozak ma t7 220 narazie problemów mu nie sprawia , kuzyn posiada juz 3 lub 4 rok Case 140 Maxxum bodajże i sobie go bardzo chwali jest to główny ciągnik w gospodarstwie, valtre ludziska chwalą, z tego co gdzieś czytałem to nowe silniki valtry wciągają duże ilości oleju ale ile w tym prawdy to nie wiem.

64

Tez cos slyszalem o valtrze i o tym oleju ale ciagniczki ok. Ja bym bral Case smile

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

65 Ostatnio edytowany przez farmer1 (2014-09-07 11:38:39)

Ostatnio u mnie byli  od dilera STEYERA i zrobili mi dobrą oferte na model 6160 cvt w ful opcji i wyszło prawie 25000zl taniej od NH ,czasu na podjęcie decyzji niewiele, mam tą przewage nad nimi że w okolicy niema ani jednego steyera .Z tego co słyszałem to w miare chwalą te ciągniki a co koledzy śądzą o tym sprzęcie. Wiem że się miotam z tym zakupem ale wybór cięszki a zakup na wiele lat:hmmm:

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

66

Farmer, masz niedaleko Kubote i na to bym się decydował.

Tel.795-243-626
Trudno jest byc ***, ale ktoś to musi robic...
https://web.facebook.com/JanMir-1851091 … page_panel
http://www.janmir.com.pl

67

farmer1 napisał/a:

Ostatnio u mnie byli  od dilera STEYERA i zrobili mi dobrą oferte na model 6160 cvt w ful opcji i wyszło prawie 25000zl taniej od NH ,czasu na podjęcie decyzji niewiele, mam tą przewage nad nimi że w okolicy niema ani jednego steyera .Z tego co słyszałem to w miare chwalą te ciągniki a co koledzy śądzą o tym sprzęcie. Wiem że się miotam z tym zakupem ale wybór cięszki a zakup na wiele lat:hmmm:

przy kontroli "modernizacji" kontlorel opowiadal ze był niedawno u gościa co kupił steyera i podobno na pagórki to super spszęt.
co do kuboty to mi sie podoba stosunek ceny do wyposarzenia. wuj tez własnie rok temu wziął kubote i chodzi

Rolnik z powołania:-)

68

Kubota ma niski stosunek masy do mocy. Znajomy ma i se chwali ale ten mankament go meczy, bo co z tego ze pod maska 120km jak mu zawieszanego  grubera zachaczy to przod frowa.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

69

u mnie tez był przedstawiciel kuboty ...  ładnie pieknie ale za lekki  i to bardzo

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

70

u nas ostatnio jeden gościu kupił MC kormika. Zapłacił za niego mniej niż kosztował by zetor w tej mocy i wyposażeniu. Akurat kuzyn mu go sprzedawał bo jest przedstawicielem w agromie

E 516 na części
Telefon 695 076 269

71

rozmawiałem z ludzmi którzy kupują nowe ciągniki dość często  tak zwani obszarowcy  i  ich opinia była taka kupisz John deere i Fenta zapominasz o ciągniku ,kupisz MF. NH.CASE. CLASSA  i tym podobne to fajne fajne ale bez przerwy jakies pierdoły wyskakują a to czujnik a to zaworek  i takie duparele ,wiem co mówia bo od wiosny serwis 3 razy do pumy zawitał do duparelek i nie tylko. ot taki fajny.

Leszek   dla kolegów'

72

przeczytajcie to http://pl.wikipedia.org/wiki/FIAT

73

sarast napisał/a:

rozmawiałem z ludzmi którzy kupują nowe ciągniki dość często  tak zwani obszarowcy  i  ich opinia była taka kupisz John deere i Fenta zapominasz o ciągniku ,kupisz MF. NH.CASE. CLASSA  i tym podobne to fajne fajne ale bez przerwy jakies pierdoły wyskakują a to czujnik a to zaworek  i takie duparele ,wiem co mówia bo od wiosny serwis 3 razy do pumy zawitał do duparelek i nie tylko. ot taki fajny.

bajki piszesz. Znajomy 2 letniego Fendta 716 ma i też serwis już parę razy był. Z JD tak samo, nie mam daleko do przedstawiciela a i znajomi tam pracują to cały czas coś na warsztacie mają...

74

może bajki pisze .długo jeżdzisz pumą ?? pożyjemy pogadamy za jakis czas a szczególnie jak się gwarancje skończą.pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

75

Panowie zależ na co się trafi , znajomy ma jaśka 5075e najechane 750 mtg i padł silnik.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

76 Ostatnio edytowany przez Pawel21990 (2014-09-08 08:58:05)

sarast napisał/a:

może bajki pisze .długo jeżdzisz pumą ?? pożyjemy pogadamy za jakis czas a szczególnie jak się gwarancje skończą.pozdrawiam.

Po gwarancji już mam ponad rok. Każdy ciągnik się psuje. W Pumach starszej serii lubiła uszczelka w sprężarce siadać. Braciakowi w DF po 3 latach sprężarka od klimy suiadła, na gwarancji wymieniali mu cały rozdzielacz hydrauliczny. W NH kumplowi się tuż oberwał przedni. Znowu następnemu w Pumie były małe problemy z wyświetlaczem i tak mógłbym pisać i pisać o ciągnikach różnych marek i o Fendt u John Deere włącznie. Nie ma już ciągnika idealnego. W moim póki co zmieniany był regulator ciśnienia powietrza na pneumatykę przyczep i wyjście od pneumatyki. Dużo Case w moich stronach i różnych NH

77

nie zauważyliście, że o tym co na danym rejonie się najlepiej sprzedaje w dużej mierze ma wpływ sieć dilerska. Duży diler = duża sprzedaż. U mnie w okolicy jeździ dużo NH bo od groma sprzedaje tego Agrohandel Legnica. Bliżej Zgorzelca można spotkać dużo DF za sprawą Jaskota. Udając się w stronę Wrocławia przez Jawor napotykamy dużo JD nie skądinąd jak z Udanina. Oczywiście że przeplata się to z innymi markami ale prym w sprzedaży wiodą "wielcy".

gg 5118068

78 Ostatnio edytowany przez rafalregulski30 (2014-09-08 17:00:35)

Macje kupę kasy widzę mam tylko nadzieję że nie jest to lawirowanie nad przepaścią. Wracając do tematu każdy się psuje kwestia czasu ja bym najpierw po dzwonił o koszt zakupu głowicy silnika kompletnej o koszt zestawu tuleja tlok itp. po czym spytał się o koszt naprawy sprzęgła jakie by ono nie było i bym wiedział który naj mniej będzie mnie kosztował w utrzymaniu i ten wybrał. Szczęście całe że przez najblisze 5-10 lat nie mam w zamiarze nic nowego kupować bo nieźle by mnie głowa bolała.  Moja wskazówka wydaję się pewnie mało istotna ale awaraia czy naprawa za kilka lat morze kosztować bardzo różnie np. głowic do jednego 4000zl a do drugiego 25000zl brzmi to śmiesznie ale bardzo realne po pytajcie o wał korbowy a może pęknie? Będą was zbywać że jest dostepny ze cenna normalna ale ile konkretnie? Teraz wystarczy gidzina i kilka zł i macie wiedzę na przyszłość.

79

W twoich stronach jeżdżą Landini.

80

może się powtórzę  Rafale , ale to co napisze odnosi się do twojego podejścia do tematu, że w jednym naprawa kosztuje 4000 a w drugim 25000. Mówił to sprzedawca ze sklepu z częściami do kombajnów, dla przykładu wziął clasa i bizona, ten pierwszy mniej awaryjny jak wiadomo a ten drugi bardziej awaryjny jak wiadomo, powiedział tak: przychodzi dwóch facetów do sklepu i kupują części do swoich kombajnów, wydają kilkanaście stówek na części, jednakowo obydwa, z czego ten od clasa wymieni 2 rzeczy w kombajnie a ten od bizona wymieni pół kombajnu.... tak samo jest z innymi sprzętami,

Fortshritt: ZT325-A , D038, B-201.
Ford NewHolland 7840, Lamborghini 653 DT,
URSUS C-360 , Caterpillar 428B,
Case Magnum 7210, MF 38