Odp: Jaki jest stan waszych upraw
heh włep i wilcze doły ciekawy pomysl łąe lepiej juz dac mu w ryja bez siwdków jak zabki sie pospia to bedzie po kłopocie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaki jest stan waszych upraw
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
heh włep i wilcze doły ciekawy pomysl łąe lepiej juz dac mu w ryja bez siwdków jak zabki sie pospia to bedzie po kłopocie
Po pierwsze się uspokuj i poczekaj aż ci emocje opadną ,potem po dłuższym czasie sąsiadowi coś się spali ,coś zdechnie, kapeć w kole.
juz tak tez myslałem nad jakimis kapciami lac go w lep nie bo jeszcze zrobi obdukcje i ja dostane po kosciach za napad wole zeczywiscie kapcie lub spalenie czegos przez przypadek
a byłeś w ochronie roślin? na pewno coś podpowiedzą
a nie lepiej spróbować dogadać się z gościem a jak to nie pomoże to dopiero wtedy się mścić
z nim sie nie dogada nikt!! mówie szczeze to taki chodzacy ham i nic na to nie poradzisz nie pogadasz samych wrogów ma na wiosce itp ochrona srodown\iska nic do tego (mala szkodliwosc czynów:|
wojtas powiedz jak to jest że na niemal każdej wiosce jest taki koleś co jest skłucony z całą wsią np. w sąsiedniej wsi jak taki jeden posadził na wiosną traktor na torfach to cały tydzień szpadlem i lewarem walczył żeby go wydostać bo nikt nawet z sąsiednich wiosek go nie wyciągnie
a kto to wie sa ludzie i ludziska takie zycie jest upierdliwe jak nie zycie to ludzie i tak dalej aby kolo nieprzyjemnosci było zamkniete sorki za czarnowidzenie tego swiata ale taka prawda niema takiej wioski zeby bylo przyjemnie w niej mieszkac jak nie sasiad to z innej wioski przyjedize i umili zycie ale to wszystko przez niedomiar pieniedzy u rolników bo taka prawda dosc ze masz malo to jeszcze inny zrobi bys mial mniej nawet dzisiejsze wydazenie w panstwie na szczyt mial jechac tylko tusk a kaczor i tak postawil na swoim i musial tez poleciec za nasze pieniadze dosc ze ich nie mamy to jeszcze płacimy za glupote nie swoją
Umnie na wsi też jest taki świr dzięki od boga że z nim nie sąsiaduje bo głowy by poleciały.Ale zato jego sąsiedzi mają przesrane.Swoich sąsiadów teraz mam ok jakoś się dogadaliśmy były pruby sił ale się udało teraz nie wchodzą mi w droge.
heh próby cił a jakie to byly próby??:D
Kazdy rolnik płaci OC 3,8 zł od ha , za takie szkody zwraca PZU !!!! Trzeba tylko to zgłosić.
Jeżeli sprawca sie nie przyzna to pozostaje droga sądowa w przypadku przegranej on ponosi koszty sądowe i ekspertyz uswiadom mu to , powiedz że nic nie traci , a jeszcze wódeczkę wypijecie pozdr.
Nie ma czym się chwalić daliśmy sobie po razie troche łaciny i po kilku latach odwilż.Najważniejsze że teraz jest ok.
jak tak rozmowa o zbozu to moje pytanko z innej beczki skrecał ktos z was własnoręcznie silosy zbożowe??firmy bin wiem ze skrecają je od dachu i podnosza do góry a z dołu dokładają ja myśle skrecac go od podstawy a dach na koncu jak myslicie zegra sie to???
Mój sąsiad skręcał od dołu i mu wyszło wszystko dobrze , ale najpierw jeździł podglądać jak to jest wykonane u innych . Mówił że trzeba uważać aby nie skręcić blach do góry nogami .Dodam że są to 28 tonowe BIN-y.
dzieki te moje są tez 28tonowe z bina była okazja więc wziołem kumpel ma takie same wiec jest na czym sie wzorowac a z czego je skrecal miał rusztowanie na zewnatrz i w srodku??
u mnie troche pszenice powykładało a eszta jest ok ale mokro strasznie jest
U mnie też powykładało trochę pszenicy i rzepaku też najgorzej jak się grzyb czepi
zaczyna mi porastać jęczmień zimowy... znalazłem pare kłosów już z "wąsami". Jadąc dziś z Wrocławia w kierunku Kudowy na 30km już Class kosił jęczmień. A jaki stan upraw w waszym rejonie?
ja w sumie w poniedizałek ma jechac kosic juz jeczmien a rzepak gdzies około wotrku bede reglonował więc za jakiś tydzien koszenie
gdyby nie te deszcze to było by super a teraz grzyba atakuje i jeszcze tylko brakuje zeby zaczeło porastać
lipa w tym roku bedzie !!!
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Pokój do pogawędek » Jaki jest stan waszych upraw
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo