141

Odp: Auto Diesel Czy Lpg?

a moze http://olx.pl/oferta/wspaniala-lancia-l … 9798b42bed

142

alfa to  hmm  droga w naprawach  peugeot  może być   lub cytryna

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

143

jakoś ta lancia nie przemawia do mnie... a co do drogich napraw to chyba w cenach mojego forda scorpio nie przebije:)

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

144

myślałem też o reni scenic megane lub laguna ale tak jak się dowiadywałem to silniki mało trwałe, wogóle diesle...

145

Passata B5 za 9 tyś powinieneś już dostać w dieslu 1.9 90 lub 110KM autko pakowne tanie w eksploatacji chyba że B4 ale komfort mniejszy

Fortschritt b201/5 Fortschritt E512 Fortschritt B-605
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej smile

146

no i tu jest ten problem że nie cierpię tej marki... niestety mam uraz do vw, audi, skoda, bmw. nie pytajcie dla czego bo tak mam i koniec.

147

Ford Mondeo MK3 2.0 w kombi.. To jest niezła łajba wink

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

148

Z chęcią wziąłbym Mondka. Jeździe praktycznie samymi fiordami bo mi pasują i są wygodne. Ale te diesle tdci i tddi to niestety padaczka. Wtrysku co rusz do roboty. I ni mowie tu o jednym przypadku. 8/12 które znam tak mają. No chyba że zadanego benzyniaka to ok.

149

Kolega miał i chwalił bo miał się czym chwalić. Ale jak się zaczeły problemy ze sprzęgłem dwumasa to sprzedawał bo ceny częsci go przeraziły. Dziś może spadały bo to bylo z 4 lata temu

150

Części do każdego autka kosztują. Jednecmoże ciut więcej drugie może trochę mniej. Tak jak to przy traktorkach jest.
Sprzęgło czy dwumas w każdym samochodzie kosztuje niemało... Tylko tak jak pisałem wyżej diesle Forda z lat 2000-2005 to padaczka tak jak i z resztą w renatach.
Autko ma być przede wszystkim jak najmłodsze i w miarę nie wybite... Boje się trochę od handlarzy brać bo co jak się okaże że Hans samochód dał do kasacji a Polak go kupił niby na części wydrukował jakieś kwity i sprzedał jako okazję.... Ostatniotrtrochę słyszałem jak to służba celna samochody ludziom zabiera właśnie po takich przewałach...

151

Kupujesz  nie wiesz co. Czy kupisz nowy czy stary kase bedziesz w niego ładował. Albo co tydzień po 20 zł albo co 3 lata 6000zł. Ja własnie brata wysłałem by obejrzał alfe 156 1,9jtd dla mojej zony, honda idzie w rozliczeniu i ile to nie grat. Samochód na stacji benzynowej ma być tani a ile wydamy na czesci i mechaników to się okaże....

152

Ponoć fiaty są dobre i niezawodne

153 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-10-24 08:53:56)

Kombi w Czersku? Bo też ją pod uwage brałem. Ogólnie alfa u nas złą opinią się nie cieszy. Kilku znam co mają 156, 147 i SE chwalą. A silniki JTD to twarde jednostki i palą w granicach rozsądku...
Znalazłem jeszcze mazde 6 w dobrych pieniądzach i kilka sztuk Mazda premacy niedaleko mnie. Kolo poludnia ruszam w teren i będę obadywał te autka

154

6 sobie odpusc kolega ma i bez przerwy cos przy niej robi i słabe blachy, premacy ma sasiad tez rolnik jezdzi juz 4 lata i dosyc mu chodzi.  ja sie napalilem na vw tourana i cos takiego chcem kupic

mdw

155

Forda w dieslu odradzam, cytryne tez. Ponoc jest bardzo droga w naprawach

156

Co do  opinii o swoich samochodach to niewielu mówi prawdę, przeważnie chwalą do końca, dopiero gdy sprzedadzą to je odzłacają. Najlepiej popytać po znajomych mechanikach o opinie o różnych markach.

157

to może ja coś wniosę Japończyki odradzam szczególnie mazdy, toyoty ze względu na koszty części i ich jakość zapłacić za dwumas 3000 tyś i po miesiącu przyjechać z jego awarią to nie uśmiecha się chyba nikomu - doświadczenia dwóch warsztatów z którymi mam styczność. Diesela w BMW odradzam ta marka leci na opinii niezawodnych benzynowych R6 z lat 80 i 90 Fiat, alfa, lancia jeden diabeł nigdy tym nie jeździłem zwłaszcza w JTD nie powiem choć opinie są nie najlepsze. Co do VW to  ma udane silniki 1.9 TDI 90 km na pompie nie na pompowtryskach spalanie przy jeździe normalnej ok 4.3 - 4.5l usterki w normie. Warto rozglądając się za samochodem wziąć pod uwagę koreańczyki kia i hyundai za dobrą cenę kupimy nowsze i równie dobre auto.

Znawców Fortschritta wielu na forum fachowców na lekarstwo ...

158

Diesla w bmw polecam brat trzeci rok lata i ma prawie 300 tyś. filtry oleje klocki, mondeo koło mnie ma dobre opinie sąsiad dwa lata temu kupił mondeo i puki co chwali, a wymienił go za szmelcwagena 1,9 130 jak mu podczas jazdy zablokował kierownice, ja w volvo mam silnik renaty 300 tyś. na blacie nalatane no i trza by do pompy zajrzeć, nie sprawdzisz nie dowiesz się.

159 Ostatnio edytowany przez bamreras (2014-10-24 13:34:26)

TDI VW na zwykłej pompie niby twarde ale ja nie chce kupować kolejnego dziadka. A kupując vw płacisz głównie za znaczek. W dodatku nikt mi nie powie ze vw to tylko drobne naprawy. Mam swoje z nimi przeszłe i mam wielki uraz do tej marki bez względu na to czy benzyna Czy diesel. stawiam na peugeot 307,Fiat stilo , alfę 156 lub premacy.
BMW w dieslu siostra kupiła sprowadzonego i na start turbina, potem uszczelka pod głowica a teraz Donieck z elektryki...

160

Ja mam mazdę diezla i toyotę diesla jeżdżę nie mało i nie narzekam,a o autach z europy nie chcę słyszeć,a ceny części do japończyków są niższe niższe niż do fiata.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h