Odp: GG FORUMOWE
Masz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Strony Poprzednia 1 … 134 135 136 137 138 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Masz.
Proszę
Jacuś klepnął.
MarekPe miałem się pytać już dawno. Jak wyszła gryka Twojemu znajomemu co po jęczmieniu ozimym zasiał? Chyba to po jęczmieniu miało być...?
@Jack - głos oddany.
MarekPe miałem się pytać już dawno. Jak wyszła gryka Twojemu znajomemu co po jęczmieniu ozimym zasiał? Chyba to po jęczmieniu miało być...?
szału nie było, ale plon o 100% wyższy niż siana w terminach agrotechnicznych. Przeciętnie gryka sypała w tym roku na naszym terenie ok 300kg, a siana w drugiej połowie czerwca i w lipcu sypała ponad 500.
Problem w tym, że na moim terenie w tym roku jest londyńska pogoda, jak nie mżawka to ulewa i we wcześniejszych grykach tylko szczyty były pozapylane, a późniejsze tak od 2/3 rośliny co kwitły na początku sierpnia, a potem wróciła pora deszczowa i tak trwa do dzisiaj.
Grzegorz89 napisał/a:MarekPe miałem się pytać już dawno. Jak wyszła gryka Twojemu znajomemu co po jęczmieniu ozimym zasiał? Chyba to po jęczmieniu miało być...?
szału nie było, ale plon o 100% wyższy niż siana w terminach agrotechnicznych. Przeciętnie gryka sypała w tym roku na naszym terenie ok 300kg, a siana w drugiej połowie czerwca i w lipcu sypała ponad 500.
Problem w tym, że na moim terenie w tym roku jest londyńska pogoda, jak nie mżawka to ulewa i we wcześniejszych grykach tylko szczyty były pozapylane, a późniejsze tak od 2/3 rośliny co kwitły na początku sierpnia, a potem wróciła pora deszczowa i tak trwa do dzisiaj.
zamieńmy się tą pogodą na ok miesiąc bo u mnie w tym miesiącu spadły niecałe 2 litry, we wrześniu podobnie, pustynia
Dostaliście już zwrot akcyzy za paliwo? Podobno od 15 mieli wypłacać a u nas nic.
spokojnie, mają czas do końca miesiąca i u mnie zawsze wypłacają ostatniego.
Tompil, jako 3000 użytkownik masz ode mnie a konto +.
Słuchajcie mogę przejąć budynki po starej współdzieli nie są stare są w bdb stanie. Wszystko praktycznie sprawne tylko pare poprawek trzeba by było zrobić. Te budynki są w prostej lini 700m ode mnie. Wszystko obgrodzone wielki garaż silos 150t chlewnia chlew garaż dom mieszkalny. Opłaca się wziąć ?
W sensie wykupić? Jak za dobrą kase, nawel bliskocwartości rynkowej to ja bym poszedł w to. Inwestycja w budynki i inne nieruchomości zawsze si3 opłacała...
a to chcesz kupić czy dzierżawić i w jakich cenach
Kupić narazie nie tylko Dzierżawić. Sąsiad mówi że mi ufa i mogę robić co chcę.. Pytałem się o kupno to powiedział nie ma takiej potrzeby, o jedzenie nikt nie prosi więc chcesz to bierz, fajnie by było żeby znowu to ożyło i wgl są warunki więc czemu nie korzystać Tylko chować np mięsne bydlo i wgl to lepiej jeździć i kupować samemu czy brać np brać hurtowo od kogoś ?
tylko dobrom umowę dzierżawy napisz bo na słowo różnie bywa
Ile czynszu?
Czynsz to ile się zużyje prądu tyle zapłacić
Panowie ostatnio chodzi mi po głowie kupić kombajn do buraków, samojezdny na zarobek.Jest sens się w to pchać? Jak wyglądałaby sprawa żeby legalnie to kopać ludziom? Tak, żeby nie przyszedł ktoś i nie chciał robić syfu. Za kombajn zbożowy nikt nie robi szumu ale na to pewnie znalazłby się dobry znajomy. Kombajny w granicach 60tys już można wybierać. Za kopanie biorą ok 900zł za ha. Ile może palić taki kombajn?
żeby było legalnie to działalnosc gospodarsza KRUS x2 i cos chyba dochodowego
BEZ DOCHOdowego
Strony Poprzednia 1 … 134 135 136 137 138 … 593 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » GG FORUMOWE
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo