141

Odp: zakup nowego ciągnika

Ciągnik jak ciągnik ale ten zapach nowości bezcenny , gratulacje zakupu .

142

sarast napisał/a:

gratulacje piękny wybór .a kolor na ciągniku cudo. pozdr,

Ja wybierałem ciągnik a żonka kolor smile

Świat należy do młodzieży Stary robi Młody leży

143

Farmer a powiedz jak w porównaniu do innych ciągników Valtra wychodzi cenowo? W podobnym wyposażeniu jest droższa od innych marek czy na podobnym poziomie? Bo rozumiem, że cena nie była pod uwagę brana, skoro testowałeś kilka?

144 Ostatnio edytowany przez farmer1 (2015-01-04 11:27:23)

Grzegorz89 napisał/a:

Farmer a powiedz jak w porównaniu do innych ciągników Valtra wychodzi cenowo? W podobnym wyposażeniu jest droższa od innych marek czy na podobnym poziomie? Bo rozumiem, że cena nie była pod uwagę brana, skoro testowałeś kilka?

Grzegorz cenowo do innych marek wyszła nie tak źle mnie ona kosztowała 315 netto a np nh i case wychodził w granicach 300 netto a np JD w takim wyposażeniu jak valtra to w granicach 370 netto .Niby na początku jak pytałem dilerów poszczególnych marek to ceny były w miarę a jak za czołem konfigurować pod siebie to już nie było tak różowo  a o fencie to nawet nie wspominam bo tam cena x2

145

za taki ciagniczek to dom mozna wybudowac, ska te ceny sie biora?

Rolnik z powołania:-)

146

dobrze że zwroty są bo inaczej to bym się nie odważył na zakup nowego a tak będzie mnie kosztował jakieś 150 to jeszcze można poszaleć

147

Farmer1 jaka moc i skrzynia

148

To prawda w tych czasach chcieć ciągnik nowy to tylko na zwrot, bo za gotówkę stać byłoby może z 5% rolników.

149

Pietia napisał/a:

Farmer1 jaka moc i skrzynia

160km max 170 a skrzynia 30/30 powershift

150

hahaha  zwrot unijny ..... dobre sobie

ciekawa sytuacja mnie spotkała ....  wczoraj ogladałem tego johna ... wchodząc w obejscie gospodarza   no tak wszystko nowe maszyny budynki gospodarcze dom  suszarnia do kuku itp wielka tablica  że z dotacji unijnych gość około 40stki ...  pola 120ha  kombajn oglądnięty  cena niby stargowana strasznie szybko ...
właśnie dzwoni panie bierz pan ten kombajn bo mnie banki za jaja powieszą ...
patrzę na ogłoszenia  jego a tam wszystko wystawione ...
Unia .... hmmm nic za darmo tak że bez przesady nie jesteśmy w Niemczech PAnowie ...

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

151

widocznie gość przeinwestował ja też jak bym chciał to mogłem nabrać maszyn nie wiadomo ile ale trzeba mierzyć zamiary na siły bo inaczej klapa

152

Wojtas w Niemczech i całej zachodniej europie też bankrutują gospodarstwa i to niemało.

153

Ciekawe ile kosztowałby taki ciągnik jakbyśmy nie byli w unii? Rzeczywisty koszt jaki poniósłby chłop myślę, że byłby podobny jak teraz tylko bez tej całej biurokracji, i złudzenia pomocy.

154

Wszędzie bankrutują .... to Święta prawda ale jak do czorta dostałeś na piśmie że dostałeś zwrot w wysokości 50 procent sumy  to ok wiesz co masz robić a tu  idziesz kupujesz za swoją kasę a oni jak się namyślą a to im schodzi to dopiero oddadzą a odsetki fruną ...

dobra temat nie o tym ....
cena ładna ciągnik fajny
a ile najważniejsza sprawa w tej maszynie ? czyli wizyta servisu ? wymiana olei itp  wkońcu by utrzymać to wszystko servisu nie unikniesz ? w Jeleniu 1 servis kosztuje od 4do7 tys wizyta ...  a tu ?

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

155

Dużo jest takich ogłoszen ze mają wszystko wystawione,a sprzet wszystko maks piecio letni.

mdw

156

Gratuluje zakupu.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

157

nie no aż tak drogo to nie jest pierwszy przegląd coś koło 1500 a najdroższy w granicach 3000

158 Ostatnio edytowany przez sarast (2015-01-04 13:19:39)

Też czekamy na decyzję z ARiMR  . z dogrywki się załapałlim .  żadnego lęku nie czuję .pozdr,

Leszek   dla kolegów'

159

wojtas napisał/a:

hahaha  zwrot unijny ..... dobre sobie

ciekawa sytuacja mnie spotkała ....  wczoraj ogladałem tego johna ... wchodząc w obejscie gospodarza   no tak wszystko nowe maszyny budynki gospodarcze dom  suszarnia do kuku itp wielka tablica  że z dotacji unijnych gość około 40stki ...  pola 120ha  kombajn oglądnięty  cena niby stargowana strasznie szybko ...
właśnie dzwoni panie bierz pan ten kombajn bo mnie banki za jaja powieszą ...
patrzę na ogłoszenia  jego a tam wszystko wystawione ...
Unia .... hmmm nic za darmo tak że bez przesady nie jesteśmy w Niemczech PAnowie ...

Wojtas to ten z Oławy za przystawke też juz opuśił cene. Ładnie sie prezentuje:

http://olx.pl/oferta/sprzedam-kombajn-z … ca037cc479

160

A co myślicie o nowym wypuscie Ursusa ? C-380/380M/382 ?

GG : 9860720  smile
Minął dzionek ciężki, długi, ch*j mu w d*pe bedzie drugi big_smile

+33 / -0 (chyba wink)