161 Ostatnio edytowany przez zorak (2014-10-24 14:21:34)

Odp: Auto Diesel Czy Lpg?

hi hi co jeden to lepiej  :wow:
jeszcze coś dorzucę:
kolega z pracy ma astrę z silnikiem 2.0 w dizelku. Coś mu padło i nie chciał palić. Osobiście go woziłem po mechanikach i jak tylko usłyszeli jaki to silnik to każdy mówił że w tych silnikach są trefne pompy i na wstępie mówili mu od 2 do 2,5 tyś - nie oglądając auta. W końcu przyjechał młody chłopaczek z lapkiem pod pachą, podłączył, pogrzebał, skasował 500 zł i auto śmiga dalej.
Stereotypy Panowie. Gdzie 2 Polaków tam 3 opinie. Kupując używane auto większe znaczenie od marki ma to jak poprzedni użytkownik dbał o niego. Możemy to doskonale zaobserwować po naszych ciągnikach i kombajnach. Można trafić na minę lub perełkę ale ogólnie maszyny godne polecenia, a ileż negatywnych opinii się o nich słyszy ??

gg 5118068

162

mi poleciał alternator i nowy 500zł ,kupiłbym używkę za 100 ale takie tam dojście że drugi raz nie chciałabym tego robić.

163

Jakie auto z tylnym napędem polecacie ? smile  Oczywiście  po  za BMW .

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

164

Ford tranzit

165

Dwa Fordy Transity, furgon i wywrotka i wtedy zobaczysz co to znaczy być szczęśliwym człowiekiem! big_smile

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

166

Ja mam transita wywrotkę,dwie lawety, busa i więcej do życia nie trzeba.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

167

mnie tam nic nie odstrasza oplem omegą benz  2.0i 300 000. tys poszedł do ludzi vw t4 19td  500000 km handlarze wzieli prosili żeby potwierdzić dla nowego posiadacza że ma 200 000 km.nie było potrzeby. teraz seat alhambra 19.tdi nakręciłem 330000 km.i śmiga jak nowy .nie ma reguły.

Leszek   dla kolegów'

168

jest reguła bo te auta to niemce

mdw

169

też prawda szukałem  w germani ,żeby nie mniały nalatane , płace i płacze ale max ,100000.km.

Leszek   dla kolegów'

170

a co myslicie i toyocie avensis bo cos takiego tez rozwazam

mdw

171

Mój tata ma Avensis 2,0 d4d 2002 rok i sobie bardzo chwali,napraw żadnych na razie nie było,kilometrów robi nie mało a spalanie około 5 litrów a w trasie mniej,moja mazda 323 pali więcej od avensisa.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

172

Jak tak czytam te Wasze wypowiedzi to.....niedługo to będą palić po 3 a w trasie po 2,5.....ehhh

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

173

Kupiłęm sobie RaV 4 włąśnie z silnikiem D4D nie chciałem diesla ale cóż  wyszło jak wyszło i powiem że jeste zadowolony  spalanie jak na taki samochód  to  jest ok bo w 7l się mieści smile)   u niemca założony był chip i ma aktualnie 140koników   więc całkiem przyjemnie się jeździ smile
dorwałem samochód z 2003r za 20 tys   zrobię foty to pokażę smile)

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

174

Jak mi ktoś opowiada jak to jego auto mało pali to zawsze sprawdzam tutaj, te uśrednienia wychodzą wiarygodnie patrząc po autach które miałem i które mam. http://www.autocentrum.pl/spalanie/

175

Furgon dobry pomysł ... na zakupy też nimi jeździcie i do kościoła pewnie też smile

176

androl faktyczne to się pokrywa z rzeczywistością.

177

U mnie się nie pokrywa wink

178

u mnie też mniej więcej się zgadza

179

a taki może http://olx.pl/oferta/mercedes-w124-komb … promoted??

180

zleć to jakiemuś handlarzowi to znajdzie i co ma 50000km big_smile

sarast napisał/a:

też prawda szukałem  w germani ,żeby nie mniały nalatane , płace i płacze ale max ,100000.km.