Odp: GG FORUMOWE
On ma supeł na wężyku. Mniej dopływa, mniej spala :-)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 127 128 129 130 131 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
On ma supeł na wężyku. Mniej dopływa, mniej spala :-)
Siew po oranym ziemia leżała ok dwóch tygodni żadne brony nic przed siewem nie robione siałem agregatem tyle mi wyszło co mi zależy ściemniać nalane do pełna i zrobione dokładnie 18,7 ha niech będzie ze 19 poprzeczniaki tyle mi wyszło zgasł mi pod domem
nie no siew ok bo mozna było zrozumiec to jako orkę.
Mi spala 7l
ile czasu ci to zajeło ? jeden dzień ? ile kawałków ? mi bez ściemy case w siewie spala 8-9l ostatnio siałem jęczmień zimowy 8ha w 7 kawałkach wszystko z klinami dojazd do pola 5km zeszło mi 8 godzin
ja masseyem schodze poniżej 4 litrów ale po zarobionym polu z 3 metrówym siewnikiem z agregatem z croksilem i dwa rzey łap
Talerzowy w siewie w mulcz i do tego forsz turbo, uprawa średnio na 12cm wychodzi mi koło 9l na hektar
jaki olej do hydrauliki 323?
AGROL U taki leje i jest ok.
im większa płyta pola tym mniej ciągnik spali ... wiadoma sprawa ale im wiecej krecisz tym więcej się bawisz przez co czasu i paliwa ubywa
no i pierwszy przymrozek tej jesieni, -1 było
Ja też skrobałem szyby.
u mnie te -1 na wysokości pierwszego piętra, przy gruncie zapewne więcej.
Jeden kawałek 10 ha i drugi 5,5 i mniejszy 3,2 blisko domu zajęło mi to dwa dni ale cały czas nie siałem trochę przerwy było myślę ze tak z 15 godzin mi to zajęło czasy nie mierzyłem
Czy do Was też czasem dzwonią ludzie jak coś wystawicie na sprzedaż i pytają jakby potłuczeni??? Ostatnio dzwonią do mnie co jakiś czas i naprawdę nie wiem czy chcą się zapytać poważnie czy raczej jaja sobie robią... ? Że się komuś chce, bezrobocie.......
Grzesiu ciesz sie ze dzwonia do mnie jeszcze nikt nie zadzwonił. wiesz co wystawiłem
no ale niektórzy nieźle pajacują...... młodzież się nudzi i robi sobie jaja, a nóż materiał na youtube będzie ;D
panowie jaki jest termin by ziemie wymieszacz- przyoarac jak rozlana zostala gnojowica by nie placic casem kary za smrod
Marek na Youtube się nie będzie nadawało bo już zmęczony jestem i nie mówię nic ciekawego... Pajej tacy to lepiej niechby nie dzwonili....
panowie jaki jest termin by ziemie wymieszacz- przyoarac jak rozlana zostala gnojowica by nie placic casem kary za smrod
24h tak jak obornik.
Ma ktoś pomysł na widły od obornika do cyklopa ? bo starych już nie ma jak reanimować ... Do rury przyklejać stare zęby ? czy jakiś lepszy patent
Strony Poprzednia 1 … 127 128 129 130 131 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo