361

Odp: Pług

Wszystko fajnie z tymi półzawieszanymi gdyby nie te pętelki tongue Ja podnosze na podnośniku i cofam jak trzeba smile Mam za dużo powierzchni nieregularnych i gdzieniegdzie było by więcej śladów niż samej orki....

362

a ja mam dosc duze i dlugie pola wiec mi to pasuje tongue

GG:1910208

363

Dlaczego kręcisz te oberki w lewo ? Przy prawoskręcie nie da się zacząć ?
Za filmiki +.

364

Pewnie popiera lewice wink

365

musze tak zajechac bo jak bym inaczej zajezdzal to pług by mi zachodzil w kolo na początku

366

foty z wczorajszej oracji sprzetami B-200 i B-603 złote maszyny i nie zamienil bym ich na nowego ibisa z UNI wink
http://www.fothost.pl/upload/08/35/2333817a.jpg
http://www.fothost.pl/upload/08/35/4dadb81c.jpg
http://www.fothost.pl/upload/08/35/aa8af55e.jpg
http://www.fothost.pl/upload/08/35/431e2466.jpg

367

Fajnie ten zestaw się prezentuje, ile jeszcze masz ha do zaorania ?

368

Lepiej by się prezentował z 323 lub 303.

369

Ale misiu ma fajniejsze koła z przodu, w forszajach wyglądają jakby były z jakiejś zabawki.

370

Rano jadę na Słomczyn po nowe opony na przód. Jak go postawię na nowym bieżniku, mam nadzieję, że spoważnieje. Na zużytych wygląda dokładnie tak jak mówisz.

371 Ostatnio edytowany przez przemek99 (2008-08-31 13:59:46)

ornego miałem 100 ha a zostalo mi do orania gdzies okolo 65 , rzepaku zasialem juz 21,4ha
a co Do Oponek to sie z nimi prezentuje swietnie
rozmiar ich to przod 420 a tył 520 big_smile

372

Ciągnik ma wielkie koła a skib tylko 5.

373

ale plug bierze ponad 2 m i ciaga jeszcze agregat tongue

374

Witam.Zamierzam kupić pług obrotowy tylko zastanawiam się 303 poradzi sobie z czwórką
Handlarz u którego oglądałem czwórkę lemkena mówił że 150-konny case ma co robić.Obecnie posiadam B200 i przy średniej orce jeżdżę na przełożeniu II 2, szybciej nie pojadę bo ziemie ciężkie. Jeśli ktoś się orientuje to proszę o odpowiedź

375

ja sądzę że to za wiele jak na forsza na twoim miejscu pozostał bym przy b-200 ewentualnie wymiana na 201 a jak koniecznie obrotka to dodatkowe siłowniki na podnośnik i nie więcej jak trzy korpusy

[you] nie zaśmiecaj forum zanim napiszesz pomyśl[you]

376

Na pewno zostawił bym B200 ale w moich terenach góry i skarpy,a pole mam o różnych kształtach  tak więc wychodzą duże kliny i z B200 ciężko manewrować. Jeśli chodzi o trójkę obrotową to możesz polecić jakąś konkretną markę

377

może kverland 3 skiby , płogów uni nie polecam obrotowych

378

na markach pługów się nie znam ale moim zdaniem kverenland na zabespieczeniach resorowych jest kiepski jak ciężkie ziemie, kiedyś miałem pożyczony taki od znajomego i na glinie wychodziły skiby z ziemi, lesze są na zabespieczeniach sprężynowych (taki posiadam) albo hydraulicznych. jeśli się myle to prosze bardziej doświadczonych o poprawe. pozdawiam

379

Panowie prawie wszystko zależy od wagi pługa,nasze pojazdy niestety mają troche zasłabe podnośniki. Ja w zeszłym roku kupiłem obrotówke francuskei firmy DURO  i bez siłowników wspomagaiących ledwo unosiłem i obracałem trzy skiby .Po regeneraci pompy i rozdzielacza zaczołem unosić cztery ale nie do konica.Więc załoyłem dwa siłowniki wswomagaiące ( od sieczkarni Fortschrit) i dopiero jestem zadowolony z efektu. Dodam że pług ma zabespieczenia resorowe i do lekkich raczei się nie zalicza ,potrafi mi poderwać przód i dlatego woże na obciążnikach skrzynkw z kamieniami . W tym sezonie zaorałem ok. 65 ha na 4 reduktor  a jak cieżei to 1szosowa.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

380

mój pług jak na zagonówke też nie jest lekki bo waży około tony, i zabespieczenia ma sprężynowe i jak kiedyś pierwsza skiba nie chciała wchodzić w ziemie to poprostu scisnełem sprężyne i spokuj już 3 lata a z resorem bym tego nie zrobił