Odp: Żniwa 2014
Wiecie co ... wczoraj napotkałem gości nadal w trakcie żniw .... kosili jęczmień całkiem nie daleko mnie .... w sumie za wałbrzychem w kierunku kłodzka że tak to ujmę aż się zdziwiłem ... jak by nie patrzył mamy październik
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Wiecie co ... wczoraj napotkałem gości nadal w trakcie żniw .... kosili jęczmień całkiem nie daleko mnie .... w sumie za wałbrzychem w kierunku kłodzka że tak to ujmę aż się zdziwiłem ... jak by nie patrzył mamy październik
Wiem gdzie jeszcze stoi kilkadziesiąt hektarów jęczmienia w mojej okolicy i widziałem masę pszenicy jeszcze nie koszonej, cóż klęska urodzaju...
wczoraj jechałem koło Piotrkowa Trybunalskiego i ku mojemu zdziwieniu stoi tam kupa zboża a w sumie o de mnie jakieś 50km , Będek jadą do Ujazdu mijałem drogowskaz Będków 12 to był wjazd na twoją wioskę ?
Wjazd na moją wioske to miedzy Ujazdem a Będkowem jest jest ale fakt jakieś marne gospodarzyny mają jeszcze cosik do koszenia.....
Ja po siewach praktycznie... jeszcze troche pszenicy do wsiania po buraku oddał fenomenalnie 0.9 ha/ 12 przeczep 5 ton
U mnie w okolicy jeszcze nie widziałem żeby stało na pniu jakieś zbożę teraz
ja w sumie tydzien temu widzialem na jeleniej gorze ze tez jechali kosic
Można powiedzieć że dziś dożynki :beer: ....... żniwa zakończone ostatnie 30 balotów słony przywiezione z pól.... Oj ciężkie te żniwa były
Co u Ciebie tak długo szło? oj długo.
ogólnie młócenie zakończone 16 września słoma sprasowana była 30 września 100 balotów to już wcześniej zwiozłem a te 30 szt to było na dzierżawach co i tak na raz orze żeby koszta ciąć....
Ja jechałem w wtorek koło Radomska i widziałem Jęczmień na polu stał tak z 3 ha na pewno...
u kolegi jest jeszcze 2 ha pszenżyta do koszenia ale każda próba wjechania kończyła się wyciąganiem kombajnu trzeba czekać na mróz....
No to dzisiaj także i ja dożynkuje
A ja wczoraj .
Co wy chłopaki na południowej półkuli mieszkacie ?
Ja skończyłem tydzień temu,ale w okolicy jest jeszcze przynajmniej trzy kawałki nie skoszone.
Jak by tak jeszcze ze 20 ha qq miał do skoszenia to też bym się nie pogniewał...
Ja też.
Ech Panowie zawsze wam mało :-)
Typowa polska natura , poprostu.
zimno jest, a wy chcecie jeszcze kosic, chłopy troche odpoczynku kazdemu sie nalezy
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Żniwa 2014
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo