Odp: Dopłaty
Dzisiaj przyszła decyzja.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Strony Poprzednia 1 … 42 43 44 45 46 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzisiaj przyszła decyzja.
Do mnie decyzja dotarła wczoraj
wytłumaczcie mi proszę co mam zrobić ze strefami buforowymi które to znalazły się na moich poletkach,a poletka te sąsiadują z rowami melioracyjnymi, i PAN inspektor stwierdził że ich nie ma.Więc co mam zrobić odgrodzić pas szerokości 5m od rowu i go nie uprawiać??????? Agencja non stop się czepia ze mnie już krew zalewa...
no chyba masz ich nie uprawiać ale w tym roku i tak trzeba coś kombinować z tymi obszarami proekologicznymi więc.....
no chyba masz ich nie uprawiać ale w tym roku i tak trzeba coś kombinować z tymi obszarami proekologicznymi więc.....
Więc coś się na to wymyśli mamy na to dużo czasu.Tylko spokojnie.
No i dotarła dzisiaj decyzja. Tak myślę , że 2 lata temu było apogeum i teraz będzie już tylko mniej
Krzysiek napisał/a:no chyba masz ich nie uprawiać ale w tym roku i tak trzeba coś kombinować z tymi obszarami proekologicznymi więc.....
quoteWięc coś się na to wymyśli mamy na to dużo czasu.Tylko spokojnie.
ja bede w poplony wchodzil, ale dla mnejszych gospodarstw dobra alternatywa to motylkowe
dostał ktos pieniądze w ostatnich dniach, ja czekam i nic, decyzja już od dawna jest
Yokoslaw mi się wydaję że odwrotnie, poplony alternatywa dla mniejszych (myślę tu też o sobie), dla większych motylkowe. Mpopis będzie siał soję. Ogólnie na większe ilości można będzie sensowniejszego klienta znaleźć.
Ale to już każdy musi sam przeanalizować co dla niego najlepsze.
pojęcia nie mam o co chodzi,jak do tej pory nie mam ani decyzji ani kasy,a to przez te strefy,jak nie kijem to pałą....
dostał ktos pieniądze w ostatnich dniach, ja czekam i nic, decyzja już od dawna jest
Koleżanka z agentury coś kaszlnęła , że kto ma decyzję to po 15 będą przelewać kasę
Yokoslaw mi się wydaję że odwrotnie, poplony alternatywa dla mniejszych (myślę tu też o sobie), dla większych motylkowe. Mpopis będzie siał soję. Ogólnie na większe ilości można będzie sensowniejszego klienta znaleźć.
Ale to już każdy musi sam przeanalizować co dla niego najlepsze.
Ja mam nieduże gospodarstwo, ale co dnia o tym myślę i zastanawiam się nad niskonakładowymi dodatkami białkowymi do karmienia zwierząt. Soję trenuję jakiś czas a to kosztowne i chimeryczne, teraz myślę pod kątem świniaków nad rzepakiem i łubinem słodkim.
Na zazielenienie nie muszę się oglądać bo na ornych 10 ha mam jarych 22 ozimin i oprócz tego 4 ha użytków zielonych.
Zauważyłem w mojej okolicy, że prawie wszyscy co przystąpili do programów RS a w szczególności ekologia przestali produkować towar tylko czekają na płatności.
Przed dotarciem do Polski antraknozy łubiny żółte (słodkie) super plonowały i były super paszą. Nauka na razie nie radzi sobie z antraknozą. MAREKPE zdaje się że masz ciężkie gleby, może bobik ?
Zauważyłem w mojej okolicy, że prawie wszyscy co przystąpili do programów RS a w szczególności ekologia przestali produkować towar tylko czekają na płatności.
Bo po to właśnie dostajemy dopłaty, żeby Niemcy i Francja mieli gdzie upychać swój towar.
Panowie, wiecie czy w tej chwili wyklarowała się sytuacja z dopłatami do produkcji buraka cukrowego? Będzie dopłata do tony czy do areału? W chili obecnej miałem siać na dzierżawie i może pojawić się problem z zawarciem umowy,żeby udokumentować używanie pola.... W dopłacie do produkcji nie byłoby problemu. Poniekąd miało się wyjaśnić w połowie lutego...
z tego co zrozumiałem to dopłata będzie do areału ale tego co ma się na umowie , możesz siać 10 ha a jak na umowie masz 5 to dostaniesz do 5 ha , nie ma tu mowy o ilości buraka.
może bobik ?
Świnie tego nie chcą żreć
Andrew to chyba nawet pasowałoby mi najlepiej. dzięki. A i jakbyś wiedział jakieś nowinki to daj znać
Ze strączkowych na pasze dla świń polecam groch siewny Sam uprawiam na własne potrzeby, od kilku lat nie kupiłem nawet kilograma soi, a przyrosty mam nie gorsze jak na soi.
ani decyzji ani kasy slyszalem cos ze do konca lutego maja wszystkim wyplacic
ja kase mam
Strony Poprzednia 1 … 42 43 44 45 46 … 50 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Fortschritt i IFA » Hyde Park » Dopłaty
Forum oparte o: PunBB 1.4.4
Configured by: Michal Pukalo