Odp: Auto Diesel Czy Lpg?
panowie wątek o autach a to wszystko nie na temat do kosza ...
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Auto Diesel Czy Lpg?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
panowie wątek o autach a to wszystko nie na temat do kosza ...
Ja jeżdżę na gazie i jestem zadowolony. U mnie na wiosce spalanie nie jest duże, stację mam blisko i jeździ się w porządku. Auto już kupiłem z instalacją zamontowaną, więc nie wybrzydzałem. Ale w sumie nigdy na dieslu nie jeździłem... Na pewno lepszy gaz niż benzyna.
Nie lepszy tylko tańszy .
Przy obecnej cenie ON i mozliwości odliczenia akcyzy ewentualnie vatu samochód na ON jest tańszy nawet od gazu.....
Przy obecnej cenie ON i mozliwości odliczenia akcyzy ewentualnie vatu samochód na ON jest tańszy nawet od gazu.....
i nie ma dodatkowego przeglądu instalacji, nie wspominając o baniaku w bagażniku i minimalnym zasięgu
tylko ze w LPG (benzyniak ) nie masz porąbanej dwumasy i wtrysków comonreil przez co jest powiedzmy mniej uczulony na to co mu wlejesz i nie zastanawiasz się kiedy ta chora dwumasazdechnie .....
dalej jeste na etapie szukania i mam dylemat benzyna do tego gaz czy diesel .... cenowo kupno wychodzi identycznie kwestia wyboru
Mam na podwórku 3 na ON i 3 na Pb rózne roczniki różne rozwiązania rózni producenci. Maja przejechane po 300 000 i więcej..... w seacie padła przepustnica 300zł i skrzynia 500zł po za tym..... hmmm w samochodzie z silnikiem jest najmniej problemów....
Tankowanie co 1100km......
Ja w chwili obecnej po cichu mysle o tym egzemplarzu.... czekam na fotki blacharki
http://olx.pl/oferta/honda-civic-1983-a … f3e4c5053b
Byłm miał chwilowo 3 sztuki. Jedną mam na sprzedaż rocznik 97 1,5 benzyna na niewielkie pieniądze Na dniach ja wystawię na tablicę.
sam mam Hanie z 96r w BP gniotę ją 4 rok rozrządu nie ruszałem wymieniłem jedynie sworznie górnego wachacza , końcówki drążków , przegub i tyle ,,,, kula ale myślę nad
Rav4 wiele jest dislu ale nie przemawiają za mną ... benzynkę muszę obejrzeć też jak diesel spali 10l więc jakatu oszczędnosc ? ropę na stacjach mamy jaką mamy i nie mówić mi że trzeba tankować na orlenie czy tam shelu bo wszędzie taki sam syf .... bęzynę zawsze można zagazować będzie zawsze to taniej ...
Diesel co pali 10 litrów? Ma zepsutą pompę i lejące wtryski... albo ktoś nie umie nim jeździć...
I benzyna w tej samej budzie paliła by 14 litrów albo 16 gazu
disel w terenówce musi spalić bo to nie ma o czym dyskutować a biorąc pod uwagę właśnie silnik w rav-kach rozmawiałem z 8 właścicielami i wszyscy zgodnie twierdzą że najmniejsze spalanie jakie im się udało uzyskać to na trasie 6.7l cykl mieszany 8-9l jak zaczniesz deptać to prawie 10 więc ok a bęzyniak spala od 9-12l założyć mu gaz wyjdzie przy 13l non stop wyjdzie 35zł na 100km w dislu niech wyjdize średnio 7.5l wyjdzie +-40zł koszt zakupu auta w dislu jest średnio o 3 tys droższe od bęzyniaka .... masz jeszcze opcje taką że za jakiś czas może zdechnąc dwumasa i od naszego cudnego paliwa pompowtrski więc sie bardzo mocno zastanawiam gdzie tu oszczędnosc w zakupie disla ? ja tam nie widzę
a argument że jak zamontujesz butle to masz mnieszy bagażnik to jakoś dla mnie to nie argument jak chce coś przewieźc to jadę busem lub biorę przyczepkę ....
Mniejsza silnik. Terenówka do czego Ci? W teren? Czy do kościoła?
Do wszystkiego główną przyczyną jest to że lubię duże auta .... mieliśmy kiedyś fronterę jazda takim autem jest całkowicie innym odczuciem niż jakimś innym kombiakiem czy czymś ... nie szkoda takiego auta polniaka czy inne bezdroża ... wypad w góry też nie straszny innym wozidłem czasami ciężko się w takie miejsca wybrać
Grand vitara?
Santa Fe?
Wojtas RAV 4 to taka damska ala terenówka miejska żaden z twoich rozmówców tego Ci nie powiedział ? no cóż udają że jeżdżą terenówkami.
E tam Wojtas to Hamera albo Jeepa powinien brać pod uwagę .
bez przesady SantaFe mi nie podchodzi hammer i inne takie to nie ta bajka grand vitara też mi podchodzi tylko nic ciekawego nie mogę znaleźć
hmmm Damska terenówka hehe ciekawe nie słyszałem tego ogólnie damskie auto to ok ale 3 drzwiowe .... albo zwyłe audi A3 to ok
to w sumie terenówka nie terenówka bardziej suw zresztą nie wiadomo jak by to ując normalnie podoba mi się linia tego auta dla tego tak sobie tego szukam ....
Wojtas to jest twarde auto http://wideo.interia.pl/wizytowka-water … ock=videos
ale plusy to chyba sam sobie dodaje bo wątpie żeby ktoś mu dał
Ale ten szu to ma dobrze, bo przynajmniej wie od kogo i za co dostaje te minusy, a mi np. taki yokoslaw nawrzucał prawie 200 minusów, a do ani jednego się nie przyznał (pomimo, że przyłapałem go na gorącym uczynku) i ani razu nie powiedział za co... he, he
Wojtas, bardzo podzielam Twoje zdanie co do jazdy dużymi i mocno terenowymi samochodami. Powiedz jeszcze może w jakim przedziale cenowym autka poszukujesz, to może dołączę się do pomocy...
Peugeot 307, 406
Citroen C5
Alfa romeo 156
Fiat stilo
Wszystko w kombi.
Ewentualnie coś innego w miarę "ładnego". Może być diesel, może być gaz. Autko ma być dla żony na dojazdy do pracy i dla naszej rodzinki na wypady. Cóż wybrać? Kwota to max 9000 z opłatami
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Auto Diesel Czy Lpg?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo