481

Odp: Żniwa 2014

Wiecie co ... wczoraj napotkałem gości nadal w trakcie żniw .... kosili jęczmień  całkiem nie daleko mnie ....  w sumie za wałbrzychem w kierunku kłodzka   że tak to ujmę aż się zdziwiłem ...  jak by nie patrzył mamy październik

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

482

Wiem gdzie jeszcze stoi kilkadziesiąt hektarów jęczmienia w mojej okolicy i widziałem masę pszenicy jeszcze nie koszonej, cóż klęska urodzaju...

Małe świństwa mówi się głośno... Wielkie - szeptem. Prawdy natomiast nie mówi się w ogóle. Kto wie czy każda prawda nie jest w gruncie rzeczy największym świństwem? więcej
Marek Hłasko - Ósmy dzień tygodnia

483

wczoraj jechałem koło Piotrkowa Trybunalskiego i ku mojemu zdziwieniu stoi tam kupa zboża a w sumie o de mnie jakieś 50km , Będek jadą do Ujazdu mijałem drogowskaz Będków 12 to był wjazd na twoją wioskę ?

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

484

Wjazd na moją wioske to miedzy Ujazdem  a Będkowem jest jest ale fakt jakieś marne gospodarzyny mają jeszcze cosik do koszenia.....

Ja po siewach praktycznie... jeszcze troche pszenicy do wsiania po buraku oddał fenomenalnie 0.9 ha/ 12 przeczep 5 ton

Posiadam części do sieczkarni, kombajnów i traktorów Fortschritt, silników IFA 6 i 4- cyl. Kom- 505857445
http://fortschritt.p2a.pl/viewtopic.php?id=1726

485

U mnie w okolicy jeszcze nie widziałem żeby stało na pniu jakieś zbożę teraz

486

ja w  sumie tydzien temu widzialem na  jeleniej gorze ze tez jechali kosic

mdw

487

Można powiedzieć że dziś dożynki  :beer: ....... żniwa zakończone ostatnie 30 balotów słony przywiezione z pól.... Oj ciężkie te żniwa były sad

488

Co u Ciebie tak długo szło? oj długo.

489

ogólnie młócenie zakończone 16 września słoma sprasowana była 30 września 100 balotów to już wcześniej zwiozłem a te 30 szt to było na dzierżawach co i tak na raz orze żeby koszta ciąć....

490

Ja jechałem w wtorek koło Radomska i widziałem Jęczmień na polu stał tak z 3 ha na pewno...

491

u kolegi jest jeszcze 2 ha pszenżyta do koszenia ale każda próba wjechania kończyła się wyciąganiem kombajnu trzeba czekać na mróz....

492

No to dzisiaj także i ja dożynkuje smile

E 516 na części
Telefon 695 076 269

493

A ja wczoraj .

od małej myszki do Cesarza , wszyscy żyją z gospodarza

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

494

Co wy chłopaki na południowej półkuli mieszkacie ? big_smile

495

Ja skończyłem tydzień temu,ale w okolicy jest jeszcze przynajmniej trzy kawałki nie skoszone.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

496

Jak by tak jeszcze ze 20 ha qq miał do skoszenia to też bym się nie pogniewał...

E 516 na części
Telefon 695 076 269

497

Ja też.

tel 782 616 889 dla kolegów z forum czynny całą dobę  Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki , tylko cuda zabierają mi trochę czasu.                                                                                                          "Mówią żem jest paranoid a ja nie przejmuję się jadę co fabryka dała ....."

498

Ech Panowie zawsze wam mało :-)

499

Typowa polska natura , poprostu.

500

zimno jest, a wy chcecie jeszcze kosic, chłopy troche odpoczynku kazdemu sie nalezy

Rolnik z powołania:-)