Odp: Jęczmień ozimy
Grzegorz przeczytaj mój post nr 43 na stronie 3
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Jęczmień ozimy
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Grzegorz przeczytaj mój post nr 43 na stronie 3
Mączniak na jesieni? Jeszcze czegoś takiego nie widziałem, choć pewnie dlatego, ze nie patrzyłem.
Androl miałem na uwadze to co napisałeś i utkwiło mi to w pamięci. Zasiałem ok 20września, ale tak na forum Chłopaki mówili że będą siać to i jak tak posiałem. Myślę, że będzie dobrze. Jakie odchwaszczanie na wiosnę proponujecie?
Ja sialem 25 wrzesnia i ciesze sie ze troche puzniej bo wyrosl ze ho
Mączniak w tym roku ostro zaczął i dodatkowo przed przymrozkami mszyce.
U mnie też mączniak zaatakował ostro trza będzie opryskać czymś mocniejszym
Widzę, że i u mnie miejscami pojawia się mączniak. Mszyca też, lecz dość mało. Pryskać mimo wszystko czy odpuścić temat?
moim zdaniem troche zimno jak na opryski
mączniak wszędzie jest ale z rana są przymrozki tak więc raczej pryskanie ma mało sensu
No też mi się wydaje że już zimno. Jakby się uparł to i zrobiłbym, ale nie będę spierany A co ze mszycą? Mam nadzieję, że po przymrozkach dostanie zapalenia płuc i zdechnie
będzie co raz cieplej.....
No też mi się wydaje że już zimno. Jakby się uparł to i zrobiłbym, ale nie będę spierany A co ze mszycą? Mam nadzieję, że po przymrozkach dostanie zapalenia płuc i zdechnie
po przymrozkach tylko zgłodnieje
Dziś pryskałem jęczmień na miotłę, siany 12 IX zielony jak przysłowiowa ruta mączniaka brak. Tak mnie zastanawia czym chłopaki zaprawiacie ziarno ?
a czym ty??
duży wpływ ma termin i gestość siewu.
mój siany 19.09 zieloniutki oprysk wczoraj dff+ipu+granstar
Dziś pryskałem jęczmień na miotłę, siany 12 IX zielony jak przysłowiowa ruta mączniaka brak. Tak mnie zastanawia czym chłopaki zaprawiacie ziarno ?
No raczej z centrali nie widziałem bez zaprawy a mączniak wywalił
akurat z centrali masz zaprawione baytanem
Mój zaprawiony landor CT formula M syngenta
jeszcze nie spotkałem żeby było zprawione BU najcześciej kinto duo Maxim ew. scenic
androl napisał/a:akurat z centrali masz zaprawione baytanem
jeszcze nie spotkałem żeby było zprawione BU najcześciej kinto duo Maxim ew. scenic
No właśnie Jack, te moje akurat to z przekąsem.
koledzy tonie jest ren baytan co kiedyś
jak pierwszy raz zaprawiłem nim w 1999 r to mączniaka nie widziałem do flagowego a dziś to masz już go na wiosnę więc szkoda kasy
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 29 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Zboża » Jęczmień ozimy
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo