Odp: GG FORUMOWE
U warszawianki 0,5 km za mną grodziła ekipa z firmy w której kupowałem elementy, mówili że leży to ustrojstwo na firmie ale nie chcą tego znać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 130 131 132 133 134 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U warszawianki 0,5 km za mną grodziła ekipa z firmy w której kupowałem elementy, mówili że leży to ustrojstwo na firmie ale nie chcą tego znać.
Powiem tak ,jak wierciliśmy to dygotał cały fastrac na oponach kiedy świder napotykał na kamienie . Zrób świder sam z jakiegoś starego ślimaka i wzmocnij pierwsze dwa zwoje bo one są najbardziej obciążone przykręć go do jakiejś przekładni ( np zwolnica od ciągnika ze złomu) a do tego daj silnik orbitalny ( można pożyczyć z owijarki do bel) i całość załóż na maszt widlaka albo tura z poziomowaniem i wiertnica za parę groszy zrobiona .
Tak jak pisze Koleś, tylko coś na ciągnik. Ja ogradzałem 3 ha płotem betonowym to też zrobiłem takie ustrojstwo..... Ja zaadaptowałem silnik hydrauliczny ze złomu za 20zł i przekładnię od wyciągu do gnoju.......
można zwykłą przekłądnie kątową zadoptować do tego widziałem coś takiego i ładnie im to szło
Zwykła przekładnia kątowa też byłaby dobra tak myślę. Tylko wałek założyć z jakimś sprzęgłem ciernym w razie napotkania na kamień.
Pomyślałem chwilę i lepiej na maszcie bo cały wierci w pionie idealnie
Te reczne spalinowe to żart... co z tego ze silnik kreci jak ty to trzymasz..... albo obruci świdrem albo tobą.....
Ręczny ze sklepu fi 150 bez silnika fajny pod warunkiem ze nie ma kamieni.... jak masz za duzo pary w rekach to ukręcisz...
Krzysiek robiłeś takim? Dużo trzeba się nakręcić na metrowy dołek? No i mi potrzebny otwór ok25cm....
25cm ręcznym? Nie będzie lekko. te 15 cm robiłem dołek pod słupek ogrodzenia 60 cm głęboki w 2 minuty. dołków 20 zrobilismy może w godzinę. Duzo zalezy od gleby. Robiłem odwierty pod ambonę tak na 1 m tam gdzie glina masakra ale to i tak lepsze niż machanie szpadlem bo szpadlem 1m głęboko 25cm x 25cm to sztuka...
Tak czy tak wole to od szpadla. Miałem kiedyś swider 100 nie przypominający tych z allegro chyba wojskowy na końcu była taka rura a nie "slimak" Był mniej wydajny ale szło nawet w zamarzniete jeden stał na nim a dwóch go obracało....
Ja tam wolę sprzęty tradycyjne ale firmowe szpadel kupiłem sobie sam
Panowie za bizona z dwoma hederami jeden do rzepaku dają mi 16tys sprzedać czy może przed żniwami pójdzie za lepszy grosz? Stan średni +.
Jak Ci bardzo obrzydł to sprzedawaj , a jak chodzi po japońsku czyli jako tako to morduj się dalej no chyba że masz grosza żeby dołożyć i kupić coś lepciejszego.
Właśnie z tym groszem nie do końca, ale dokładu będzie coraz więcej. Silnik zaczyna się kończyć a kiedy ducha wyzionie kto to wie. Na razie wszystko chodzi. Dołożyć tysiaka i można kosić, tylko już mam trochę dość kurzu, i smarowania się...
masz 512 bez niczego nie zostaniesz
Ta to ojca z resztą sama nie dałaby rady szczególnie jakby żniwa były jak w tym roku. Przypomniałem sobie że mam zdjęcie jak nasza 512 leży prawie na dachu po przewrotce na dniach wrzucę ciekawostkę. Do tej pory chodzi aż miło a było to już naście lat temu.
Nie sledzę cen tej "marki" powiem że to trochę mało biorąc pod uwage ze 2 hedery. Jak bym miał takie coś na handel to cena z jednym hederem ok. Generalnie za parę lat nikt od Ciebie go nie kupi a ty będziesz pakował w niego kasę. Kup lepiej drugą 512
Koła miałem przednie nowe to dałem ojcu do zt303 i dał mi tysiaka za to czyli także jakbym sprzedał za 17tys. Powiem szczerze że nie wiele więcej sam za niego dałem, a kosiłem 4lata. Włożyłem może ze3tys wszystkiego.
Androl które pivo lepsze?
Już nie pamiętam, to było w czerwcu a było jeszcze kilka marek, na drugi dzień rano byłem jeszcze zamotany
Przybylska nie żyje...... 2 lata starsza ode mnie.... to zmusza do przemyśleń
3 dzieci...
Trzeba się cieszyć co dziennie rano z tego że się doczekało ranka.....................
Na raka nie pomogą pieniądze,układy,niestety nikt leku na to jeszcze nie znalazł.A tak na marginesie Krzysiek my w tym samym wieku.
Strony Poprzednia 1 … 130 131 132 133 134 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo