101

Odp: jaki półautomat spawalniczy ?

dzięki teraz na pewno cosik kupię.

102

a jeszcze jedno czy patrzeć na wagę spawarki bo są od 3,5kg do 10kg

103

zależy czy ci pod rękę ma byc czy ma stać sobie wolno

Nie ma to jak FORTSCHRITT

104

to znaczy bardziej interesuje mnie czy cięższe są lepsze?

105 Ostatnio edytowany przez tomek 323 (2015-01-20 23:56:46)

ja wiem czy lepsze jak sa ciężkie czy lekkie, parametry pracy sie liczą a waga to sama wychodzi w nim jaka jest teraz już sporo takich spawarek ma same płytki sterujące kilka kondesatorków i sterowniki nie ma to jakiejś tam wagi tak jak mówię liczą się parametry moc i zużycie energii i to przy czym daje rade ja jak migomat kupowałem to tak patrzyłem

106

Wagą się nie sugieruj. To nie transformator.

Lepiej być nie może, co będzie się okaże....

107

ok

108 Ostatnio edytowany przez androl (2015-01-21 15:36:05)

Mam tylko transformatorową i gdy w chlewni świnki jakiś drut wyrwą muszę ciągać kloca. Bamreras taką jak polecasz w poście 98, pospawałbym ?

109

Tak jak pisałem mam poprzedniczkę tej spawarki czyli welder f. Constructor 2. Spawałem nią wszystko. Ani rzu si3 nie przegrzała, a czasem szła elektroda za elektrodą. Gruber nia pospawany od podstaw, zrobiłem nim około 70ha i nic sie nie dzieje. Do chlewni nic lepszego. Bierzesz pod pache i jazda z tematem.

110

Dzięki za opinię, no to sobie zafunduje. Trzeba zacząć robić udogodnienia na stare lata.

111

Swoją kupowałem w zamian za 300kg transformator przemysłowy.

112

Polecam magnum snake200p cena około 600zeta 3metry kabla spawalniczego wyświetlacz prądu spawania sprawność 100% przy 155 amperach spawarka prosta do naprawy po gwarancji.

113

już sobie upatrzyłem tylko trza za dopłatą poczekać smile

114

a ja zaszalałem http://allegro.pl/spawarka-polautomat-t … 61402.html po niedzieli dostawa, wykonanie jako kuthreiber.

115

No to rzeczywiście zaszalałeś, do jakiegoś warsztatu, na usługi czy do lekkich hobbystycznych prac? smile

116

na bogato

117

cena w "miarę przystepna"i musiałem coś kupić bo trafia mi się czasem trochę usług różnych. Do warsztatu to przesada z takim sprzętem
a tak na marginesie jeśli ktoś jest zainteresowany wykonaniem różnych konstrukcji metalowych to chętnie się podejmę

118

ja chyba kupie dedra tig

119

Faktycznie drogi, a wytłumaczcie mi dlaczego podajnik drutu robią w osobnym urządzeniu ?

120

widziałem w osobnym urządzeniu ale to była szpula sporo większa niż 15kg ale chyba na zamówienie tylko takie bo jak zginęła pusta to pół zakładu (tak z 80 osób) dostało opi.... reprymendę