41

Odp: Jaki jest stan waszych upraw

heh  włep i wilcze doły big_smile ciekawy pomysl łąe lepiej juz dac mu w ryja bez siwdków  jak zabki sie pospia to bedzie po kłopocie big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

42

Po pierwsze się uspokuj i poczekaj aż ci emocje opadną ,potem po dłuższym czasie sąsiadowi coś się spali ,coś zdechnie, kapeć w kole.

43

juz tak tez myslałem nad jakimis kapciami big_smile  lac go w lep nie tongue  bo jeszcze zrobi obdukcje i ja dostane po kosciach za napad neutral  wole zeczywiscie kapcie lub spalenie czegos przez przypadek big_smile

Każdy samochód może służyć Ci do końca życia... tylko wystarczy nim z...... smile

44

a byłeś w ochronie roślin? na pewno coś podpowiedzą

45

a nie lepiej spróbować dogadać się z gościem a jak to nie pomoże to dopiero wtedy się mścić

46

z nim sie nie dogada nikt!!  mówie szczeze  to taki chodzacy ham neutral i nic na to nie poradzisz  nie pogadasz samych wrogów ma na wiosce itp  ochrona srodown\iska nic do tego (mala szkodliwosc czynów:|

47

wojtas powiedz jak to jest że na niemal każdej wiosce jest taki koleś co jest skłucony z całą wsią np. w sąsiedniej wsi jak taki jeden posadził na wiosną traktor na torfach to cały tydzień szpadlem i lewarem walczył żeby go wydostać bo nikt nawet z sąsiednich wiosek go nie wyciągnie smile

48

a kto to wie  sa ludzie i ludziska neutral  takie zycie  jest upierdliwe  jak nie zycie to ludzie  i tak dalej aby kolo nieprzyjemnosci było zamkniete  sorki za czarnowidzenie tego swiata ale taka prawda niema takiej wioski zeby bylo przyjemnie w niej mieszkac  jak nie sasiad to  z innej wioski przyjedize i umili zycie neutral  ale to wszystko przez niedomiar pieniedzy u rolników  bo taka prawda dosc ze masz malo to jeszcze  inny zrobi bys mial mniej nawet dzisiejsze wydazenie w panstwie na szczyt  mial jechac tylko tusk a kaczor  i tak postawil na swoim i musial tez poleciec za nasze pieniadze  dosc ze ich nie mamy to jeszcze płacimy za glupote nie swoją

49

Umnie na wsi też jest taki świr dzięki od boga że z nim nie sąsiaduje bo głowy by poleciały.Ale zato jego sąsiedzi mają przesrane.Swoich sąsiadów teraz mam ok jakoś się dogadaliśmy były pruby sił ale się udało teraz nie wchodzą mi w droge.

50

heh próby cił big_smile  a jakie to byly próby??:D

51

Kazdy rolnik płaci OC 3,8 zł od ha , za takie szkody zwraca PZU !!!! Trzeba tylko to zgłosić.
Jeżeli sprawca sie nie przyzna to pozostaje droga sądowa w przypadku przegranej on ponosi koszty sądowe i ekspertyz uswiadom mu to , powiedz że nic nie traci , a jeszcze wódeczkę wypijecie pozdr.

Kto pyta jest głupcem przez pięć minut , kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie
GG 5280421  Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty

52

Nie ma czym się chwalić daliśmy sobie po razie troche łaciny i po kilku latach odwilż.Najważniejsze że teraz jest ok.

53

jak tak rozmowa o zbozu to moje pytanko z innej beczki skrecał ktos  z was własnoręcznie silosy zbożowe??firmy bin wiem ze skrecają je  od dachu i podnosza do góry a z dołu dokładają ja myśle skrecac go od podstawy a dach na koncu jak myslicie zegra sie to???

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

54 Ostatnio edytowany przez ojanusz (2009-06-20 12:02:11)

Mój sąsiad skręcał od dołu i mu wyszło wszystko dobrze , ale najpierw jeździł podglądać jak to jest wykonane u innych . Mówił że trzeba uważać aby nie skręcić blach do góry nogami .Dodam że są to 28 tonowe BIN-y.

Nie ma że się nie da, jak się nie chce to się nie da...;)

smile E-516 na części. smile

55

dzieki te moje są tez 28tonowe z bina była okazja więc wziołem kumpel ma takie same wiec jest na czym sie wzorowac a z czego je skrecal miał rusztowanie na zewnatrz i w srodku??

posiadacz jedynego fortschritta w wiosce                                                                                                                     gg    3152125

56

u mnie troche pszenice powykładało  a eszta jest ok ale mokro  strasznie jest hmm

57

U mnie też powykładało trochę pszenicy  i rzepaku też sad najgorzej jak się grzyb czepi hmm

GG 16238418

58

zaczyna mi porastać jęczmień zimowy... znalazłem pare kłosów już z "wąsami". Jadąc  dziś z Wrocławia w kierunku Kudowy na 30km już Class kosił jęczmień.  A jaki stan upraw w waszym  rejonie?

59

ja w sumie w poniedizałek ma jechac kosic juz jeczmien a rzepak  gdzies około  wotrku bede reglonował więc za jakiś tydzien koszenie

60

gdyby nie te deszcze to było by super a teraz grzyba atakuje i jeszcze tylko brakuje zeby zaczeło porastać 
lipa w tym roku bedzie !!!