Odp: Claas COMMANDOR 114,115,116
No to widzę Janusz że ostro szukasz sprzętu na usługę w kukurydzy. W związku z tym przeglądasz ofertę Case też?
Telefon 695 076 269
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
No to widzę Janusz że ostro szukasz sprzętu na usługę w kukurydzy. W związku z tym przeglądasz ofertę Case też?
Jak najbardziej ,tylko budżet ograniczony ale czasu daje sobie do połowy września.
a z ciekawości jakitam był silnik i jakie dojscie do rozrusznika ??
Mercedes v6 kabinę kładli do przodu aby się dostać.
czyli tyle samo miejsca co w każdym chodź już w serii 2XX jest miejsca że 4 osoby kolo silnika spacerują
Farmer a powiedz ile w godzinę machniesz swoim Claasem w takim dobrym stojącym zbożu? Wcześniej pisałeś że jakieś 17 litrów bierze na hektar a teraz tylko ile zrobi na tych litrach?
Leszek na to pytanie odpowiem ci jak wyjade w zboże bo dopiero w tym roku założyłem czujnik strat ,a poprzednie lata jeżdziłem na wyczucie to jakieś 1,5ha wychodziło przy wydajności 6,5do8ton z ha.Napewno w rzepaku jd kładzie na łopatki kolega ma trzy latka i nie mógł uźgać w rzepaku zapychał się na wytrząsaczach szczegulnie jak był poleżały i cała masa musiała iść przez kombajn, a mój dziadek szedł jak przeciąg
Więc w swoim nie miałeś standardowo czujnika strat czy już padł i założyłeś nowego? Z jakiej firmy masz ten czujnik strat? Mescomp?
Jak go kupiłem to już nie miał dolnej listwy a reszta padnięta ,bo poprzednicy z kombajnistami nie wiele mieli wspulnego raczej z rzeźnikami,nawet kośli w pozycji do transportu a czujnik założyłem z Meskompu zobacze jak będzie się sprawował
to ile ten czujnik kompletny wyszedł ?
2800 netto i można go wykożystać do rozśewacza nawozów i opryskiwacza
Farmer to masz tam sterownik S111, do tego czujnik za sitem, a u góry za rotorami też masz? Masz też dodatkowy ten wskaźnik diodowy w kabinie W111? Kuzyn ma taki zestaw w 525 tyle że ma tylko S111 i wyświetla mu ilość zgubionych nasion na hektar. Ogólnie jest bardzo zadowolony
Leszek dokładnie s111 w tym pokazuje prętkość straty i ilość skoszonych hektarów a zastosowanie ma równiesz do innych maszyn
Farmer albo Wojtas czy w waszych Claasach jest montowana standardowo w kabinie jakaś nagrzewnica?
nie A poco ? w zimę nie kosisz .... a kabina w miarę szczelna to i ciepła
Chodzi mi o koszenie kukurydzy bo wczoraj zmarzłem jak diabli, jakoś zbrakło mi motywacji żeby założyć nagrzewnice
to weź jakąś chłodnice na szybkiego i z silnika pociągnij z obiegu kolega coś podobnego zrobił
laszek nagrzewnice założyć to mały problem gorzej z klimą
Farmer albo Wojtas czy w waszych Claasach jest montowana standardowo w kabinie jakaś nagrzewnica?
tak jak u nas to silnik masz zaraz za plecami to trochę grzeje a jak za mało to jakąś nagrzewnice od żuka i po sprawie
olx.pl/oferta/kombajn-zbozowy-class-115Massey Ferguson 36 RS-cs-i-dominator-105-CID757-ID1WDUN.html#5d676e0b92
rozmyslam nad tym egzemplarzem ale kurde jak wam się wkońcu sprawują te rotory poprzeczne ? nie zapychają się ? jak ze stratami jaka wydajność ?
Strony Poprzednia 1 … 6 7 8 9 10 … 16 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Kombajny zbożowe » Claas COMMANDOR 114,115,116
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo