Odp: Pług
jeśli nie dymi a spada mu moc pierwszą rzeczą jaką sprawdź to układ zasilania paliwa czy masz drożny oraz czyste filtry dopiero potem ustawienie pompy wtryskowej
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeśli nie dymi a spada mu moc pierwszą rzeczą jaką sprawdź to układ zasilania paliwa czy masz drożny oraz czyste filtry dopiero potem ustawienie pompy wtryskowej
przemek swiatła zgas bo rażą i fajne fotki co juz pod rzepak orzesz??
no juz pod rzepak nie ma na co czekac
Co sądzicie o tym pługu? http://allegro.pl/item418157160_plug_5_ … anski.html
Ciekawi mnie tak niska cena za pług 5-skibowy Na allegro nie znajdziesz tak nowego (konstrukcyjnie) pługu w takiej cenie....
Ale tak jak się na niego patrze jest niski między korpusem i ramą i będzie się zapychał
Wzeszłym roku sprzedałem taki za 1700 zł i cieszyłem się że poszedł . Spójrz na jego wieżyczke jak ona jest pospawana, lemiesze są nie oryginalne.
źle nie wygląda bo ma świeżą farbe jak by nie był pomalowany to podejżewam że nikt na niego by nie spożał bo były by same spawy na żywo to tak oka by nie cieszył
Na tych sprawach nie znam się najlepiej, ale wydaje mi się, że jak już, to jest to typ "Grudziądzki", a nie "Grudziański"? Może się czepiam, ale czy "Grudziądz" to trudny wyraz?
maxi ja mam taki pług to jest unia grudziadz ładnie pomalowany szczeze niepolecam go sam chce taki sprzedac bo jest za niski a jak głeboko chcesz poorac to nawet go sama ziemia zapchasz a korpusy odpadaja szybciej niz lemiesze szukaj dalej naprawde
I sztywny !
A sztywny jest dobry ten co w trumnie leży.
No dobra, jeszcze na Bieszczady i Żuławy.
Panowie polecam PHX piękna sprawa aż się chce w pole jechać mam porównanie z B 200 dzień do nocy w tej chwili oramy sciernisko pod gorczycę spokojnie idzie II - 3 zero dymnka zrobie zdjęcia i postaram się wstawić. Jak sie poszuka mozna kupić za małą kase za swojeo dałem 2200 zł. a wyjściowa była 3500 zł ale zimą a że u nas jesr zainteresowanie wywrotkmi więc nikt go niechcial.
a powiedz jak z częściami? Ja np mam unie 4-skibowy i są ze 4 rodzaje lemieszy, ale te kupowane unii na glinie wytrzymują ok 70-80 ha. Kosztują ok 90 zł za sztuke... inne (czytaj: podróbki ) są po 40-60 ale bez porównania... wycierają się już po 20-40 ha.. chodzi mi o to czy można dostać części w miare tanio a o dużej żywotności??
Mam bardzo podobny pług tylko różni sie wieżyczka <ta na allegro wydaje mi sie że jest przerabiana>. Moim ruskiem bardzo dobrze się tym pługiem robi ale forszajem nie za bardzo - koło nie mieści się w bruździe i wychodzi bardzo krzywe pole
panowie miałem taki grudziądzki i kiedyś orząc coś szarpneło ciągnikiem i jak się obejżałem to dwa korpusy zostały na polu a ozerwanych lemieszach lepiej nie mówić niektórzy to z drugiej strony przyspawują nakrętkę i na drut wiążą lemiesze do korpusu ,po tym incydencie odrazu kupiłem b-201 i dopiero zaczeła się prawdziwa orka
Jeśli chodzi o części do PHX też używam lemieszy UNI drogie, ale warte ceny, którą się płaci, co do części jest firma w Borku Wielkopolskim, która dorabia i produkuje części do wszystkich maszyn uprawowych i co najważniejsze wysyłają kurierem.
Tu masz adres.
http://www.grupaunirol.pl/tresc.php?m=l … =3&la=
ja mam taki pług za który dałem 2/3 ceny tego z allegro. Na pewno było coś kombinowane z wieżyczką bo u mnie wygląda inaczej. Co do samego pługa to nie ma się co czepiać. Zaletą jest na pewno to że jest w całości podnoszony co na moich niekształtnych polach sprawdza się znakomicie. Jeśli chodzi o wady to dla mnie jest tylko jedna - brak zabezpieczenia przed kamieniami. Co prawda korpusu jeszcze nie zostawiłem w ziemi ale troszkę lemieszy poszło. Przy max szerokości zabiera troszkę poza koło - może 10 cm, coś koło tego. Jeśli chodzi o przełożenia z jakimi pracuję takim pługiem to podorywkę spokojnie mógłbym robić na 2xIII ale to za szybko i jak trafie na kamień to nie jest ciekawie więc 4xII natomiast orka 4xI a jak lekka górka to 1xIII a jak już góra to 3xII - jest w czym wybierać zależnie od roku, przedplonie.
Hitem może i nie jest ale robotę zrobi.
podorywki nie robie pługiem juz ale jak robiłem to szedł na IIIx2 a orke w wiekszosci robie na IIx4 czasami żółwia załacze a jak juz ful kamieni to Ix4 bo na lemiesze niewyrobiam kumpel juz wymyslił patent ze do lemieszy przyspawóje łancuszki i jak odpadnie to przynajmniej dalej ciagnie sie za plugiem a jak sie skrzywi to przekreca cały lemiesz razem z lancuszkiem tanie i wygodne
DO podorywki jest ścierniskowy 3 metry z wałem ja miałem na mysli gorczyce w programie rolnosrodowiskowym. a że jest poźno więc orany odrazu i idzie bardzo ładnie w piątek zaczepiam osiołka 303 do amazonki i jadę siac poplony.323 pochodzi jeszcze z pługiem z tydzien i po pracy na trn rok.
moje nowy filmy z orki B-200 i B-603 gorąco zapraszam
http://pl.youtube.com/watch?v=FH0To518j-A
http://pl.youtube.com/watch?v=JU8PSAyUCnw
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 83 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pługi » Pług
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo