Odp: większy rozmiar kół- wszystkich
Scorpion a jak z prędkością mierzyłeś ile teraz jedzie na godzinę ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Scorpion a jak z prędkością mierzyłeś ile teraz jedzie na godzinę ?
Scorpion i jak się pracuje teraz na większych kołach ?
Nie miałem gdzie go jeszcze zmierzyć ale aż strach do końca wciskać szersze koła więc przyczepność lepsza, żadnych problemów z przednim napędem nie zauważyłem więc ogólnie jestem zadowolony
Panowie kto jezdzi na takich oponach 600/70-34 bo mam do kupienia bardzo ladne moge je zalozyc czy cos bedzie sie dzialo
Myślę, że z oponami przednimi w rozmiarze 425/75/20 byłoby dobrze z oryginalnymi mogłyby być nieco przy wysokie, jednak napęd raczej zniósłby to . Mam z tyłu 520/70/34 i z przodu właśnie 425/75/20 to delikatnie były za duże przednie, upuściłem nieco powietrza i już nie słychać napędu.
upuszczenie powietrza pomoglo? !
Wcześniej przystawka wyła, co nie podobało mi się. Olej w przystawce jest napęd sam też się załącza, koła się nie wleką. Upuściłem powietrza i było dużo ciszej. Po jakimś czasie w ogóle nie słychać. Sam nie wiem czy wałki wykiełtało na tyle, że luz jest wystarczający, czy głuchy się zrobiłem. Nic nie chrupło, nie uszkodziło się. Na małe różnice pewnie pomoże, w dużych nie ma się co czarować. Chodź w ten sposób obwodu koła nie zmniejszyłem :hmmm:
Panowie kto jezdzi na takich oponach 600/70-34 bo mam do kupienia bardzo ladne moge je zalozyc czy cos bedzie sie dzialo
Gdy założyłem do 303 balonówki od kombajnu 516 wysokość taka jak 18,4/34 to było widać na twardym gruncie, że przód jest pchany. Ślad każdej kostki bieżnika był trochę przepchnięty.
no z przodu mam oryginalne 16-20 i mam dylemat bo oponki naprawde sa ladne do kupienia i za przyzwoita cene dlatego pisze o rade zakladac czy nie moze wymienic z przodu zas tez na wieksze takie jak grzegorz 425/75-20 radzcie panowie bo nigdy nie mialem stycznosci i przyjemnosci jechania forsiem na szerszych oponach
Kupisz tanio to i w razie czego tanio sprzedasz, nic nie tracisz.
no racja ale to troche bedzie znow trwalo a szukam bo potrzebne na zaraz opony bo traktor na klockach juz stoi
Bierz bez wahania, one mają porównywalny obwód toczenia co oryginalne 18,4-34, Sam przeglądałem wiele ogłoszeń z tym rozmiarem i na 100% będę wymieniał na takie ale po żniwach, a przed jesiennymi orkami i uprawami.
no i kupilem jak zaloze wrzuce fotki i zdam relacje jak sie jezdzi
i jak się jeździ?
czy któs już na 100% zakładał opony 600/70/30 do zt 303 ?czy nieszurają o błotniki z boku na szerokość ?mam możliwośc kupić komplet za 1200 zł,ale musze wiedziec to do dziś wieczorem a niemogę zmierzyć bo mnie w domu niema
zawsze można obrócić Felgi
Sproboval ktos zalozyc do tylu opony 28,1-26 od Kirowca?
opon niekupiłem
Cześć ! Czy całe koła od bizona 23.1-26 będą pasować do 323 ?
powinny
Strony Poprzednia 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Układ jezdny » większy rozmiar kół- wszystkich
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo