Odp: Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
pszenica 720 z vat
saletra 34 1280
mocznik 1370
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Strony Poprzednia 1 … 71 72 73 74 75 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
pszenica 720 z vat
saletra 34 1280
mocznik 1370
Pszenicę w ubiegłym tygodniu znajomy sprzedał po 740 + vat 12,5% białka
Tuczniki w czwartek sprzedałem po 4,10 + vat
Pszenica szła w górę i stanęła na razie jak widzę.
androl gdzie po tyle?u mnie 3,5zł
androl gdzie po tyle?u mnie 3,5zł
No u mnie ale to cena za wybitnie mięsne takie mam na skupach to też maks 3,70
U nas jeszcze dzisiaj 3.80 ale od jutra 0.10 zł w duł, paranoja :uuuu:
W piątek teściu sprzedał po 4,1 plus vat do Somianki.
Dziś mi sąsiad mówił że w zeszłym tygodniu pojechał na spęd z jednym tucznikiem który ważył 152kg to zaoferowali mu po 2zł za kg,no to z nim wrócił i w sobote już miał kiełbase z niego.
wczoraj rope zamawiałem cena 3,92 zl/l
za rzepak płacą 1500 netto na gospodarstwie
Dziś mi sąsiad mówił że w zeszłym tygodniu pojechał na spęd z jednym tucznikiem który ważył 152kg to zaoferowali mu po 2zł za kg,no to z nim wrócił i w sobote już miał kiełbase z niego.
Za ta wagę niech się nie dziwi że dostał jak za maciore. Trochę przesadził z tą wagą. U nas jeden też miał no w sumie trzy świnki na sprzedaż. Dokładnie wiedział że 135 to max na tucznika 140kg -20gr a powyżej cena maciory. Wszystkie trzy po 148 na czysto i dupa. Albo jak maciora albo SE je zatrzym...
za rzepak płacą 1500 netto na gospodarstwie
Karol ten który był ze mną i Pawłem2190 u Ciebie, ma ofertę od swojego odbiorcy na kontrakt po 1600 zł/t. No ale to trochę za wcześnie.
marczi80 napisał/a:Dziś mi sąsiad mówił że w zeszłym tygodniu pojechał na spęd z jednym tucznikiem który ważył 152kg to zaoferowali mu po 2zł za kg,no to z nim wrócił i w sobote już miał kiełbase z niego.
Za ta wagę niech się nie dziwi że dostał jak za maciore. Trochę przesadził z tą wagą. U nas jeden też miał no w sumie trzy świnki na sprzedaż. Dokładnie wiedział że 135 to max na tucznika 140kg -20gr a powyżej cena maciory. Wszystkie trzy po 148 na czysto i dupa. Albo jak maciora albo SE je zatrzym...
Jeżeli to krzyżówka NN to handlarze wolą maciorkę w tej wadze bo chudsza.
Natomiast jeżeli to krzyżówka typowo mięsna, może być towar luks.
Gdy sprzedawałem na zakłady mięsne i waga poubojowa była jeszcze 120 kg, a była kiedyś taka. Trafił się jeden w wadze 149 kg, poubojowo wyszło 119 kg więc się zmieścił w limicie wagowym, no i co najważniejsze mięsność 59,6 % powyżej średniej całej partii. która była 58,3 %. Było to pewnie z 10 lat temu, ale utkwiło mi to w pamięci.
ja chyba koło marca bede kontraktował rzepak.
Owies 460, jęczmień 620,pszenżyto 560 ceny netto przy odbiorze z gospodarstwa,natomiast zakup materiału siewnego owies-165,pszenica-180,jęczmień-175,pszenżyto jare-179,łubin zeus 270 netto,olej napędowy 4,15 brutto
Jakby kto szukał będę miał łubin taper na handel. Gotowy do siewu, zaprawionych vitavax.cena wyjściowa 165zł/q netto
Bamreras ja będę szukał łubinu ale to za daleko. Jest szansa sprzedać gdzieś ilości hurtowe czy trzeba będzie po trochu głosić się i sprzedawać mniejsze ilości? Chcę zasiać ale wolałbym sprzedać wszystko na raz...
Trzeba szukać.... Najszybciej idą ilości tirowe i przez internet ogłaszać.biorą zazwyczaj pośrednicy i czasami paszarnie. Ja dużo nie sieje wiec na tira nie nazbieram. Co do wysyłek to nie pamiętam ale chyba 200zł za paletę 1tona na niej..
No ja planuję koło 7hektarów to może tira uzbieram. Zobaczymy po żniwach.
po ile chodzi mącznik,polifoska 6,sól potasowa i fosforan amonu?
Strony Poprzednia 1 … 71 72 73 74 75 … 145 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » GIEŁDA » Ceny zboża,mleka,świnek,nawozów itp. w waszych regionach.
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo