Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
dzięki mam zamiar troche opchnąć(bo muszę) ciekawe ile u nas dadzą?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dzięki mam zamiar troche opchnąć(bo muszę) ciekawe ile u nas dadzą?
Koledzy jak tam u was ceny na pszenice konsumpcje ja trochę popchłem po 700 brutto myślę że jak na ten czas to nie zła cena ,pewnie chciało by się więcej. Pszenżyto i żyto cena nędzna 450 netto na razie nie sprzedaje
Żyto chyb rusza w górę .
dziś był roli kontrakt 490zł netto lub 500 przy kompensacie ale tylko 50 t
Pszenica konsumpcyjna przy 60 t poszła za 650 netto.
Świnki dziś 4,55 netto :nooo:
a co ja am powiedzieć 3,9netto
w poniedziałek byłem u henia ze świniami to świnie były po 4 za wagę żywą...
Kurcze to ja muszę się cieszyć że dostałem taką cenę :uuuu:
Tak na marginesie jak sięgam pamięcią u nas zawsze były ceny najwyższe, rejon podwarszawski.
W poniedziałek sprzedałem po 4.2 netto, kumpel wczoraj od tego samego odbiorcy dostał 3.9 netto a ponoć to nie koniec obniżek :uuuu:
Byki po 5.7 ehhh
ziemniaki 100zł/tona - chyba wezmę z 10 t i zimą będę gotował w parniku dla bydlaków, a i łażąc po podwórku będzie przy czym się rozgrzać
przy okazji postaw przy parniku jakąś dodatkową instalację, to "produkcja" będzie jeszcze bardziej opłacalna...
ale po co gotowac z tego co wiem to bydlo trawi surowe
Cukier w cukrowni Krasnystaw 1,6zł.Jak myślicie w marketach będzie znowu taniej?
Świnki 4,2 vat,byczki 6-7 zł ,krowy od 4 do 5,5 w zależności od wagi.Co do cukru to w biedronce jest po 1,79 .Ten w cukrowni to straszna drożyzna.
Koszt produkcji jednego kilograma poniekąd 1.2zł . także nic dziwnego, że cena słaba za buraki.
a ile teraz płacą za buraka ? za tonę
ja brałem cukier w strzelinie to po 1,84 ale Panowie nie porównujcie tego cukru do cukru z marketów.... tym jedna łyżeczka i miód a tamtym to dwie mało. zawsze biore około 250 kg na rok i ładny gruby .... w piątek sprzedawałem pszenicę do Agro As i wyszła po 670 brutto, miesiąc temu krowe to po 3.3 zł , QQ wczoraj po 270 33% wilg
Buraki poniekąd po 130zł, choć pogadują że coraz gorsze parametry mają.... Pozakwotowe poniżej 10zł, a w rozliczeniu pewnie będą jeszcze niżej.
kurde 130zł za tonę przy przynajmniej 50 tonach z ha to już robią sie pieniądze ... mam cukrownie nie daelko ale kontraktacji ni cholery ...
mam 10ha wolnych i chyba pójdzie jęczmień jary bo nie widzę innej opcji by większy zysk był
Strony Poprzednia 1 … 67 68 69 70 71 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo