Odp: Fastrac JCB wszystko o nim
A do jakich pieniędzy można by było już kupić sensownego jcb ? 60tyś wystarczyło by ?
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi
+33 / -0 (chyba )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A do jakich pieniędzy można by było już kupić sensownego jcb ? 60tyś wystarczyło by ?
Dawno nie przeglądałem ogłoszeń z jcb ale nie zawsze stan maszyny jest adekwatny do jej ceny.
Czy któryś z Kolegów może mi powiedzieć jak to jest z systemem ABS w Fastrakach w serii 31.. ? Chodzi mi głównie o to czy zwykłe przyczepy (bez abs) można targać za tymi ciągnikami i czy podczas hamowania nie będą przyczepy stawać w poprzek drogi ? Rozmawiałem z gościem co posiada jcb 2140 4ws, ale o abs się dużo nie dowiedziałem bo ciąga same przyczepki z ABS, a mówił, że przy prędkości 60 czy 40 sobie nie wyobraża wyhamować zestawem bez abs. Teraz to wogóle jestem zielony
znajomy ma właśnie takiego i ciaga normalne przyczepy, ale czy cos przerabiał to nie wiem
co o tym myślicie - warto ?
http://otomoto.pl/oferta/jcb-fastrac-3155-ID6y3WFZ.html
Dzwonił do mnie niedawno chłopak co miał problemy w świeżo zakupionym jcb z tylnym zawieszeniem . Niestety okazało się że pompa przy silniku padła . Ale do rzeczy jak szukał dla siebie to był też w łochowie i powiedział mi tylko tyle że ściągają tam strasznie zużyte traktory ,naprawiają i odświeżają . Ten co pokazałeś to strasznie drogi bo to cena netto , w dodatku to wersja angielskai brak ma przesównego zaczepu , no i sporo malowany a co za tym idzie dobrze wymyty i niewiele w nim można zobaczyć wycieków ,a wież mi na pewno jakieś ma . Jednak bez jazdy próbnej nic więcej o tym egzemplarzu nie można powiedzieć .
A znasz ich trochę ? Czy faktycznie robią serwis ? I skąd wziąć dobrego JCB ? Piszą że dają pół roku gwarancji i na placu mają sporo JSB. Na co patrzeć szukając JCB ? I po czym poznałeś że to anglik ?
A z innej beczki - jak mam problem z Forszem to dzwonię do Piotra z Grudziądza - gdzie zadzwonić jakbym kupił JCB i miał problem ? Masz jakiś serwis, kogoś kto robi i specjalizuje się w tych traktorach ?
Ci w łochowie wygląda, że specjalizują się w nich. A to, że je kupują, szykują i dają gwarancję na zakup wygląda zachęcająco.....
I zobacz jeszcze tego:
http://otomoto.pl/oferta/jcb-fastrac-11 … 7265ccd35a
Jest koło Grudziądza - będę tam przejeżdżał niedługo to bym obejrzał. Czy ilość motogodzin jest wiarygodna ? Można to jakoś sprawdzić - czy cofają licznik bez problemu ? No i na co zwrócić uwagę oglądając ?
O na koniec - czy JCB ma rewers ? Jak on pracuje jako ładowacz ?
Nie znam ich ale jak szukałem dla siebie to też tam byłem ale egzemplarze które tam były były że tak powiem wymęczone ,ale zaznaczam że to moje prywatne zdanie ! Czy ich remont jest dobry ? kto to może wiedzieć ,tak samo z gwarancją ? co jej podlega ? Ten z linku to raczej z niemiec a poznać to można np. po tylnych zaczepach ,prędkościomierz też ma uszkodzony , a co do licznika któż to wie czy przed nim nie ma jeszcze cyfry jeden ? Rewers jest ale specyficzny gdyż trzeba niestety wcisnąć sprzęgło aby zmiana nastąpiła .
Tutaj macie pełną ofertę z łochowa www.fmu-martin.pl
Przywożą jak to handlarze, co się trafi tanio kupić, nieraz mają naprawdę fajne maszyny, ale se za nie drogo cenią , warsztat mają na wysokim poziomie.
Orientowales sie ile moze kosztowac naprawa skrzyni w JCB?
Pojęcia nie mam a wszystko zależy od tego co jest zepsute ,w jakim ciągniku oraz która skrzynia bo jest ona zespolona z kilku .
Patrze tak sobie jaki jest najmniejszy model i jest to 1115.. Fajny, za pewne sprytny ciagniczek, praktycznie i do sredniej roboty wsam raz jak na 115 silniku perkinsa to nie tak duzo pali.. Tam siedzi 6 + turbo? Ale ciezko znalezc chyba takiego... szybciej juz sie znajdzie 1135... Dzis ktos powiozl na lawecie Fastraca takiego jak Kosesia ale oponki to lyse jak kolanka
Ja powoli rozglądam się za takim by miał minimum 155 koni a najlepiej tak koło 200.
oglądałem dziś JCB 1135 z 96r niby 6845mtg hmm gość za niego ceni 50 tys robił w nim wtryski ukręcił wał od wałka WOM ale zrobił stoi już chyba z pół roku i czeka ... bo kupił cobie wersje 160konną 21 coś tam bo ten JCb był za słaby do gównomiota ... mówi że praktycznie w transporcie cały czas na pełnej mocy spala około 10-15 l na godzinę w zależności od warunków ...
z przodu ma zawieszenie na sprężynach a z tyłu jakieś siłowniki z akumulatorami hydraulicznymi powiem że dość ciekawa i przestronna maszynka
10-15l na godzinę a świstak siedzi i zawija te sreberka ................ Jak robił w nim wtryski a sprzedaje bo ma za mało mocy to chyba coś z nim nie tak i nie wyobrażam sobie aby wał wom ukręcić w rozrzutniku który przeważnie ma jakieś sprzęgło . A co do przestronności to powinieneś wejść do takiego jak mój albo serii 3.... tam to dopiero luz .
puki ciągał gównomiota forszajowego mocy starczało ... aktualnie ciąga jakieś zagraniczne ustrojstwo które jest jak forszajowy razy dwa .... rozwozi kilka tysięcy ton osadu rocznie wiem jak kierowcy tymi ciągnikami jeźdżą to wieże że mało mocy ... raczej z nim wszystko ok bo nie chce go sprzedać nawet go nie wystawia stoi i czeka jeździ tym drugim od jakiegoś czasu tamtego ujeżdzał ze 2 lata
jakie oleje i gdzie co się sprawdza ??
Olej to pojęcia nie mam ...............ja w skrzyni mam texaco, jak go sprawdzam bagnetem to jest tak przezroczysty że na miarce go prawie nie widać . Skrzynia ma za kabiną a silnik z boku silnika miarki a mosty i zwolnice korki .
Koseś pytanie na temat tego modelu
http://olx.pl/oferta/jcb-fastrac-1135-r … fd9b767703
posiada 4 koła skrętne lecz tył coś przestał się załączać i działa tylko przód ?
do tego ze skrzyni biegów gdzie wychodzi wał na przednią oś cieknie olej i gośc zdemontował wał i zaślepił cena atrakcyjna jak za taki model
coś może podpowiesz w tym temacie
Skręt to dużo rzeczy ma na to wpływ : cewka elektrozaworu , zastały rdzeń elektrozaworu ,czujnik położenia osi , sterownik , przekaźnik , bezpiecznik,...... i jeszcze coś innego ? Widziałeś tą zaślepkę ? Bo generalnie to wystarczyło założyć nowy uszczelniacz więc wydaje mi się że może tam być coś innego ,może przedni most nawalił albo przystawka co daje napęd bo w niej jest sprzęgło . Wiele niewiadomych a naprawa może być kosztowna .
nie nie byłem nie oglądałem zastanawiam się ... czy jechać obejrzeć jeździłem ostatnio takim modelem i powiem że dość ciekawe lecz widoczność na cięgła zaczepy z tyłu to jest straszna .
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 … 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Ciągniki » Fastrac JCB wszystko o nim
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo