701

Odp: Kukurydza Na Ziarno

jeszcze u nas nie spotkałem nikogo co by sypała mu powyżej 15ton ,chyba że żyjemy w innym kraju a na pewno klimacie.

702

i niech ci będzie ,lata mi to.

Leszek   dla kolegów'

703

no w tym rok szału nie ma ktośkto pierwszy raz zasiał to się sparzył

704

u mnie zależy u jakiego rolnika. Jest co sypie 7-10 ton a byłem u znajomego to zbierał i po 15

705

borys23455 napisał/a:

w mojej okolicy młócą około 5 ton z hektara a nawet mniej

To ja uzyskałem plon blisko  11 ton z ha i wygląda ,że w Kujawsko -Pomorskim to jest rewelacyjny plon big_smile wilgotność 32% cena wyjściowa 350 zł plus Vat i odbiorca sam zabiera z pola .

706

Tylko gratulować,dzisiaj gadałem z gościem który ma gorzelnię,dostają aktualnie 2,20 zł za litr spirytusu,a kręcą go tylko dlatego że mają 1200 sztuk bydła i wywar się przydaje.

Transport lawetom do 10 ton 696364854 24 h

707

To niech świadczą usługi okolicznym rolnikom. Ludzie dostarczą produkt do przetworzenia, później surówkę zabiorą a wywar zostanie i wszyscy będą zadowoleni.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

708

Wiesz co to skład podatkowy ?

709

To był tylko żart.

710

a ja na serio czemu nie mogą sprzedać go jako paliwo do samochodów jak w brazylii ????na gazie da się jeżdzić to i sprycie by pojechał nawet niech 3zł kosztuje .

711

U nas nie można, jest wiele barier prawnych, których nikt nie chce usunąć. Nawet gdyby ktoś skonstruował silnik na wodę czy gnojówkę i go używał to łamałby prawo. To jest Polska.

712 Ostatnio edytowany przez tomek1974 (2014-11-05 23:42:21)

żyjemy w chorym państwie ,tylko przed wyborami nas widzą później mają w d.pie ,jak to jest ludzie wybierają posłów a prawo jest ustalane przeciwko obywatelem,większe prawa mają korporacje ,zakłady ubezpieczeniowe,cygany i innej maści popaprańcy ???

713

w okolicach szczucina jeszcze sporo kukurydzy na polach, jestem zdziwiony, po pogody sa sprzyjajace, na co czekac

Rolnik z powołania:-)

714

Pajej suszenie zabiera sporo czasu i przede wszystkim energi , także nie dziw się że jeszcze na polu.

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

715

wczoraj wieczorem skończone .kukurydza odjechała ,plon bardzo przyzwoity ponad 11 t z ha średnia .pogoda dopisała średnia wilgotność 28% . jak niedowiarki chcą zobaczyć kukurydze co daje po 17 t. z hektara,specjaliści od kuku,  w moim regionie zaczeli żniwa . serdecznie zapraszam  ! pozdr.

Leszek   dla kolegów'

716

sarast zazdroszczę bo u mnie lipa z plonem (nie mówię że nie wierzę że taki plon u Ciebie), jak narazie to najlepiej to w granicach 8 ton

E 516 na części
Telefon 695 076 269

717

Lechu jak to mówią SORRY taki mamy rok. A na poważnie w naszym rejonie podobnie co można na to poradzić siać dalej i czekać na dobry rok w qq i dobry kontrakt.

718

u nas padało kiedy kukurydza potrzebowała wody .ujsciu nysy łużyckiej do odry wody aż za dużo było bo pszenicy jakościowej mało kto po trochę nakośił same paszowe .tak to jest z fabryką pod gołym niebem .pozdrawiam.

Leszek   dla kolegów'

719

My z Ojcem podjeliśmy decyzję że nie siejemy w przyszłym roku qq wcale na ziarno możliwe że 1,5 ha na kiszonkę, wolimy zasiać jęczmienia w to miejsce .. Wieć jak by ktoś chciał to sprzedam swoja przystawkę od forsza

720

Widzę że robisz tak samo jak ja w zeszłym roku smile  Patrząc na plony w tym roku oraz cenę utwierdziłem się w przekonaniu że postąpiłem słusznie .