1 Ostatnio edytowany przez michu23 (2014-12-13 13:30:52)

Temat: silnik ifa

poszukuje silnika ifa z sieczkarni na chodzie moze wiecie gdzies bo na ogloszeniach same rozkapletowane i silnika a praktycznie samego slupka do 514 dosc zdrowego

Fortschritt zt 423 a razy 2

2

Odp: silnik ifa

http://olx.pl/oferta/fortschritt-ifa6vd … dfbfeaedf7

E 516 na części
Telefon 695 076 269

3

Dzieki leszek nie widzialem tego ogloszania

4

miałem szukać Ci tego ogłoszenia doś długo moze nawet ponad rok  wisi...

5

Dzieki dzieki po niedzieli po niego jade powiedzcie mi jeszcze ile wazy taki silnik bo nie wiem co za przyczepke do niego wziasc

6

Czwórka IFA ma koło 600 więc tu będzie pewnie 200-300 więcej

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

7

http://olx.pl/oferta/silnik-ifa-6vd-for … bb8bdd7c6e
Szukaj sieczkarni na częsci w ogłoszeniu, niedawno kilka sztuk było z silnikami za 1500-2500tys zł

8

Bamreras a mi coś swita że 6tka ma 680kg a 4 odpowiednio mniej...

9

Jak będziesz jechał to koniecznie zajedź na złom.  Na 99% leży tam poobijana 6stka
Chyba ze wywozili silniki których jest tam 2 wagony

10

Ok na pewno zajade dzieki no wole dolozyc pare groszy i kupic w lepszym stanie niz za chwile rematowac a w ciagniku nie bedzie mial az tak ciezko jak w sieczkarni i jeszcze tu jedno pytanie czy chlodnica wody moze zostac oryginalna z ciagnika

11

Potrzebujesz silnika jeszcze ? http://olx.pl/oferta/silnik-fortschritt … c79e63313a jak coś to bym mógł skoczyć zobaczyć i może by Ci wysłał ten Silnik.

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)

12

Dzieki karol ale silnik juz kupilem w tyg po niego jade po drodze zgarniam jeszcze opony na tyl szersze i nawiosne bede sie chwalil moim juz 423 hehe dzieki za checi

13

I jak planujesz go robić ? Będzie ramę ciął czy coś innego kombinował ? wink

+33 / -0 (chyba wink)

14

Pamiętacie tego cudaka z cofniętą przednią osią....?

15

i chyba z szerokimi kołami z tyłu.. Ja pamiętam, nie wiem jak inni a Co Krzysztofie ? wink

+33 / -0 (chyba wink)

16

A tak przypominam o nim Michowi bo tam była chyba 6tka może tak by to posklejał i chyba nawet obylo by się bez wydłużania ramy...

17

No ja nie bardzo wiem o kim mowa no planu jeszcze nie ma ale bronie sie od przecinania ramy bede cos kombinowal z przednim mostem jak bedzie silnik bede myslal wszystkie pomysly i podpowiedzi mile widziane

18

Tam miał chyba jakieś volvo wsadzone i pasowało wszystko bo miska płaska była jak dobrze pamiętam.

19

Michu a musi być akurat silnik IFA? Jak byś wstawił leylanda z pompą ustawioną na 150 km to tez dawał by radę a silnik gabarytami jednak sporo mniejszy

E 516 na części
Telefon 695 076 269

20

no rozwazalem inne silniki ale jak by nie patrzac ifa to najtanszy silnik w eksploatacji jeszcze nie kupilem tak narazie czekam do konca tyg bo znajomy jak nie sprzeda sieczkarni to chce ja na czesci rozebrac a silnik mial bardzo dobry jak sprzeda to pojade do czluchowa z tego ogloszenia a tak jeszcze to chodzi mi ta ifka chlodzona powietrzem ale ciezko cos dobrego znalez pisalem do piotra tez nic ciekawego niema  chodz pare silnikow wyremontowal