741

Odp: MTZ i wszystko co z nim związane

panowie mam probem z turem tur jest na jeystic ale czasem się zawiesza nie idzie nic zrobić w żadne polozenie dopiero jak zgasze ciągnik i zalacze wajche od rozdzielacza żeby szedł układ na rozdzielacz od jeystca to na zgaszonym opusscici zas zapale trochę porpracuje i znow się zawiesi co to może być?

742

Wróżenie z fusów ....  podaj trochę więcej danych ,jaki rozdzielacz , dżoj na linki czy elektryczny ,w jaki sposób to znaczy gdzie podpięty w hydraulikę ciągnika ? i gdzie idzie powrót ?

743

Joy na linki jest podpiety pod rozdzielacz pod jedna sekcje od glownego rozdzielacza znajduja2ego sie pod kierownica po przestawieniu wajchy kolo kierownicy zalacza sie uklad zasilania na rozdzielacz od joy

744

Dżoj się "zawiesza" ? to znaczy że rozdzielacz nie reaguje na ruchy dżoja ? czy dżoj się też blokuje i nie można nim ruszyć ? czy w trakcie "zawieszenia  " nie buczy zawór przeciążeniowy w rozdzielaczu ciągnika ? Wiem że dużo pytań ale słów trzeba użyć tysiąc ,a wystarczyło by minutka przy ciągniku i wszystko było by jasne .   Możesz mieć problem na linii powrotnej z rozdzielacza tura ,to tak na szybko . Prawdopodobnie można by było spróbować na innej sekcji rozdzielacza ciągnika czy będzie działać poprawnie . Jeszcze taka mała uwaga , spróbuj pisać stosując znaki interpunkcji i polskie znaki  to będzie się wygodniej czytać wink

745

na moje to  zawor w tym rozdzielaczu pod kierownica znajduje sie od dolu rozdzielacza po prawej stronie jak siedzisz w kabinie wymien na nowy i po sprawie przykrecony jest dwoma srubkami z dekielkiem przerabiam to co roku wymieniam zawor i hydraulika lata jak nowa do oryginalnego rozdzielacza bialoruskiego taki zawor kosztuje 80zl

Fortschritt zt 423 a razy 2

746 Ostatnio edytowany przez TPS (2014-12-23 21:30:07)

Witam .      Z racji ze T25 to mały MTZ to mam pytanie podłaczyłem rozdzielacz od tura  (taki   z allegro) Pod powrót od seryjnego , i niby chodzi wszystko ale nagle siłownik dochodzi do konca i łup a tu dekiel od rozdzielacza ten nadole  z ktorego wychodzi powrót pekł na połowe o co tu chodzi.??

747

Przy takim podłaczeniu tak sie właśnie będzie działo,najlepiej i chyba najprościej bedzie jak byś na zasilaniu przed fabrycznym rozdzielaczem założył zawór kulowy 2 drogowy i jedno wyjście podłaczyć pod rozdzielacz od podnośnika a drugie pod rozdzielacz od tura i przełączasz na ten który chcesz używać.

748

marczi80 napisał/a:

Przy takim podłaczeniu tak sie właśnie będzie działo,najlepiej i chyba najprościej bedzie jak byś na zasilaniu przed fabrycznym rozdzielaczem założył zawór kulowy 2 drogowy i jedno wyjście podłaczyć pod rozdzielacz od podnośnika a drugie pod rozdzielacz od tura i przełączasz na ten który chcesz używać.

z tego co czytałem to takie połaczenie z powrotu powinno zdac egzamin , a jak by podłaczyc najpierw rozdzielacz  od tura a na przelewie od tura rozdzielacz podnosnika?

749

A dlaczego właśnie tak się będzie działo? Ja myślę że to nie podłączenie właśnie uszkodziło ten korpus.. bo to samo ciśnienie będzie przechodzić tak czy inaczej nawet jak zawór założysz.

750

Jak by się tak równolegle podłączył pod pompę omijając stary  rozdzielacz ?

" Czasem trzeba zrobić krok w tył  by móc zrobić dwa do przodu . "

751

Każdy rozdzielacz ma określone ciśnie na powrocie którego nie wolno przekraczać . Zrób tak jak Marczi  radzi .

752

Jako pierwszy rozdzielacz musi być założony z funkcją przekazania ciśnienia (wyjście oznaczone literą C). Coś takiego jak tu na samym dole:
http://www.hydraulika.trz.pl/rozdzielacz_monobloki.php

753

Kiedyś tak eksperymentowałem przy cyklopie z takim podłaczeniem do dodatkowego rozdzielacza i działo sie to samo że rozrywało  2 kopółki przy rozdzielaczach jak siłownik był całkowicie wysunięty i w pore nie puściłem dzwigni.

754

ja mam podłączone pod szybkozłacza rozdzielacz i wszystko ładnie chodzi, rozdzielacz tez z allegro najtańszy

Rolnik z powołania:-)

755

Pajej napisał/a:

ja mam podłączone pod szybkozłacza rozdzielacz i wszystko ładnie chodzi, rozdzielacz tez z allegro najtańszy

bymbył wdzieczny gdybys cos wiecej powiedział o tym podłączeniu  bo jakos nie potrafie sobie tego wyobrazic pod wywrot masz podłaczone czy jak ?? a jak pod wywrot to jak robisz zeby cały czas olej płyn. .

756

tak pod wywrot. pod jedno gniazdo przyjście,w srodku rozdzielacz pod drugie wyjscie. zeby działało dziwgnia od wywrotu musi byc właczona. Prosciej podłączyc sie nie da. tylko ja mam rozdzielacz 3 sekcyjny i tylko nim operuje

757

pajej mam tytanie podłaczyłem i niby wszystko jest ok ale tylko niby bo gdy podniose  tura to nie chce opasc , tak samo widły jak opuszcze to podniesc nie moge o co tu chodzi ?

758

a zasilanie dałeś w rodzielacz z odpowiedniej strony ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

759

głupi ja , no mozliwe , Powrót podłaczony jest pod "P" ale nie wziołem pod uwage ze rozdzielacz nie jest polski . czyli jutro zmienie i zobacze

760

u mnie jak olej za gęsty to rozdzielacz oryginalny ustawiam w pozycji pływającej. nie wiem dlaczego, ale wtedy opuszcza