Odp: Kukurydza Na Ziarno
jeszcze u nas nie spotkałem nikogo co by sypała mu powyżej 15ton ,chyba że żyjemy w innym kraju a na pewno klimacie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jeszcze u nas nie spotkałem nikogo co by sypała mu powyżej 15ton ,chyba że żyjemy w innym kraju a na pewno klimacie.
i niech ci będzie ,lata mi to.
no w tym rok szału nie ma ktośkto pierwszy raz zasiał to się sparzył
u mnie zależy u jakiego rolnika. Jest co sypie 7-10 ton a byłem u znajomego to zbierał i po 15
w mojej okolicy młócą około 5 ton z hektara a nawet mniej
To ja uzyskałem plon blisko 11 ton z ha i wygląda ,że w Kujawsko -Pomorskim to jest rewelacyjny plon wilgotność 32% cena wyjściowa 350 zł plus Vat i odbiorca sam zabiera z pola .
Tylko gratulować,dzisiaj gadałem z gościem który ma gorzelnię,dostają aktualnie 2,20 zł za litr spirytusu,a kręcą go tylko dlatego że mają 1200 sztuk bydła i wywar się przydaje.
To niech świadczą usługi okolicznym rolnikom. Ludzie dostarczą produkt do przetworzenia, później surówkę zabiorą a wywar zostanie i wszyscy będą zadowoleni.
Wiesz co to skład podatkowy ?
To był tylko żart.
a ja na serio czemu nie mogą sprzedać go jako paliwo do samochodów jak w brazylii ????na gazie da się jeżdzić to i sprycie by pojechał nawet niech 3zł kosztuje .
U nas nie można, jest wiele barier prawnych, których nikt nie chce usunąć. Nawet gdyby ktoś skonstruował silnik na wodę czy gnojówkę i go używał to łamałby prawo. To jest Polska.
żyjemy w chorym państwie ,tylko przed wyborami nas widzą później mają w d.pie ,jak to jest ludzie wybierają posłów a prawo jest ustalane przeciwko obywatelem,większe prawa mają korporacje ,zakłady ubezpieczeniowe,cygany i innej maści popaprańcy ???
w okolicach szczucina jeszcze sporo kukurydzy na polach, jestem zdziwiony, po pogody sa sprzyjajace, na co czekac
Pajej suszenie zabiera sporo czasu i przede wszystkim energi , także nie dziw się że jeszcze na polu.
wczoraj wieczorem skończone .kukurydza odjechała ,plon bardzo przyzwoity ponad 11 t z ha średnia .pogoda dopisała średnia wilgotność 28% . jak niedowiarki chcą zobaczyć kukurydze co daje po 17 t. z hektara,specjaliści od kuku, w moim regionie zaczeli żniwa . serdecznie zapraszam ! pozdr.
sarast zazdroszczę bo u mnie lipa z plonem (nie mówię że nie wierzę że taki plon u Ciebie), jak narazie to najlepiej to w granicach 8 ton
Lechu jak to mówią SORRY taki mamy rok. A na poważnie w naszym rejonie podobnie co można na to poradzić siać dalej i czekać na dobry rok w qq i dobry kontrakt.
u nas padało kiedy kukurydza potrzebowała wody .ujsciu nysy łużyckiej do odry wody aż za dużo było bo pszenicy jakościowej mało kto po trochę nakośił same paszowe .tak to jest z fabryką pod gołym niebem .pozdrawiam.
My z Ojcem podjeliśmy decyzję że nie siejemy w przyszłym roku qq wcale na ziarno możliwe że 1,5 ha na kiszonkę, wolimy zasiać jęczmienia w to miejsce .. Wieć jak by ktoś chciał to sprzedam swoja przystawkę od forsza
Widzę że robisz tak samo jak ja w zeszłym roku Patrząc na plony w tym roku oraz cenę utwierdziłem się w przekonaniu że postąpiłem słusznie .
Strony Poprzednia 1 … 34 35 36 37 38 … 98 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Kukurydza Na Ziarno
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo