Odp: Powiedzcie coś o sobie
rolnictwo traktuje jako hobby.
Dla mnie to źródło utrzymania rodziny
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Strony Poprzednia 1 … 91 92 93 94 95 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
rolnictwo traktuje jako hobby.
Dla mnie to źródło utrzymania rodziny
Podziwiam, na moich ziemiach nie dałbym rady utrzymać rodziny( klasa V i VI), dlatego prowadzę działalność w innej branży. Pozdrawiam
ja mam tylko też V i VI a nawet i VII klasę i jakoś na razie ciągne, swojego mam obecnie 15 ha ale przy tej cenie świń to nie wiem jak będzie w następnym roku... Trzeba będzie gdzieś indziej dorobić
Laszek i do nowego ciągnika się przymierzasz :hmmm:
a kto powiedział że muszę go kupić... skoro tak chętnie przyjeżdżają testować to co będę mówił że nie chce. Majster co teraz mi kładzie płytki jak się dowiedział ile taki traktor kosztuje to się złapał za głowe- przecież za to byś miał nowy i wyposażony dom!!!
Znajomy miał talerzówkę na próbach. Obrobił nią całe gospodarstwo po żniwach, w tym roku bierze następną innej firmy. Też mówi skoro dają to czemu nie a dają mu chętnie bo ma ponad 100 ha i liczą że się skusi.
U korbanków ten plus że dają swoje paliwo
Laszek. Jak to masz VII klasę? Przecież jest 6 klas bonitacyjnych, może być VIz,, jako ta najgorsza.
w naszych rejonach powinny byc jeszcze dwie klasy ziemi wiecej hehehe mam takie pola gdzie po orce na 20 cm zbieram ok 10ton kamieni z hektara glebiej sie nie orze bo to zabujstwo dla pluga ale to takie kawalki naprawde ekstremistyczne leszek a w ktorym miejscu mieszkasz w tym smilowie bo nie moge sie jakos wybrac obejrzec ta zbierajaca
Michu do mnie to jak byś jechał w kierunku na Zelgniewo, po lewej stronie jest takie wybudowanie i tam mieszkam ostatni pod lasem, wszyscy sąsiedzi są Brodna a ja jako ostatni jeszcze jestem Śmiłowo
za insfarmem jeszcze jechac pod zelgniewo tak
za insefarmem jak stoi tak dom na łuku to tam polną drogą w prawo i 1,2 km
Witam!Mam na imię Łukasz i mam 30 lat prowadzę gospodarstwo mieszkam koło Krakowa. Od 7 lat jestem posiadaczem E 514 a od roku zt 323. Forum czytam już kilka lat i mnóstwo ciekawych i praktycznych porad i instrukcji wyczytałem za co chciałem wszystkim podziękować w szczególności Piotrowi K za pomoc w remoncie silnika.Pozdrawiam wszystkich
Cześć.
Witam
Jasio miał już 5 lat, a jeszcze nic nie mówił. Pewnego dnia mama podaje mu obiad,
a Jasiu wrzeszczy:
- A gdzie kompot?!!!
Mama zdziwiona:
- Jasiu, to ty umiesz mówić?
- Umiem - odpowiada Jasio.
Mama:
- To dlaczego dotąd nic nie mówiłeś?
- Bo zawsze był kompot!
Witaj , ponad trzy lata nic nie napisać
Koseś dobre Cześć Łukasz!
Dobre....
Cześć Łukasz
Cześć Łukasz.
Witam wszystkich. Chcę się przywitać. Mam na imię Damian ale dla znajomych jestem Ricky. Mam 28 lat. Z zawodu jestem technikiem mechanikiem samochodowym. Śrubki kręce już ponad 20 lat. jeszcze pamiętam jak do zerówki chodziłem to się wieszałem na kluczach żeby śruby dokręcać heh. Ze stajni Fortschritt nie mam jeszcze żadnej maszyny. Mam nadzieję że to nie przeszkadza ale niedługo chyba się to zmieni bo mam w planach E-514. zobaczymy. to by chyba było na tyle o mnie. pozdrawiam.
Strony Poprzednia 1 … 91 92 93 94 95 … 132 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Przedstawmy się » Powiedzcie coś o sobie
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo