181

Odp: Chcę Kupic Kombajn Fortschritt

czy ktoś wie jak wymienić tulejki na wariatorze młocarni przy 512 bo ponoć jest cięzko

182

Witam wszystkich serdecznie!

Podjelem decyzje, iz chcialbym kupic jeszcze teraz przed zniwami E512
Budzet zamyka mi sie w 17tys zl. jest szansa cos dobrego kupic w tej cenie?
Ma ktos jakies pewny sprawdzony namiar na dobrego handlarza w Wielkopolsce? (im blizej leszna, kosciana, gostynia tym lepiej)

Pozdrawiam
Adam
GG 1357031

183

http://www.allegro.pl/item402012467_for … 4_mdw.html

184

Co wniósł ten post ? :nie_wiem:

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

Witam. decyzja zapadla,że po sprzedaniu pszenicy kupujemy kombajn. Pierwsza mysl 514mdw, ale po dluzszym namysle stwierdzilismy, ze lepiej kupic cos nowszego (nie to zeby 514 byla zla). na kombajn mamy okolo 60tys i tu sie zaczyna. Czy kupic 524 czy poszukac claas-a 96 w tej cenie. Mam nadzieje, ze jakos pomozecie w wyborze. Czekam na wasze odpowiedzi. Pozdrawiam :beer::beer::beer:

186

to wniósł że po żniwach chcem go spżedać

187

witam zamierzam kupic kombajn MDW 525 , co o nim myślicie , jak sie sprawuja , czy jest wydajnieszy od 524 i najwazniejsze jaka on ma wydajnosc ha/godz

GG:1910208

witam wszystkich forumowiczów:beer:
wiem, że wszyscy mają teraz robote w polu i mały ruch jest ostatnio na forum, ale może ktoś zaglądnie i odpisze na mojego posta.
No wiec tak. Szukałem fortschritta 514 i całkiem przypadkowo w googlach znalazlem ciekawy model:

http://www.fothost.pl/upload/08/36/8aa32873.jpg
http://www.fothost.pl/upload/08/36/c74043cd.jpg
http://www.fothost.pl/upload/08/36/395070e1.jpg
Dane:
Marka                    Fortschritt
Model                    E 514
Rok                    1989
Szerokość przekroju    4,2 m
Liczba przesiewaczy    5
Wyposażenie    kabina,rozdrabniarka
Stan                    Stan dobry

!!!UWAGA!!!
Teraz najważniejsze - CENA: 16 256 zl

Mojim zdaniem cena cena za kombajn w takim stanie jest bardzo mala. Dla mnie jako kupującego moge powiedzieć, że ZAJE...:D

No i teraz zaczyna się problem:|:(
Kombajn ten znajduje się w Wielkiej Brytani:(:/
Odemnie do gościa jest dokladnie 1400km, bo sprawdzalem na mapie.
Wszystko jest ladnie pięknie tylko ten transport:/

No i teraz sprawa do was.
-czy ktoś ściągał jakieś sprzęty takiego typu z Angli i jaki jest koszt takiego transportu?
-ile można dać kasy za transport tak zeby ten zakup był dla mnie opłacalny.

Nio i jak narazie to by było wszystko.
Czekam na wasze wskazania.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich :beer::beer::beer:

189

Podzwoń po firmach transportowych i popytaj, transport tani nie będzie raczej. Kombajn ledwo się mieści na ciężarówce, a do tego kawałek jest drogi.

190 Ostatnio edytowany przez maxi900 (2008-09-02 20:13:12)

Myśle że z transportem w 20.000 się zmieścisz... i to z zapasem... nie takie byki transportują wink

Tyle że ja bym angola nie brał bo kierownica jest po prawej stronie i źle się kosi.. o precyzyjnym wysypywaniu nie wspomne tongue tongue

191

Za transport niskopodłogowy zapłacisz około 8400zł (1400km po 3zł/km liczone w obie strony) dodaj sobie koszt przejechania tam w celu obejrzenia i inne sprawy. Wg mnie - nie warto, tym bardziej ze stan (przynajmniej z tego co widać na zdjęciach) bez rewelacji.

There is no soul, no soul could ever make me it's own...

192

moim zdaniem co masz jechac do angli zobaczyc wrucic jak by co po transport i jechac ponownie to w tych samych pieniadzach znajdziesz w polsce na miejscu a tak jak pisze Maryush transport po 3 zł moze 2.5zł ale  duzo by cie wyniusl i na fotkach  brak paru oslon itp niewiadomo czy jeszcze czegos niema neutral??

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

wlasnie tez tak licze i dochodze ze to nie ma sensu. a znalazlem juz cos niedalek i dam sobie spokuj z tym anglikiem.

194

a mi sie wydaje że po 3 zł to byś trasportu nie znalazł wołają za nisko podwożiówe około 4zł +przejazd przez kanał i opłata za autostrady chyba nie warto

195

znajomy sciągał z angli class-a i za transport płacił 11 tysi

196

no to niema sensu  neutral nieopłaca sie bo za 27 tysiecy to w polsce znajdziesz

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

witam.

http://www.allegro.pl/item438700976_kom … _e514.html

mieszka może ktoś w tamtej okolicy?
co myślicie o tej ofercie??

198

Miejscowości o nazwie Gać jest 8 wg. mapGO smile

199

a według mapy.szukacza  33 miejscowosci o takiej nazwie:D

200

Witam panów chce kupić kombajn fortschritt tylko jaki? najbardziej odpowiednim była by 516 b i jak na swoją wielkość cena nie jest wysoka tylko ze jeden u nas miał to mówili ze bardzo gubi ziano dokładniej coś w środku się zacina i ziano sypie się rządkiem powiedzcie coś na ten temat z góry wielkie dzięki pozdrawiam.