Odp: Sprzęgło ZT 320/323/325 zasada działania i regulacja
michu23 nie panikuj tylko zdemontuj cały element ( pompkę i serwo) na stół ,rozbierz w drobny mak ,no ja za ciebie tego nie zrobię.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzęgło ZT 320/323/325 zasada działania i regulacja
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
michu23 nie panikuj tylko zdemontuj cały element ( pompkę i serwo) na stół ,rozbierz w drobny mak ,no ja za ciebie tego nie zrobię.
no i juz zdemontowalem wszystko wspomaganie pompke i tloczek wyprulem rurki wszystko przeczyscilem wyczyscilem wsadzilem spowrotem zalalem nowym plynem i dziala co bylo nie mam pojecia ale wszystko chodzi elegancko tak jak powinno chodzic
Do następnego farfocla który zatka dziurkę od dławika
Tak wygląda fachowa robota
Do następnego farfocla który zatka dziurkę od dławika
No właśnie do następnego
czy ja wiem wszystko rozbieralem na stole malo tego jak rozbieram takie pier**l rozkladam na stol stare przescieradlo i wszystko doslownie widac czarno na bialym zeby puzniej nie szukac jakiejs np sprezynki czy kuleczki po stole i zadnych opilkow sylikonow czy innych brudow nie widzialem troche zabrudzen w tloczku bylo ale czy przez to nie dzialalo sprzeglo do konca nie wiem
Witam. Mam takie pytanie mam zamiar wyremontowac sprzegło w moim 323 , powiedzcie gdzie kupic najlepsze i najtansze czesci ?? na stronie THU jest wszystko ale wydaje mi sie ze drogo.
Drogo to znaczy ile?
Drogo to znaczy ile?
http://sklepthu.home.pl//mysklep/index. … h=7_55_174 wydaje mi sie ze drogo
To co Ty cale gotowe sprzęgło chcesz kupić? Wymień tarcze, jak zdarte, jak docisk nie jest pęknięty, lub popękany to najwyżej daj do tokarza, niech wyrówna. Złóż wszystko i po kłopocie. Po co się pchać w niepotrzebne koszty. Ja u siebie docisk zebrałem na tokarce, i tarcze zmieniłem. Reszta była w dobrym stanie, więc nie ruszałem, nie wymieniałem, bo i po co? Wyregulowałem i chodzą dobrze oba stopnie, tak samo półbieg.
w gruncie rzeczy chodzi mi najbardziej o łozyska bo wiem ze maja luz .
oj to kulkowe kup jak najlepsze.
a szczególnie to małe tzw, sercowe bo jak nie zmienisz to się sypnie i cie szlak trafi na miejscu my tak mieliśmy sprzęgło zrobione i zostało to łożysko małe i się wysypało po nie krótkim czasie i trzeba było na nowo robić
Wszystkie lozyska simeringi lozysko oporowe przewod do smarowania z kalamitka tarcza 1 stopnia sprezyny docisku + krotki walek z frezem co do gumy idzie na jesieni robilem i wyszlo niecale 1500 nie wiem czy to duzo bo malo to nie jest ale mam wszystko zrobione bo zt 323 ma u mnie dozywocie
Tydzień temu kupiłem 323,niema w nim włącznika drugiego stopnia sprzęgła,czym to zastąpić?
Innym włącznikiem :hmmm: ?
Na pewno nie ma ?
To zwykły przycisk idealny będzie włącznik oswietlenia z samochodu osobowego ten który jest schowany zawsze gdzieś przy drzwiach...
Ale na pewno go nie ma? Kto by go wyjął?
:stu:znalazłem,wisiał na przewodach jak kilka innych części elektrycznych w tym traktorze,powoli doprowadzę to wszystko do normy.Dzięki za podpowiedzi zamienników.
Przepraszam,jeszcze jedna sprawa pedał sprzęgła raz jest miękki a raz twardy,co to może być.Olej jest.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Sprzęgło , WOM , ULS » Sprzęgło ZT 320/323/325 zasada działania i regulacja
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo