Odp: jaki półautomat spawalniczy ?
dzięki teraz na pewno cosik kupię.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » jaki półautomat spawalniczy ?
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dzięki teraz na pewno cosik kupię.
a jeszcze jedno czy patrzeć na wagę spawarki bo są od 3,5kg do 10kg
zależy czy ci pod rękę ma byc czy ma stać sobie wolno
to znaczy bardziej interesuje mnie czy cięższe są lepsze?
ja wiem czy lepsze jak sa ciężkie czy lekkie, parametry pracy sie liczą a waga to sama wychodzi w nim jaka jest teraz już sporo takich spawarek ma same płytki sterujące kilka kondesatorków i sterowniki nie ma to jakiejś tam wagi tak jak mówię liczą się parametry moc i zużycie energii i to przy czym daje rade ja jak migomat kupowałem to tak patrzyłem
Wagą się nie sugieruj. To nie transformator.
ok
Mam tylko transformatorową i gdy w chlewni świnki jakiś drut wyrwą muszę ciągać kloca. Bamreras taką jak polecasz w poście 98, pospawałbym ?
Tak jak pisałem mam poprzedniczkę tej spawarki czyli welder f. Constructor 2. Spawałem nią wszystko. Ani rzu si3 nie przegrzała, a czasem szła elektroda za elektrodą. Gruber nia pospawany od podstaw, zrobiłem nim około 70ha i nic sie nie dzieje. Do chlewni nic lepszego. Bierzesz pod pache i jazda z tematem.
Dzięki za opinię, no to sobie zafunduje. Trzeba zacząć robić udogodnienia na stare lata.
Swoją kupowałem w zamian za 300kg transformator przemysłowy.
Polecam magnum snake200p cena około 600zeta 3metry kabla spawalniczego wyświetlacz prądu spawania sprawność 100% przy 155 amperach spawarka prosta do naprawy po gwarancji.
już sobie upatrzyłem tylko trza za dopłatą poczekać
a ja zaszalałem http://allegro.pl/spawarka-polautomat-t … 61402.html po niedzieli dostawa, wykonanie jako kuthreiber.
No to rzeczywiście zaszalałeś, do jakiegoś warsztatu, na usługi czy do lekkich hobbystycznych prac?
na bogato
cena w "miarę przystepna"i musiałem coś kupić bo trafia mi się czasem trochę usług różnych. Do warsztatu to przesada z takim sprzętem
a tak na marginesie jeśli ktoś jest zainteresowany wykonaniem różnych konstrukcji metalowych to chętnie się podejmę
ja chyba kupie dedra tig
Faktycznie drogi, a wytłumaczcie mi dlaczego podajnik drutu robią w osobnym urządzeniu ?
widziałem w osobnym urządzeniu ale to była szpula sporo większa niż 15kg ale chyba na zamówienie tylko takie bo jak zginęła pusta to pół zakładu (tak z 80 osób) dostało opi.... reprymendę
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 8 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » jaki półautomat spawalniczy ?
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo